Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Přeji všem muslimům dobrý život, ale v jejich rodné zemi.

Jestliže nejsou schopni si jako jiní zorganizovat svůj stát, nemají právo na to, abychom je přijímali, podobně jako se bezdomovec nemůže domáhat toho, abyste ho vzala do svého bytu.

A pokud už k takovému přijetí - z ryzího milosrdenství - dojde, musí se chovat jako hosté, tj. přizpůsobit se domácímu životu. Pokud jde o náboženství, musí být záležitostí domácího soukromí, tedy žádné požadavky na jídlo, šátky ve škole, pauzy na modlení nebo oklešťování křesťanských zvyků.

A logický krok by byl, že pokud se nepřizpůsobí ani ve druhé generaci, celá rodina bude deportována.

1 0
možnosti
VV

Integraci vážená paní nelze nařídit, ta sestává ze dvou částí - jedna přísluší jim a ta druhá nám a jak to vidim já , tak ta naše část je silně zanedbana. Jistě znáte anglické přísloví - It takes two to tango.

0 0
možnosti
Foto

Přesně. Je to jako by vzali pár, který o sebe vůbec nestojí, a chtěli je násilím oddat. A jedné straně říkají, že musí být ohleduplná a nemyslet jen na sebe. Vzali se již nejrůznější páry, u kterých by nikdo předem neřekl, že jim to může fungovat. Ale to bylo dobrovolné a z lásky.

1 0
možnosti
OS

Sdílím váš názor, opřený o osobní zkušenost R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 860x
Když jsem šla před 20 lety studovat arabštinu, ťukali si známí na čelo, k čemu že ji budu potřebovat. Když jsem šla před 10 lety studovat religionistiku, opět si ťukali známí na čelo. Náboženství už je přece mrtvé, ne??

Takže možná byste si měli dávat pozor na to, co mě zajímá :-) V současné době je to totiž hlavně čchi kung, čínská medicína a čínština :-) 

Na tomto blogu se věnuji hlavně imigrantskému tématu a otázkám náboženství (islám, křesťanství atd.). Mnohem osobnější blog je dnes blog Žít je umění milovat, který se jmenuje podle mé první knížky :-) Pokud Vás nezajímají jen imigranti, ale i to, co všechno zažívám na té své cestě za šťastným životem, mrkněte se i tam :-) Je to tak trochu jiný svět :-)