Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Určitě se tu budou objevovat komentáře, jak P. Kellner udělal to a to špatného a jak si žádné uznání a obdiv nezaslouží.

Myslím, že to je jen naprosté nepochopení dnešní doby, kapitalismu a fungování světa okolo nás. Mezi těmi nejbohatšími se žádné přecitlivělé duše nevyskytují... Nikdo takový mezi nimi není. Nemůže být, protože jinak by nebyl tam, kde je... Tak to v tomto světě chodí a chodit bude.

Někdo možná namítne, že průmysl je jiný, že tohle jsou ošklivé vody finančnictví. Ne, nejsou. I v článku je zmiňovaný Jobs nebo Gates. Jobs na počátku v Applu vysál divizi Xeroxu a přivedl na svět Macintosh, Gates pak software Macintoshe významně okopíroval a stvořil Windows. To ale nemění nic na tom, že oba dva jsou obdivuhodné postavy IT a stvořili naprosto zásadní produkty...

To je historie, řekne další. Pak si stačí připomenout, jak to bylo s původním nápadem na Facebook, který Zuckerberg šikovně uzmul a rozvinul.

Svět není zelená zahrádka s balónky a jednorožci. Kdo chce přežít a uspět musí mít ostré lokty. A podstatné je jen to, zda má nějaké skutečné schopnosti nebo ne. Pokud ne, tak takový člověk může jen krást, šmelit a podvádět. (Příklady známe také: Krejčíř, Mrázek.) V opačném případě ale včas rozpozná správnou příležitost, chopí se jí, dále ji rozvíjí a může stvořit něco velkého a významného... Tohle není dávání si přednosti při nastupování do výtahu - do výtahu k moci. Od toho jsme také lidská společnost. Jedinec i geniální jako solitér toho dnes už mnoho nezmůže, konkurence je velká, nápadů spousta a lidí, kteří o nich přemýšlí ještě víc. Je nutné pracovat s informacemi a možnostmi, které svět - ostatní lidé - nabízí... Rychlost, vize, dobrý úsudek a neústupnost rozhodují...

1 0
možnosti
JK

J14a92n 91K79a46r21a39s81e56k

31. 3. 2021 11:19

[...] jak si žádné uznání a obdiv nezaslouží. [...]

a proc by si mel zaslouzit uznani a obdiv? V Cechach muze existovat jen nekolik Kellneru, vic spolecnost a system nemohou unest. Pravdepodobnost, ze vyhraju v Eurojackpotu je vetsi, nez ze se stanu nejakym Kellnerem. Snazit se ho napodobit nema statisticky vubec zadny smysl, to je skutecne lepsi hrat ten Eurojackpot.

Tedy - jeste jednou - snazit se napodobit pana podnikatele je naprosto nesmyslne, protoze to nemuze vest k cili. A proto nema smysl se snazit vycist z jeho zivota nejake postupy a chovani, ktere by vedlo take k takovemu 'uspechu'.

[...] Kdo chce přežít a uspět musí mít ostré lokty [...]

tohle bylo uz kolikrat vyvraceno vyvojovymi biology. Jako druh jsme se dostali na vrchol te zivocisne pyramidy diky kooperaci a ne boji. Ten primitivismus ve vesem prispevku me skutecne ubiji. To je fakt sila - a to se potkavame mozna denne na ulici, projdeme kolem sebe a nic ....

0 0
možnosti
JH

RIP, a jeho vliv bude ještě možná i několik desítek let ovlivňovat situaci v Česku a okolí.

0 1
možnosti

Přečetl jsem si jen polovinu a stačilo mi to. Oslavné ódy pište na jiné. Kellner byl tvrdý obchodník. Ano, velice úspěšný. Ale jeho charita byla podpora jeho soukromého gymnázia (polovina peněz), elitářských projektů a rakoviny, která byla jeho problémem a samozřejmě jí nedělal z charity.

Jako podnikatel byl napojen na politické elity, tudíž jeho čistota není ani diskutabilní. Není. Převálcoval ruské podnikatele v Rusku. V Rusku se nedá podnikat bez podpory mafie, či politické mafie.

Jsou to jeho peníze, mohl si s nimi dělat co dělá. Ale můj respekt nemá a mít nebude. Není proč.

