Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Mate zajimave a rozumne prispevky. Sama jsem zila v muslimskych a naposledy i v arabske zemi-velmi tolerantni UAE kde byly vanocni stromky v hotelech a nakupnich centrech samozrejmosti. A zahalene zeny s detmi se u nich klidne fotily, deti si hraly v pernikove chaloupce....o to smutnejsi je dnesni situace v Evrope. Saria policie, ktera otravuje zivot zatim zejmena modernim muslimum, misto obohaceni ochuzeni jidelnicku ve skolnich a dalsich jidelnach o tradicni veprove maso, ruzne vyjimky v praci pro muslimy {modlitebni mistnosti vc. prestavek na prividelne modleni, upravena pracovni doba v dobe ramadanu, odmitani musl. pracovniku obchodu manipulovat s veprovymi vyrobky a alkoholem......Jinak prave jsem na internetu nasla v angl. zpravu, ze nemecke drahy zavadeji v urcitych oblastech vagony pouze pro zeny s detmi a samozrejme to nesouvisi z obtezovanim ze strany nove prichozich muzu. Pocitam, ze brzy budou take podobna opatreni v bazenech a plovarnach.

1 1
možnosti
Foto

Díky. Právě, je velmi zajímavé, že islám v Evropě je přísnější než ten v islámských zemích (ačkoliv ono je to z hlediska snah udržet si identitu docela logické). Také jsem zažila Vánoce i ramadán propojený dohromady, stromky i možnost sehnat alkohol atd. Za káhirské vagony v metru jen pro ženy jsem byla vděčná :-) Bylo tam míň narváno :-) Ale vážně. Nemám nic proti oddělování žen a mužů. Pokud to není bráno jako něco morálnějšího, ale prostě jako možnost pro muslimy jít do bazénu tak, jak jsou zvyklí. Však i dnes máme posilovny jen pro ženy :-) Ale je třeba dát jasně najevo, že my máme jiné zvyky a že nepadá v úvahu, aby muži chodili plavat s ženami, aby je tam pak obtěžovali... Nedokážete to? Choďte v dobách určených jen pro muže, nebo Vás zavřeme za sexuální obtěžování.

0 0
možnosti
ES

Přeji všem muslimům dobrý život, ale v jejich rodné zemi.

Jestliže nejsou schopni si jako jiní zorganizovat svůj stát, nemají právo na to, abychom je přijímali, podobně jako se bezdomovec nemůže domáhat toho, abyste ho vzala do svého bytu.

A pokud už k takovému přijetí - z ryzího milosrdenství - dojde, musí se chovat jako hosté, tj. přizpůsobit se domácímu životu. Pokud jde o náboženství, musí být záležitostí domácího soukromí, tedy žádné požadavky na jídlo, šátky ve škole, pauzy na modlení nebo oklešťování křesťanských zvyků.

A logický krok by byl, že pokud se nepřizpůsobí ani ve druhé generaci, celá rodina bude deportována.

15 0
možnosti
RV

Nepsala jste náhodou před hodinou v úplně jiné diskuzi, jak jsou Češi největší burani, co nechtějí nebohé muslimce zařídit výjimku ze školního řádu?

0 0
možnosti
DK

Naivni jste byla a naivni jste zustala...

7 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 868x
Když jsem šla před 20 lety studovat arabštinu, ťukali si známí na čelo, k čemu že ji budu potřebovat. Když jsem šla před 10 lety studovat religionistiku, opět si ťukali známí na čelo. Náboženství už je přece mrtvé, ne??

Takže možná byste si měli dávat pozor na to, co mě zajímá :-) V současné době je to totiž hlavně čchi kung, čínská medicína a čínština :-) 

Na tomto blogu se věnuji hlavně imigrantskému tématu a otázkám náboženství (islám, křesťanství atd.). Mnohem osobnější blog je dnes blog Žít je umění milovat, který se jmenuje podle mé první knížky :-) Pokud Vás nezajímají jen imigranti, ale i to, co všechno zažívám na té své cestě za šťastným životem, mrkněte se i tam :-) Je to tak trochu jiný svět :-)