Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nerad kritizuji, ale jak konkrétně si tu podporu církve představujete? Mám podporovat mons. Halíka, když on nazývá muslimy- wahhábisty svými bratry? Tedy velmi naivní úvaha.

1 0
možnosti

Křesťanství nazývá člověka bratrem. Tím není implikováno, že má křesťan tolerovat jakékoli jednání svého bratra.

1 0
možnosti

Spíše by se měly zrušit církevní extrabuřty, které jiná sdružení (např trekkies nebo zahrádkáři) nemají

0 0
možnosti
Foto

No kdyby o ně téměř 25 let bojovali, třeba by i měli...

0 0
možnosti

Katolická církev bude západnímu světu při kladení odporu proti islámu platná jak mrtvému zimník. V momentě, kdy dojde na lámání chleba, chytne se teze, že křesťané jsou stejně jako muslimové "lid Knihy", takže není třeba se islámu obávat. A patrně se ještě nějakým opatrným způsobem postaví na stranu muslimů pokud jde o postoj vůči nevěřícím a "pohanům". Že pak nebude stačit zírat, jak se islám (po té, co uspokojivě vyřeší otázku "pohanských a nevěřících psů") vypořádá s "lidem knihy", netřeba dodávat. Jediní, kdo neskočí na lep pokryteckým řečem muslimů jsou židé, jediní, kdo se (konečně) poučil z historie. Takže pokud se stavět na něčí stranu, tak na stranů židů, zejména Izraele.

1 1
možnosti

To je vaše představa. Já se spíše obávám opaku - mnozí katolíci navzdory svému křesťanství nepovažují muslimy za hodné tolerance. Historicky vzato, postoj katolíků vůči muslimům ukázaly křížové výpravy.

Nicméně kdo se bude cítit křesťanem dostatečně tolerantním, může muslimy respektovat jako lidi, šíření jejich víry se však bude bránit.

0 1
možnosti

Ačkoliv ke katolické církvy mám spoustu výhrad, velice rád bych viděl sjednocení křesťanstva proti našemu pravému nepříteli, antiKristu který skrze falešného proroka muhamada obrátil miliony proti nám. Sám nejčastěji navštěvuji Adventistickou církev, ale právě těžce proti katolický postoj adventistů mi vadí. pan Papež, ať si myslím co chci o jeho autoritě, je člověk vzdělaný a o jeho upřímné lásce k Bohu nepochybuji. Tím chci říct, nejenom veřejnost by měla více podporovat tradiční církve, ale i my sami by jsme se měli snažit o sjednocení. Nehledat 20 rozdílů mezi naším výkladem Zákona, ale koukat na 1200 společných věcí které máme (ano čísla jsem si vymyslel, pro šťourali).

Každopádně děkuji za článek, pochválen buď Ježíš Kristus V

3 0
možnosti

Využít nebo spíše zneužít hrozby islamizace Evropy k usnadnění průběhu církevních restitucí je opravdu zajímavá svěží myšlenka.

2 1
možnosti
Foto

to v tom blogu skutečně není, pokud jste to našel mezi řádky, můžu Vás ujistit, že já to tam nenapsal.

1 0
možnosti
Foto

Katolická církev sama o sobě islamisty nezastaví. Nemá čím.

Podporovat jakoukoliv církev proti jiné církvi nepomůže. Výsledkem může být dokonce i další nárůst nevraživosti.

2 1
možnosti
Foto

Nemyslel jsem zastavení...to je asi možné skutečně jen pomocí armády nebo "železné opony". Spíš jsem měl na mysli burcování lidí v pozitivním slovy smyslu. Zalarmování společnosti, tlak na integraci a nikoli bezhlavou islamizaci.

0 0
možnosti

Je pravdou, že islámu je možné bránit se svým křesťanstvím, méně už svým ateismem. Problém křesťanství dnes je však širší, než jak uvádíte. Na jedné straně tu je vztah bezkonfesní veřejnosti k církvím, zejména k té největší katolické. Na straně druhé tu je křesťanství, rozdrobené, mnohdy bohužel stále hledající rozdíly v sobě, mnohdy povýšeně hledící na "bezvěrecký svět", nekonzistentní, drolící se, ztrácející hodnověrnost, plné bolestivých symptomů (známé sexuální aféry mají hlubokou výpověď, současný papež je mnohdy oblíbenější mezi nekatolíky než mezi svými).

Církevní restituce z hlediska historického, právního a určitého morálního pohledu jsou opodstatněné, nicméně podívejme se velmi pozorně na to, za jakou cenu dojde k jejich realizaci. Jsme si jistí, že ve výsledku to bude "požehnáním"?

Je čas něco s tím vším dělat.

3 0
možnosti
Foto

O internich problémech RK církve není pochyb...

0 0
možnosti

Stejně Vám budou nadávat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 985x
jsem Filip Škopek