Viník světové krize odhalen – je jím běh a zdravý životní styl

  Češi jsou zase na koni, objevili viníka světové krize. Zdá se to naprosto neuvěřitelné, přestože se dokázal umně skrývat, zametat za sebou všechny stopy, oblékat si různé masky a halit se do nejroztodivnějších obleků, nakonec byl dopaden skoro nahý a bosý na Karlově mostě.

Jak už to u světových objevů často bývá, opět k odhalení přispěla náhoda. Tedy náhoda, spíše lidská nedočkavost. Včera přesně v poledne zavolal neznámý volající na číslo 158 s tím, že po Karlově mostě pobíhá nějaký člověk a na sobě má jen bederní roušku a jakési lehké opánky s fajfkou. Čeští policisté zavětřili senzaci. Ihned vyjelo zásahové vozidlo, aby jeho posádka neznámé individuum zadržela a vyslechla.

Při bližší obhlídce zadrženého bylo zjištěno, že se nejedná o bederní roušku, ale běžecké trenýrky z velmi jemné látky, připomínající svou strukturou pavoučí vlákna. Opánky s fajkou se pak ukázaly jako poslední model běžeckých závodních maratonek nejmenované zahraniční značky.

Na dotaz, proč takto spoře oděný pobíhal po Karlově mostě, podezřelý najednou z ničeho nic začal zcela zmateným vyšetřovatelům vyprávět neuvěřitelný příběh. Ze všeho nejneuvěřitelnější pak bylo konečné doznání podezřelého, že právě probíhal Prahou a protože 28.března, kdy se běží Hervis ½ maraton Praha, musí být na zasedání OFHL - 1402 (Organisation for healthy lifestyle*) v New Yorku, chtěl se alespoň proběhnout po mostě, který má tato organizace ve znaku a jehož postavení bylo první akcí, jíž byl odstartován proces za ozdravení světa, a právě proto byla k jeho stavbě použita bio vajíčka.

Na dotaz, co znamená to číslo 1402, se zadržený překvapeně podíval na vyšetřovatele a se zřejmým pohrdáním prohlásil: „Co jste to za vyšetřovatele, když ani nevíte, v kterém roce byl dostavěn Karlův most?"

Po této poznámce celé vyšetřování dostalo dramatický spád. Podezřelý byl podroben křížovému výslechu, občas doplněném nějakým tím sebeobranným chvatem. To když podezřelý odpovídal pohrdlivě a arogantně. Nakonec to z něj všechno dostali. Co bylo světu skryto 607 let, z něj vypáčili, pardon dostali, za necelou hodinku.

 Co že to všechno vyžvanil?

Třeba, že:

  • v roce 1890 byl ustaven v rámci pořádání 1. ročníku běhu Praha - Brandýs výbor OFLH - 1402 a začal pracovat na novodobém plánu na záchranu zdravého člověka, tento plán byl pak schválen v roce 1896 při pořádání 1. ročníku maratonu v Bostonu;
  • základem plánu bylo pořádání maratonů ve všech možných světadílech a pod záminkou běhu přivádět lidi k tomu, že nikdo se o ně nepostará lépe než oni sami;
  • že pak v posledních deseti letech jsou vidět markantní výsledky - stoupá počet maratonů ve světě, stoupají počty běžců a běžkyň, kteří se jich zúčastňují, stoupá i počet dalších běžeckých závodů a to v těch nejneuvěřitelnějších podobách;
  • běh se infiltroval i do dalších sportovních odvětví - moderní pětiboj, triatlon, kvadriatlon a dalších;
  • vyslance OFHL - 1402 můžete vidět všude, kam se podíváte. Můžete potkat běhající prezidenty, přední světové politiky, herce, spisovatele, novináře, vědce, lékaře, ale hlavně milióny „obyčejných lidí".

Může být lepší důkaz než to, že se dnes nekupují auta, lidi se snaží žít zdravě, dávají čím dál tím víc přednost potravinám pěstovaným bez chemických přísad, dávají přednost obilovinám, které nejsou geneticky upravené, přestávají kouřit a sypat, dávají přednost masu zvířat, která jsou chována tak, aby nebyla stresovaná, nejsou „vykrmována" umělou výživou a přesto si vesele běhají po nekonečných pastvinách.

Může být lepší důkaz než člověk, který si nic nedělá z toho, že padá jedna fabrika vyrábějící auta za druhou - vždyť si všude bez problémů doběhne. Pokud má delší cestu, sedne na kolo, nebo osedlá koně.

Českým policistům se možná podařilo odhalit největší spiknutí proti průmyslovému zotročení člověka, ale naštěstí s tím už nikdo nic nenadělá.

Karel IV. nám zanechal odkaz, o němž jsme vůbec nic netušili a tak i po šesti stech sedmi letech řídí běh světa.

Proč jen ten svět nemá rád Čecha?

* Organizace za zdravý životní styl

Autor: Miloš Škorpil | pátek 6.3.2009 7:26 | karma článku: 16,04 | přečteno: 1206x