Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

To je keců, než něco uděláme!

Znáte to, nejdříve dlouhá příprava, pak hledání tisíce důvodů, proč by to nemělo jít udělat a nakonec unavení a spokojení po celodenním hledání jehly v kupce sena usínáme u televize s tím, že ten den zase nějak rychle utekl a že jsme zase nic neudělali.

Miloš Škorpil O víkendu mě nejvíc pobavilo odstoupení Kateřiny Brožové z kandidátky ČSSD do parlamentu. To bylo týden před tím slávy a úsměvů, ale také určitě skřípání zubů páně Paroubkových oponentů, kteří tušili, že tohle není asi pro ČSSD ten nejlepší tah. Holt sázka na hezkou hlavičku, která je plná sociálního cítění, nevyšla. Normálně nejsem škodolibý, ale tentokrát jsem se nejen škodolibě usmál, ale dokonce se s chutí zasmál na celé kolo. Tenhle majstrštyk se vám, Herr Paroubek, opravdu povedl. Nejen, že se vám podařilo dokonale zesměšnit sebe, ale ještě jste pomohl Kateřině k celkem laciné reklamě. Ale oni to vaši voliči určitě pochopí :).

Ještě jednou moc děkuji, ono smíchu je třeba vždycky, zvláště v této době, kdy nám slibujete, jak se zasloužíte, že vše co je zadarmo, zůstane zadarmo, akorát zapomínáte nějak říct, že to pak stejně zaplatíme všichni na daních a to bez rozdílu, jestli jde o sociálně slabé či sociálně silné.

Máte to stejně v té vaší partii nějak všechno postavené krapet na „hlavičku". Místo abyste měli radost, že ti co mají za uchem se nebojí riskovat, mají nápady a invenci je naplňovat, samozřejmě na tom něco vydělat a z toho nemálo odvést do společné kasy, tak se snažíte, aby si byli všichni rovni. Což ve vašich představách znamená, všichni měli stejné nic.

Ptám se, čím pak naplníme společnou kasu, abychom mohli všechny ty vaše sociální jistoty zajistit, ale hlavně zaplatit? To mi teda povězte! Takže jsem moc rád, že jste se zase jednou ukázal jako pěknej nýmand a přeji vám spoustu takovýchto skvělých tahů, snad po nich i ti vaši voliči zjistí, co v té hlavě vlastně máte.

A co s tím vším má společného to, co jsem napsal na začátku? Moc, protože ti co mají nápady a tah na branku, jdou si za svým, nikdy nepřemýšlí, proč by to, co je napadlo udělat, nešlo, ale zkusí to a pak vidí. Celý náš život je totiž jen takový pokus, zkouška, maturita. Jednou to vyjde, jednou je z toho průšvih. Já vím, teď vám dávám do ruky trumf - ono to Paroubkovi jednou nevyšlo, ale jinak je skvělej :). Ano, na těch bilboardech je opravdu skvělej. Jinak k celému tomuhle blogu mě vlastně motivovala fotka, kterou jsem udělal o víkendu a která jej rámuje.

Když jsem se na ní pak díval, tak jsem si říkal, co by mi řekl erudovaný fotograf před tím, než bych stiskl spoušť. Výsledkem by bylo to, že bych pochopil, že s tím svým cajkem vlastně takovouto fotku nemá vůbec cenu dělat. No a vidíte, a ŠLO TO!:).

Autor: Miloš Škorpil | úterý 16.6.2009 7:24 | karma článku: 12,99 | přečteno: 1073x
  • Další články autora

Miloš Škorpil

Volby – skrytá kampaň, aneb bacha bychom si měli dávat pořád

Poté, co jsme byli masírováni masivní volební agitací déle než rok, a všichni šli proti všem, aby nakonec nevyhrál nikdo, tedy nikdo natolik, aby to mohl považovat za vítězství, zvítězil zdravý rozum, lidé přeci jenom pochopili, možná i na základě svých vlastních zkušeností s půjčkami a hypotékami, že dluhy se nedají dělat do nekonečna a jednou se musí začít splácet. Výsledkem nyní je, že máme kampaň, která je trošku sterilní. Ale možná, že se mýlím a lecčeho se ještě dočkáme. Třeba generální stávky.

