Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

16. 11. 2011 17:33
je to tristní zjištění

Spíše v tom smyslu, že ze všech protestních akcí pouze ta jediná, sametovka 89 vedla k opticky kladnému výsledku. Říjen 1918 nepočítám, tam se Rakousko rozpadlo i bez nás a již připravení čeští politici s Masarykem v čele převzali již dávno předjednanou republiku. , Listopad 1939 a 1948, Srpen 1968, Charta 1977- tam všude neměly protestní akce valný význam  a naopak daly druhé straně důvod k zesíleným represím a likvidaci aktivistů.

Takže jediný  protest,který měl úspěch za celé století (a to ještě v uvozovkách, jak si dnes lidé říkají) - to asi moc k sebevědomí národa nepřispěje...

1 0
možnosti
A

ataknevím

16. 11. 2011 17:28
Klaus zneužil antikomunistických nálad

Bohušu, zase nesmysl: zneužil a využil toho ten, kdo vedl své rodinné kšefty s estébáky a aby byl zvolen, tak celou republiku zaprodal komunistům!

0 0
možnosti
JR

etrusk

16. 11. 2011 16:53
jakže?

Otázka je, jak si remcající dav představuje "POLITIKU ROZUMNOU A POCTIVOU". Určitě se shodne na tom, že refeormy jsou nutný, jen to nesmí pocítit ti obyčejní nebo teď už vlastně normální lidé... Pořádně, ale opravdu pořádně zdanit bohaté. beztak všichni kradou, protože vydělávat je nemorální. Pak je otázka, jaká vláda nás povede. Vžfyť přece kradou a lžou všichni. A nestálo by to zase zjednodušit na vládu jedné strany. Na věčné časy a nikdy jinak :-P

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

16. 11. 2011 16:31
Mlácení prázdné slámy.

:-)

Bohužiaľ.:-P

Odvolávať sa na nejaké morálne kredity Masaryka a pod. je presne to, čo nepotrebujeme. Šanca príde až budú ľudia ochotní pochopiť príčiny, prečo politika vypadá ako vypadá. Prečo sa do jej špičiek dostávajú ľudia, korí sú takí, akí sú.

"politiku rozumno a poctivou" nedosiahnete nijak inak, než nastavením pravidiel, ktoré dajú navrch rozumným a poctivým ľuďom. Inak je to strata času. Kohokoľvek tam dosadíte, systém ho zomelie. Keby ste sa díval na tlačovku Doktora a hlavne počul komentár na ČT 24 po nej, muselo by dojsť už aj Vám, že v súčasnej podobe politiky tam pre rozum a poctivosť nie je miesto.;-)

0 0
možnosti
BS

boblanek

16. 11. 2011 16:50
Re: Mlácení prázdné slámy.

...politiku rozumno a poctivou" nedosiahnete nijak inak, než nastavením pravidiel, ktoré dajú navrch rozumným a poctivým ľuďom... Ale ty se nenastaví samy.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

16. 11. 2011 16:09
Šup domů pro rudý fáborek...

... a mazejte do ulic mávat. Proč všechno házíte na Klause? Naopak, on byl ten schopný a nastartoval to dobře. Privatizace tu byla potřebná, protože tu nebyly peníze! Peníze se utváří po desetiletí a to i rezervy. Kde měl vzít rezervy, když byla nová měna, nový stát atd... TO UŽ POCHOPTE! On nemůže za to, že selhal lidský faktor a že se na tom jiní tvrdě napakovali. Hold nepředpokládal, že se někteří lidé ihned aklimatizují na nový režim a že toho zneužijí.

A co byste tedy místo toho kapitalismu ještě chtěl? Vládu bohů? A to by jste jako nechal přivézt Olymp? Nebo opět komunismus? To Vám to těch 50 let nestačilo? Nebo byste chtěl monarchii? Jo, a kde bychom vzali krále a královnu? Trochu přemýšlejte, než napíšete blábol...

0 0
možnosti
ES

emeritni samec

16. 11. 2011 16:37
Re: Šup domů pro rudý fáborek...

Nepřemýšlející vyzívají k přemýšlení to je situace pro Chochlouška.Každý má nárok na svůj názor ale milovníky někoho kdo je připravil o biliony kč nechápu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik