Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zbláznil se snad Nečas ?

Věci veřejné požadují vysvětlení, kde se vezmou peníze na finanční náhrady církvím. Premiér vlády na to veřejně v televizi prohlásí, že jedna miliarda je pod jeho rozlišovací schopnost. Jedna miliarda se prý ve státním rozpočtu, který je přes tisíc miliard, ztratí. Kdyby se jednalo o jeho peníze, tak by tak určitě nemluvil. Tak bych mu rád připomenul, že 1 miliarda je 1 000 milionů ! A to je 1 000 000 000 Kč. Tisíc milionů ! Páni. Dovedete si představit tu hromadu ? Nebo je to také pod vaši rozlišovací schopnost ?

Už chápu, proč za 600 milionů, které prošustroval ministr obrany Vondra svým "odborným" řízením, se mu vůbec nic nestalo. Když nevidí 1 000 milionů, jak může vidět 600 milionů. Jaká je ale věrohodnost takového premiéra, který má hlídat aby se zbytečně neutratila ani koruna a který je za to dokonce zodpovědný.  A proč mluví o miliardě, když církvím se má vracet mnohem více ?

Ministr financí Kalousek z toho málem dostal psotník. Oni ho VV rádi provokují a on jim na to skáče jako malý Jarda. Ale ten už nemluví o miliardě ale o 3 miliardách ročně. Ale také neví kde je vezme. Někde ve státním rozpočtu. Asi neví, že i ve státním rozpočtu platí základní pravidlo jednoduchého účetnictví: Má dáti - Dal. Aby někomu mohl dáti, musí jinému vzíti. Říká, že když je na důchody a nezaměstnané, tak musí být i na církve. Nepřipomíná Vám to tak trochu soudruha demagoga ? A když už mluvíme o Kalouskovi, tak co je s těmi ukradenými 13 miliardami ve Švýcarsku. Už se o tom zase vůbec nemluví (jako o Vondrovi). Nebo to je součást protikorupční strategie ?

Teď něco pro zopakování. Církvi se mají vrátit lesy a pole v hodnotě 75 miliard korun a stát jim chce vyplatit 59 miliard korun. Lesy a pole by stát církvím měl vydat do pěti let, finanční část vyrovnání by vyplácel příštích třicet let, dohodnutá částka 59 miliard korun by tedy byla ještě o něco vyšší, navýšená o inflaci. Místo 59 miliard to může být 100 miliard, spíš více. Jaká asi bude inflace nasbíraná za 30 let, když nevíme co bude za rok ?

Zároveň se stát s církvemi dohodl na tom, že ještě v příštích 17 letech, bude hradit mzdy duchovních.
V prvních třech letech účinnosti zákona o narovnání s církvemi by částka zůstala v současné výši - jde o necelých 1,5 miliardy ročně - v dalších čtrnácti letech by částka klesala postupně vždy o pět procent.

Na to vše dostanou od vlády bianco šek. Nikdo neví o které lesy se jedná, o která pole se jedná. To bude soudních sporů ! Právníci na zteč ! A nejsou to náhodou všechny lesy a pole které máme ? A co současní vlastníci, to je bude církev vyvlastňovat ? A co ostatní církve ? Například v Maďarsku je 16 církví a 357 církevních spolků. Kolik jich je u nás ? A všem budeme platit ? Tedy toto jestli čte student 1. ročníku právnické fakulty v Plzni, tak se musí totálně vyděsit. Privatizace po roce 1989 je proti tomu slabý čajíček. Který profesor ekonomie to vymyslel ?

A jen tak mimochodem mne napadlo, že majetek církve znárodnila Československá republika, ne Česká republika ! Neměla by se tedy na náhradách podílet také Slovenská republika ? A jak víme jestli se toho na Slovensku neznárodnilo mnohem více než v Čechách. Neměli by církvi větší část zaplatit Slováci ?

Tak se hospodaří s našimi penězi v našem Kocourkově a to prosím ještě v době hospodářské krize.

A co na to říká církev, tato morální autorita. Nebo to už není morální autorita a jsou to jen obyčejní hamouni ? To ať si zodpoví každý sám.

Autor: Drahomír Škubna | čtvrtek 22.12.2011 8:53 | karma článku: 31,51 | přečteno: 1749x
  • Další články autora

Drahomír Škubna

Zažili jste někdy pocit absolutního štěstí?

Tuto otázku mi položil můj kamarád, který žije ve Švédsku a dost mě tím zaskočil. V hlavě mi okamžitě začalo šrotovat, kdy jsem zažil nějaké obrovské štěstí, ale nic mě nenapadlo.

12.6.2015 v 11:30 | Karma: 20,86 | Přečteno: 542x | Diskuse| Společnost

Drahomír Škubna

Možnost volby

V nejbližší době má být přijat nový zákon o kouření a ministr zdravotnictví má návrhy opět mimo mísu. Tentokrát si vzal na pranýř restaurace. Jsem nekuřák a kouření mi vadí všude. Jenže v restauraci mám alespoň možnost volby. Když tam přijdu a je tam zakouřeno, tak se otočím na podpatku a odcházím. Hulí se zejména v čínských restauracích, tam ani neví, že se nějaké zákony mají dodržovat. Teď všichni kuřáci vylezou z hospod a budou hulit na ulici. A to mi vadí a tady už možnost volby nemám !!! Teď se smradu z cigaret už nevyhnu vůbec.

3.9.2012 v 16:54 | Karma: 15,87 | Přečteno: 820x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Škubna

Jágr dopoval !!!

Toto jsou palcové titulky z bulvárního deníku Blesk, ze dne 21. srpna 2021. Byla mu zjištěna nepovolená hladina zakázané látky Čoko, kterou překročil o 3 tisíciny miligramu. K tomuto zjištění došlo úplně náhodou, když Jágr, který již 8 let hokej nehraje, navštívil svého lékaře, protože byl nachlazen a při té příležitosti mu byla odebrána krev pro laboratorní vyšetření. Samotný Jágr se okamžitě od jakéhokoliv dopingu distancoval, nicméně někteří renomovaní odborníci tuto možnost připouští a odůvodňují to tím, že k překročení povolené hodnoty mohlo dojít nadměrnou konzumací oplatků Tatranky.

27.8.2012 v 16:18 | Karma: 25,43 | Přečteno: 1924x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Škubna

Jak jsem byl nakupovat

Nerad chodím nakupovat a různé hypermarkety nebo supermarkety úplně nesnáším. Někdy tam ale musím a vždycky mně tam nějakým způsobem ošidí. Snažím se tomu čelit tím, že kupuji jen několik málo věcí a předem si přesně spočítám kolik budu u pokladny platit. Někdy ale zapomenu, že musím být ve střehu a tak jsem byl opět okraden, tak jak to popisuji v následujícím textu.

27.8.2012 v 8:50 | Karma: 17,74 | Přečteno: 1358x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Škubna

Maminko, můžou být, podle bible, bratr a sestra manželé ?

Tuto nezáludnou otázku položil své mamince malý zvídavý klučina v jednom americkém televizním seriálu. Normálně se na seriály nedívám a úplně je nesnáším, říkám tomu 1000 dílů o ničem. Ale do tohoto dílu jsem přepnul úplně náhodou a ta jeho otázka mne zaujala. Maminka nechápe proč se jí na to její synek ptá a už vůbec nerozumí tomu proč podle bible? A tak mu odpoví, ať se zeptá učitelky ve škole. Klučina si jen zabrumlá, že se jí ptát nebude, že se jí už ptal a když to nevěděla před týdnem tak teď to také vědět nebude. Ale vrtá mu to v hlavě a hledá logické vysvětlení.

5.7.2012 v 13:28 | Karma: 22,24 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2561x
Obyčejný muž, který vždycky tvrdil, že chlapi nepláčou. Ale časy se mění.
Oblíbený citát:
„Pes není zvíře, pes je přítel“
Psí prosba
www.skubna.eu
Blog skubna.eu

Seznam rubrik

Oblíbené články