Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

1. Komunisté nepovažují komunismus za utopii. Pokud uznáváte pluralitu názorů, musíte je přesvědčit jinak, než svým zvoláním.

2. Není možné matlat dohromady komunismus, judaismus, křesťanství a islám ve snaze zrelativizovat (homogenizovat) jejich pojetí ráje. Křesťanské pojetí Království Božího je například nahony vzdáleno od komunistických představ dokonalé společnosti i od téměř reklamního pojetí šovinistického ráje islámského.

3. Nikoli. Komunisté tvrdí, že vývoj (organický, osobnostní, technologický) bude v komunistické společnosti probíhat rychleji než kdy jindy.

4. Naopak. Obraz komunistické společnosti byl zpracován neobyčejně podrobně, a to dokonce i v románech slavných autorů (např. Stanislav Lem – k Mrakům Magellanovým).

5. Jak už jsem řekl, není možné dávat komunismus, křesťanství a islám na jednu úroveň. Křesťanství, bez církevního tradicionalismu, tedy vymezené pouze Biblí (úžeji Novým zákonem), je neobyčejně náročným a společnosti prospěšným morálním kodexem. To, co píšete, není jen zjednodušené, je to přímo iracionální.

6. Ano, je to tak, jak píšete. 7. Souhlasím 8. Souhlasím 9. Souhlasím. 10. Souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Bod 3 sedí. Vývoj opravdu v těch komunistických státech proběhl tak rychle, že dnes zbývá už jen KLDR a snad severní Vietnam.

Matlat dohromy všechny ty ideologie jde, protože se vyznačují tím, že jsou uzavřené, tudíž zakazují jakýkoliv další vývoj.  A každá ideologie je už z principu škodlivá, protože nerespektuje člověka takového, jaký je. A proto se jej snaží předělat, jak to dělal velký odborník Džugašvili, pomocí gulagu a šibenice.

Rozdíl mezi křesťanstvím a islámem je jen časový - asi 600 let. Z křesťanství snad stačí desatero.

1 0
možnosti
JH

J32i66ř48í 96H58o12l78ý

14. 5. 2014 13:18

A já bych raději řešil jestli budou komunisti?

0 0
možnosti

kdyby nebyli, tak je pan Sláma znovu vyrobí.

0 0
možnosti
Foto

R^

Řešili souzi, zda v komunizmu budou peníze. Někteří tvrdili, že budou, jiní tvrdili, že nebudou. Ale byli i tací, kteří tvrdili, že u někoho budou a u někoho nebudou:-/8-o;-)

0 0
možnosti
BS

Pro nepaměntíky: řešili, zda v tom jejich ráji budou peníze vůbec zapotřebí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik