Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

To je keců, než něco uděláme!

Znáte to, nejdříve dlouhá příprava, pak hledání tisíce důvodů, proč by to nemělo jít udělat a nakonec unavení a spokojení po celodenním hledání jehly v kupce sena usínáme u televize s tím, že ten den zase nějak rychle utekl a že jsme zase nic neudělali.

Miloš Škorpil O víkendu mě nejvíc pobavilo odstoupení Kateřiny Brožové z kandidátky ČSSD do parlamentu. To bylo týden před tím slávy a úsměvů, ale také určitě skřípání zubů páně Paroubkových oponentů, kteří tušili, že tohle není asi pro ČSSD ten nejlepší tah. Holt sázka na hezkou hlavičku, která je plná sociálního cítění, nevyšla. Normálně nejsem škodolibý, ale tentokrát jsem se nejen škodolibě usmál, ale dokonce se s chutí zasmál na celé kolo. Tenhle majstrštyk se vám, Herr Paroubek, opravdu povedl. Nejen, že se vám podařilo dokonale zesměšnit sebe, ale ještě jste pomohl Kateřině k celkem laciné reklamě. Ale oni to vaši voliči určitě pochopí :).

Ještě jednou moc děkuji, ono smíchu je třeba vždycky, zvláště v této době, kdy nám slibujete, jak se zasloužíte, že vše co je zadarmo, zůstane zadarmo, akorát zapomínáte nějak říct, že to pak stejně zaplatíme všichni na daních a to bez rozdílu, jestli jde o sociálně slabé či sociálně silné.

Máte to stejně v té vaší partii nějak všechno postavené krapet na „hlavičku". Místo abyste měli radost, že ti co mají za uchem se nebojí riskovat, mají nápady a invenci je naplňovat, samozřejmě na tom něco vydělat a z toho nemálo odvést do společné kasy, tak se snažíte, aby si byli všichni rovni. Což ve vašich představách znamená, všichni měli stejné nic.

Ptám se, čím pak naplníme společnou kasu, abychom mohli všechny ty vaše sociální jistoty zajistit, ale hlavně zaplatit? To mi teda povězte! Takže jsem moc rád, že jste se zase jednou ukázal jako pěknej nýmand a přeji vám spoustu takovýchto skvělých tahů, snad po nich i ti vaši voliči zjistí, co v té hlavě vlastně máte.

A co s tím vším má společného to, co jsem napsal na začátku? Moc, protože ti co mají nápady a tah na branku, jdou si za svým, nikdy nepřemýšlí, proč by to, co je napadlo udělat, nešlo, ale zkusí to a pak vidí. Celý náš život je totiž jen takový pokus, zkouška, maturita. Jednou to vyjde, jednou je z toho průšvih. Já vím, teď vám dávám do ruky trumf - ono to Paroubkovi jednou nevyšlo, ale jinak je skvělej :). Ano, na těch bilboardech je opravdu skvělej. Jinak k celému tomuhle blogu mě vlastně motivovala fotka, kterou jsem udělal o víkendu a která jej rámuje.

Když jsem se na ní pak díval, tak jsem si říkal, co by mi řekl erudovaný fotograf před tím, než bych stiskl spoušť. Výsledkem by bylo to, že bych pochopil, že s tím svým cajkem vlastně takovouto fotku nemá vůbec cenu dělat. No a vidíte, a ŠLO TO!:).

Autor: Miloš Škorpil | úterý 16.6.2009 7:24 | karma článku: 12,99 | přečteno: 1073x
  • Další články autora

Miloš Škorpil

Běhat a žít se může naučit každý

Minulý týden jsem si neskonale užíval. Dana už začíná při běhu pomalu tančit, obloučky jsou ty tam, ostatně, při desetikilometrovém běhu už na ně nemá ani sílu ani čas :). To však ale nebyl ten hlavní důvod, proč mě běh tak nabil. Tím hlavním důvodem byl příběh, který mi poslal Karel z Vídně, respektive jeho mamka Daniela. Oba jsou rodilí Češi, akorát, že osud je zavál na druhou stranu hranice - do Rakouska.

4.8.2009 v 10:48 | Karma: 14,87 | Přečteno: 1915x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

Čert nikdy nespí a běžec už tuplem nemá kdy

Tento týden bude v Běžecké škole pestrý, skoro to vypadá, že už skončily prázdniny :), a ono pomalu ano, vždyť za šest týdnů už se běží Tesco Grand Prix Praha, ale i Kladenský maraton, další se chystají na Berlín. Dá se tedy bez nadsázky říci, že doba válení skončila. Tak, co vám v tomto týdnu Běžecká škola nabídne. V pondělí druhý díl Deníčku titánky Dany, v úterý první díl seriálu Pitný režim - celou tuto problematiku jsem předělal, takže určitě objevíte něco nového, ve středu „Rozhovor naruby," ve čtvrtek druhý díl o Pitném režimu, v pátek se proběhneme po Americe, v sobotu zavítáme společně do světa Bez hranic.

27.7.2009 v 11:58 | Karma: 10,18 | Přečteno: 1358x | Diskuse| Pozvánky, akce

Miloš Škorpil

Být sundán z hrušky

Být sundán z hrušky může být i veselé, záleží na tom, jak je hruška vysoká a co jsme na ní dělali, a taky co nám takové sundání z hrušky může přinést za prospěch. Ono nakonec chození se džbánem pro vodu, než se ucho utrhne, nemusí být úplně špatné, třeba jen proto, že si při tom samočinně umyjete nohy :).

21.7.2009 v 6:45 | Karma: 11,79 | Přečteno: 1157x | Diskuse| Osobní

Miloš Škorpil

Pozor! Pozor! - Titáni se začínají probouzet z tisíciletého zakleti

Pokud to nevíte, tak vězte, že před tisíci lety, kdy Země oplývala toliko jen strdím, mlékem, opojným vínem a chutným masem - vše bio, začali mít Titáni dlouhou chvíli a vzbouřili se proti bohům. Ti je za to uvrhli do věčného prokletí, a aby si to pojistili ještě je spoutali řetězy nebo je vymístili do míst, kde se skoro nemohli setkat s žádným živým tvorem.

20.7.2009 v 8:48 | Karma: 9,11 | Přečteno: 1317x | Diskuse| Sport

Miloš Škorpil

Cháron tě zve k sobě - chceš-li mu utéct, zpomal

Tenhle příběh se opakuje dnes a denně, snad už posté čtu stejnou prosbu, v níž se snoubí touha poznat pravdu: „Proč se mi stále znovu a znovu děje to, co se mi děje?" a zároveň vzdor: „Já to přeci jednou musím zlomit!"

16.7.2009 v 9:00 | Karma: 13,89 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Česko slaví 1. máj, na Střeleckém ostrově zahájili oslavy komunisté

1. května 2024,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

V Göringově domě našli archeologové pět koster. Žádná neměla ruce ani nohy

1. května 2024  10:14

Tým polsko-německých amatérských archeologů našel v domě, který patřil říšskému maršálovi Hermannu...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  10:03

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.