Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý článek, díky za odkaz. Zahalování muslimských žen a oblečení jeptišek je velmi zajímavá paralela, již dříve jsem si jí všimla a v nedávných diskuzích na téma zahalování jsem na ni už také narazila. Kdesi jsem kdysi psala, že islámská pravidla jsou velmi přísná. Stejně přísná jako pravidla v klášterech, ať již křesťanských nebo buddhistických. Kdosi zase psal, že islámu chybí sekulární podoba (ačkoliv vzpomínám, že mnoho mladých muslimů, které jsem znala, žili islámem spíš jen ve formě ramadánu a víry v Alláha, u žen ještě způsob oblékání, návštěva mešity byla velmi zřídkavá...). Problém je, že mnišství si člověk vybírá, zatímco do islámu se rodí... a oficiálním trestem za odpadnutí od víry je smrt :-(

1 0
možnosti

Myslím, že máte svatou pravdu! I já studovala před lety arabštinu na Státní jazykové škole u pana profesora Oliveria, 8 let, zajímala se o Korán, chodila do pražské modlitebny, stýkala se s rodinami Arabů a je naprosto jisté, že burkini se mužům nelíbí. Ženy nesmí ukázat k ř i v k y! těla, namočený hidžáb je taky průšvih, takže hezky šplouchat nohy pokud možno neviditelné, rukavicemi krýt i ruce a držet pusu a krok.

3 0
možnosti
Foto

Jó, pan profesor Oliverius :-)))

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 868x
Když jsem šla před 20 lety studovat arabštinu, ťukali si známí na čelo, k čemu že ji budu potřebovat. Když jsem šla před 10 lety studovat religionistiku, opět si ťukali známí na čelo. Náboženství už je přece mrtvé, ne??

Takže možná byste si měli dávat pozor na to, co mě zajímá :-) V současné době je to totiž hlavně čchi kung, čínská medicína a čínština :-) 

Na tomto blogu se věnuji hlavně imigrantskému tématu a otázkám náboženství (islám, křesťanství atd.). Mnohem osobnější blog je dnes blog Žít je umění milovat, který se jmenuje podle mé první knížky :-) Pokud Vás nezajímají jen imigranti, ale i to, co všechno zažívám na té své cestě za šťastným životem, mrkněte se i tam :-) Je to tak trochu jiný svět :-)