Mohu jen přijet – zatím nevyužitá šance

V poradně, která teď na behej.com doznává změn a v blízké budoucnosti se znovu rozjede na plné obrátky, jsem nejvíce dotazů dostával ohledně toho, v čem by měl kdo běhat, respektive jaké boty bych mu pro běhání doporučil. Po mých odpovědích, tedy spíše, nedostal-li tazatel odpověď na svou otázku, se pak začaly na fóru objevovat hlášky, že jsem sice neodpověděl, ale že je to jedno, protože bych mu stejně doporučil Rider či jiný typ běžecké boty od Mizuna.

Miloš Škorpil Jak šel čas, dostal jsem nabídku od Adidasu, zda bych s nimi neudělal Running tours po Gigasportech. Vzal jsem to, přičemž jsem k tomu měl dva důvody.

Prvním bylo, že už si mě lidé nebudou tak zcela spojovat s jednou značkou. Druhý pak byl ten, že vyslyším volání běžců z regionů, že sice to, že mám tréninky v Praze, je hezké, ale že pro ně je to celkem z ruky. Takto jsem mohl za nimi přijet sám, šlo jen o to, aby si oni udělali čas a přišli za mnou v daný den do Gigasportu v jejich městě.

Při jarním turné jsem lidem pouze radil s výběrem vhodné obuvi, případně jim ukazoval, jak správně běhat, či zodpovídal jejich zvídavé dotazy na to či ono. Je fakt, že mě to bavilo, protože lidí chodilo požehnaně. Při tom nás napadlo, že by nebylo špatné při podzimním turné zařadit i hodinové výběhy s těmi, co si stýskají, že to na tréninky v Praze mají daleko.

Nápad to byl určitě dobrý, akorát zatím trošku nevyužitý ze strany běhu chtivých. Posuďte sami. V Ostravě přišli na společné běhání čtyři, přičemž ani jeden nebyl přímo z Ostravy, a jeden dokonce nelenil a dojel až z Čadce. V Olomouci dorazili tři běžci, přičemž jednoho jsem si pozval přímo já, abych náhodou nemusel kolem Olomouce pobíhat sám. V Českých Budějovicích se na trénink dostavila šestice, přičemž okolo blízkých rybníků jsme vyběhli ve čtyřech. Je fakt, že ti čtyři již byli ostřílení maratonci a ti dva ztratili na poslední chvíli odvahu.

Jak jsem napsal v názvu, já mohu jen přijet, víc pro to udělat nemohu. Je mi jedno, jestli vyběhnu s jedním či dvaceti běžci a běžkyněmi. Je-li nás míň, tak ti, co dorazí, mají víc prostoru na to, co je zajímá nebo s čím se při běhu perou. Pro ty, co se snad obávají, že by nám nestačili, jen dodávám, že tempo určuje ten nejpomalejší.

Tak zatím nashle, možná v Karviné, Brně či Hradci Králové.

Autor: Miloš Škorpil | čtvrtek 25.9.2008 23:46 | karma článku: 12,82 | přečteno: 1606x