6 4
možnosti
TR

T34o42m80a96s 98R68o14t74t

31. 3. 2021 7:44

Jj, určitě se domluvil s Navalnym proti Putinovi a pak s Putinem proti Navalbenemu:-/... To sou ale žvásty "kdo podinka v Rusku je spatny", vyndejte si hlavu ze... a zacnete ji používat!

1 2
možnosti
JK

Vozil Miloše Zemana na návštěvy do Číny vlastním letadlem, v roce 2019 server Aktuálně zjistil, že společnost Home Credit přes najatou PR agenturu skrytě financovala institut Sinoskop, který se tvářil jako nezávislý a odborný think-tank, zároveň ale pro Kellnerovu firmu šířil pozitivní informace o Číně, v některých případech také útočil na kritiky tamního režimu.

Takové podnikatelské neviňátko, akorát ze svých fondů v utajení propaguje komunistické politické zřízení v zemi, jejíž chování k menšinám již řada demokratických zemí včetně USA označila za genocidu a kde si také brzy vysloužil lidovou přezdívku "Král lichvářů".

https://sinopsis.cz/cesky-kral-lichvaru-home-credit-v-cine-znovu-tercem-spolecenske-kritiky/

5 5
možnosti
JJ

J42a23n 86J12a86n53u63š70k84a

30. 3. 2021 20:51

Nejvetsim hracem byl Jan Koller

1 0
možnosti
PM

P88a89v81e51l 68M20a20š38e46k

30. 3. 2021 20:42

Kéž by zůstalo jen u toho, co jste napsal.

Bohužel, jeho největším odkazem pro společnost v ČR nakonec zůstalo ohýbání české zahraniční politiky ve směru vstřícnosti nedemokratickým režimům Ruska a Číny. Škoda.

3 4
možnosti
JK

Inzerát: Poslušná, úslužná a dobře vycvičená hlava státu orientovaná na východní diktatury hledá nového majitele pro zbytek mandátu. Zn. Ovčáček v ceně.

0 0
možnosti
JF

Sejdou se takhle Havel, Soros, Klaus, Lauder, Železný a Kellner a vytvoří první privátní televizi, která bude zcela zdarma ;-D Na to že stát tu privatizaci již privatniho zdarma nakonec zacaloval 10 mld, tak se divím, že si ještě Klaus nechá ješte platit od Kellnera IVK. Ale svoboda, liberalismus a tradicni hodnoty se zdá jsou něco víc než prostá svoboda a demokracie. Pak třeba ještě ta o tom, jak Sazka stavěla šapitó a jaký to bylo nakonec ne cirkus ale přehlídka přímo mistrovský přebor světa svobody, liberalismu a tradičních hodnot. Co asi bude dnes na Nově za telenovelu ... možná i zpravicka že ředitelem konkurenční TV se stal Železný ;-)

0 0
možnosti
JK

J43a34n 33K82a80r13a65s56e17k

30. 3. 2021 18:00

kdyz tak ctu ty oslavne nekrology, tak musim myslet na tu planovanou budovu 'Ledni medved' na Viteznem namesti - zvanou tez 'Kellnerova budova'.

Pri te vsi genialite o ktere se ted dovidame je nutno konstatovat - jako architekt by asi neprosel, kdyz se mohl ztotoznit s tim zoufalym nesmyslem, ktery chtel nechat postavit.

Jsem vlastne prekvapen, ze to neproslo, penez na to , aby to protlacil mel jiste dost. Mozna je jeho nejvetsi velikost v tom, ze od toho zameru upustil a nechtel ukazat, ze si to muze 'dovolit'.

1 0
možnosti
MB

S obsahem souhlas a díky, že jste to sepsal. Petr Kellner v podstatě potvrzuje to mé - "Méně mluvit a více pracovat!". Obrovský rozdíl, mezi permanentně křičící osobou, když zrovna nespí ... !

Opravdu škoda, umného člověka. Je otázkou, do jaké míry to ovlivní naši současnost ?

Zejména staršího Václava, kdo mu bude dále platit Instituci ? Co Miloš, čím bude létat ? Bude vpuštěn do studia TV Novy ? Co Huawei, zůstane přítelem nejvěrnějším ? Těžko říci, tak z hlavy. Miloš je mazaný, prozíravě se zase nějak Ros - zatomoval ... ! :-)

0 0
možnosti