26.9.2010 v 13:20 | Karma: 9,49 | Přečteno: 623x | Diskuse| Politika

Miloš Škorpil

Běžíme ke kořenům

Začíná nový týden, postavte se k tomu, že začínáte NOVÝ ŽIVOT. V tom starém byl váš život samý začátek a samý rychlý konec, žádná pořádná mezihra. Zkuste to změnit, není to nic těžkého, chce to jen jedno - a to, říci si: „Co bylo, to bylo, to už je minulost, kterou nezměním, jaká však bude budoucnost, to je jen na mně. Když si řeknu, že 3 – 4x týdně se budu aktivně hýbat 30 – 40 minut, tak to není až tak moc, to určitě zvládnu. Vždyť nikdo neříká, že to musí být v kuse. Můžu to udělat tak, že půlku té porce zvládnu ráno a druhou večer.

13.9.2010 v 6:58 | Karma: 5,71 | Přečteno: 636x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

Máňa a Lojza – rok 2 – zase od začátku

S Máňou a Lojzou jsme se rozloučili, je tomu skoro rok - možná si ještě vzpomenete, jak je běh osvítil a vydali se Pařížskou, a pak dál a ještě dá ..., tehdy to vypadalo, že jejich běh nikdy neskončí. Ale znáte to, endorfiny a prvotní probuzení vyprchá a člověk homo sapiens liny znovu upadne do starého dobrého stereotypu. Takže rok se s rokem sešel a Máňa s Lojzou jsou znovu na začátku, vlastně ne na úplném začátku, už jsou trošku poučení, ale uvidíme, uvidíme ...

6.9.2010 v 0:22 | Karma: 6,85 | Přečteno: 629x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

Život je jen jeden

Běžím, proplétám se mezi kapkami deště, které se v hustých provazcích snášejí k zemi. Před očima mi tu a tam přeběhnou chomáčky mlhy. Vybíhám na vrchol Polomu. Scéna jak z katastrofického filmu, suché, pomalu černající pahýly, ještě nedávno obestřené sytě zelenými jehličkami, které naplňovaly okolní vzduch nezaměnitelnou vůní jehličí. Temné mraky nad horou se snaží skrýt ten truchlivý pohled – však marně. Stačí jeden poryv studeného větru a vše je jasně zřetelné – jeden malý brouček tu měl hostinu. Dal si, co hrdlo ráčilo, co na tom, že po něm zbyly ostatním živým tvorům, kteří zabloudí v tato místa, jen černé chmury a oči plačící očistné slzy.

30.8.2010 v 14:49 | Karma: 7,73 | Přečteno: 724x | Diskuse| Osobní

Miloš Škorpil

Jak jsem se zas neutopil

Je to hodně troufalé psát si článek o tom, jak jsem se stal Dřevákem, před tím, než se tak stane. Ne že bych nebyl dřevák už teď. Všimněte si rozdílu v D a d. Velkým Dřevákem je totiž míněn Dřevěný muž, který se koná v okolí Jesenické přehrady, v Chebu. Dřevák proto, že se to startuje v obci Dřevěnice, kde se skáče do vody a pak stylem plav, jak umíš, v mém případě neumíš, 800 m na druhou stranu přehrady. Tam osedlat ocelového oře o dvou kolech a dostat se s ním okolo přehrady zpátky po 26 km na místo startu do Dřevčice a tady pak odkroužit dva 4 km okruhy, aby se konečně člověk stal zasloužilým Dřevákem.

24.8.2010 v 23:09 | Karma: 7,73 | Přečteno: 722x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.