Diskuse

Pravda a láska

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Ano, souhlasím. Také mi je "proti srsti" dehonestace obsahu slov "pravda" a "láska". A to, že často používaným výrazem "pravdoláskař" je označována osoba, kterou uživatel tohoto výrazu "nemusí", svědčí pouze o nedostatečné vyjadřovací schopnosti a pokrytectví onoho uživatele. Proč nenapíše nebo neřekne přímo, co mu na dotyčné osobě vadí, proč nepublikuje její zápory v protikladu se svými vlasními klady? ;-)

1 1
možnosti
PB

...... vycházel bych z původního motto : "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí". Máte opravdu pocit, (25 let po převratu!) že došlo k naplnění tohoto ušlechtilého sloganu ? A pokud nikoliv, tak se ptám PROČ ? ,- a svobodné volby vynechte. Stejně tak můžeme okomentovat heslo na standartě "Pravda zvítězí" či lidové moudro " S poctivostí nejdál dojdeš" ....... tak zauvažujte !

1 0
možnosti
RM

Václav Havel se ještě jako prezident ČR zůčastnil jednání Trilaterální komise, jejíž byl členem (18.10.2002). A stejně tak např. Michail Gorbačov nebo Karel Schwarzenberg nebo Vladimír Dlouhý ...

Ta komise jsou hodní lidičky, kteří hejbou světovým děním tak, jak se jim líbí.

Rozhodují o tom, jaké se budou vést války, kde náhodou vypukne nějaká epidemie a podobné maličkosti.

To vše ve jménu pravdy a lásky. Jako teď na Ukrajině.

http://www.trilateral.org/ - stránky pravdy a lásky

4 3
možnosti
Foto

Nehýbou, pouze dovedně propojují individuální zájmy milionů jednotlivců v souladu se svými zájmy vlastními.

1 0
možnosti
EP

Takže já osobně například podle autora lezu do hospody Na růžku, protože jsem se opovážil kritizovat nedotknutelnou pravdu a lásku a ještě si honím ego? Právě autor dokonale znázornil definici pravdoláskaře - člověk, který zcela postrádá argumenty a kterému emoce zastínily mozek, díky čemuž je tolik humanitární, až by vraždil (nebo spíše bombardoval).

4 0
možnosti
PV

Pro vysvětlení. Kdo jsou pravdoláskaři? Je to elitářské seskupení intelektuálů, umělců, lekařů, celebrity světového věhlasu... Kdo je deleguje, není známo (teď k nim přibyli svobodní zednáři). Mají patent na rozum, ví přesně, co trápí občana (rozuměj - vždy jdou proti jeho zájmům), rekrútují se převážně z řad bývalého tzv. disentu. Ovšem už je téměř jisté, že vstanou noví bojovníci, neboť jejich počty se zmenšují, ale pan Karel je plamenně vyzval k dalšímu boji ve stylu Fidela Castra. A to je tedy něco. Objevují se vždy, když v našem národu o NĚCO jde a s jistou pravidelností jsou vždy na opačné straně, než převážná část populace, která si vydělává na obživu svou prací. Vzpomínám na světlé vyjímky.

3 2
možnosti
Foto

Co dodat...jen potvrzujete to, co jsem blogem chtěl říct.

3 0
možnosti
MM

Mate pravdu, umrčenci nazvou pravdoláskařem i dalajlámu, matku Terezu, Jana Pavla II. a všechny, kteří se Václavem Havlem kdy setkali. Etika a morálka je v bankrotu. ...když tupost, tupost přeleza hradby s křikem vítězným....

3 2
možnosti
PV

Dal jsem karmu. Člověk se chce taky někdy pobavit.:-) O nic jiného v tomto pamfletu nejde. 

Jen malá rada - nezahrávejte si s P&L...

1 3
možnosti
Foto

Já se tesim na Váš pamflet, kterým omracite davy :-D

2 0
možnosti
ZM

přiznám se, že slovo pravdoláskař občas použiji.... zejména s ohledem na to, že "pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí"... s odstupem času vidím, jak spousta politiků, kteří se k tomu rádi hlásili, nám lhali, popřípadě někteří to dotáhli tak daleko, že byli odsouzeni a ta pravda a láska jsou na tom po 25 letech stejně jako ideály proletářů....... a pokud píšete, že máme to, co jsme  si zvolili.... já tvrdím, že volby jsou výsledkem mediální masáže a ne kvality programu.... co myslíte, dostala by se do parlamentu parta nádeníků (fašistů, nebo komunistů, nebo co libo...), kdyby měli k dispozici peníze, které do kampaně dal Babiš, nebo socdem?

3 0
možnosti
Foto

Na té mediální masáží asi část pravdy bude, ale nikoho z nás to nezbavuje zodpovědnosti... alespoň jak to vidim ja

2 0
možnosti
Foto

Pravdoláskař je představitel velmi agresivní a netolerantní politiky, ovládané mediální klikou, zejména televizí. Tito tzv. demokraté likvidují své oponenty pomocí mediální dehonestace. To by nebylo ještě tak hrozné, jde však o ekonomické hochštaplery, kteří nechali zdevastovat páteř ekonomiky ČR za účelem jejího rozkradení. a to je bohužel smutná vizitka tohoto totalitárního politického směru Rv

5 3
možnosti
PV

...a pokračoval bych - co asi bych proti tomu mohl podniknout? Ve volbách....:-) Mladý pán je velký naiva.:-) I když si hraje na velikého hrdinu a všichni ostatní jsou jen uremcaní strejcové.

1 2
možnosti
JR

J28a24n 15R36á96ž

6. 8. 2014 20:53

No já nevím,jak ostatní, ale já pravdoláskařem nazývám naše spoluobčany, kteří, tak říkajíc, hlásají vodu a pijí víno, čili pokrytce, dále nositele jediné pravdy, kterou vynucují všem a kteří dehonestují každého, kdo s nimi nesouhlasí.

To s mým názorem na lásku, jako krásný cit a pravdu, co by parametru slušných mezilidských vztahů,  nemá co dělat.

P.S. Havel byl typickým představitelem lidského jednání, které lze označit jako pokrytecké a jeho jednání jako politika lze označit jako samolibé a neuvěřitelně naivní.

10 5
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 985x
jsem Filip Škopek