Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Moc ošklivé psát ošklivě o Rusech, hezké a moderní  je psát ošklivě o "amících", jak známo ti když někam přijdou tak se hned začnou rozhlížet jestli by se tam nedala ukrást nějaká ropa. :-)

1 1
možnosti
MC

S Rusy nemám takové zkušenosti, abych mohl hodnotil celý národ. Ovšem v našem bytovém domě bydlí ruská rodina, která svým intelektem rozhodně vysoce převyšuje morální hodnoty dalších spolubydlících rodin v našem bytovém domě.

0 0
možnosti
TS

Ó, děkujte bohu! 

Také znám velmi milý a kultivovaný ruský manželský pár - lidi, které bych si opravdu přála mít za přátele. Jediní, se kterými jsem se za 17 let ve službách setkala, bohužel...

Našel jste perlu, važte si jí ;-)

(A nebo žijete v domě s takovými dobytky...? Nic ve zlém, ale ta otázka se prostě vtírá a vtírá a pokoj nedá... :)))

2 0
možnosti
KD

Autore a jak rozeznate Rusa od Ukrajince a trba od Belorusa ? Ukazuji vam pas ?

1 4
možnosti
ZS

Autor neumí rusky, je vyloučené, aby zmíněné rozeznal. :-) Trochu ho podezírám, že nepozná ani Bulhary.;-)

0 4
možnosti
VT

Jiná zkušenost. Byl jsem několik týdnů v Moskvě. Lidi úplně v pohodě, žádní nafoukaní trumbelové. Když jsem potřeboval poradit kudy kam, co a jak,  tak by se snad ochotou i rozkrájeli. Takže já nemůžu na ně nadávat v žádném případě.

5 1
možnosti
JR

J58a81r96a 67R84a46n18k

8. 7. 2014 17:45

To se mi ovsem stava vsude na svete, nejmilejsi jsou na Novem Zealnde, tam snad nemuzete jit ani kousek po silnici, okamzite ochotne stavi, domnivaji se, ze jste stopar, zastavite-li se nad mapou, ochotne nabizi pomoc a zvou Vas na noc domu, pokud nemate ubytovani;-)V

1 0
možnosti
Foto

V moskevském metru Rusové zásadně zároveň vystupují i nastupují a u toho si občas navzájem nadávají. Když jsem to viděl poprvé, připadal jsem si tam jak v pekle. Takže ty výtky se netýkají jenom těch turistů, co jezdí k nám, oni jsou takoví skoro všichni. I když - ruské nahé holky na http://www.metart.com jsou často velmi krásné.

3 2
možnosti
Foto

V MHD u nás též občas potkáte Rusy, kteří nemíní  počkat pár vteřin a tlačí se do tramvaje proti proudu vystupujících.

0 0
možnosti
Foto

Můj poznatek s občany Ruska. Byl jsem v lázníchv K.  Varech. Lázeňský dům měl dvějídelny. Mimo nás tu bylo pár lázeňských hostů z Ruska. Ti prohlásili, žes námi nebudou v jedné jídelně, jinak odjíždí. Takže došlo k tomu,že nás nacpali do jedné jídelny a lázeňské hosty z Ruska do druhé jídelny,která byl poloprázdná. Několikrát se mně stalo a slyšeli to občané mého města,když u nás jsou porcelánové trhy. Kdo předbíhá, jsou vždy Rusové. Pokud jsounapomenuti, tak nám česky řeknou, že máme být zticha, a že oni se jednou k námvrátí a zavedou u nás pořádek. Umím trochu rusky a maturoval jsem z ruštinya několikrát jsem měl jednání s občany z Ruska. Vždy jsem zjistil anejenom já, že pro ně jsme jenom póvl, sluhové.  Oni dávají najevo, že jsou něco víc než my.

9 0
možnosti
RF

ciwe, tohle byl hodně nepovedenej pokus:-)

2 3
možnosti
Foto

Autore a co se na problém podívat z opačného konce? Polovinu zahraniční klientely máte ruskou a Vy jste se nejspíš ani neobtěžoval se tomuto faktu nějak přizpůsobit. Věřte tomu, že kdybyste dal dohromady alespoň pár ruských vět, tak by se jejich chování k Vám velmi výrazně změnilo.

4 9
možnosti
Foto

A navíc byste jim zcela určitě i něco prodal:-)

2 1
možnosti
Foto

Myslím, že to ani nie je tak o národnosti ako skôr o konkrétnom človeku a jeho výchove, aj keď je pravda, že v zahraničí je proste každý viac viditeľný a málokto si uvedomí, že vlastne reprezentuje svoj národ a podľa jeho chovania môžu byť potom paušálne posudzovaní všetci jeho krajania...

5 1
možnosti
Foto

Možná, že Rusové mají vychování. Možná, že umí pozdravit, požádat a poděkovat. Možná, že se umí chovat i jinak než jak se chová rozmazlený fakan. Možná ano. Bohužel, žádného jsem nepotkala. Když už jsem se setkala s někým, kdo uměl pozdravit a hezky se usmál, byla jsem upozorněna, že je to náš soused z Uzbekistánu.. :-/

11 1
možnosti
ZS

Mám obchod, zákazníci z 80% Češi, 20% Ukrajinci, Rusové, Bulhaři, atd., moc je nerozlišuji. Někdy pozdraví, jindy ne. Občas Angličan či Francouz. Ti zdraví VŽDY. Z našich lidí nezdraví téměř nikdo z dospělých, dokonce ani neodpovídají na pozdrav. Kdysi se říkávalo "Pozdravit je slušnost, odpovědět na pozdrav povinnost". Že jsou na tom děti obdobně, je samozřejmé - výchova dělá své. Za 14 let mi nikdo nerozkopl dveře, jen jeden skleněnou vitrinu, a to byl Cikán. Pokud vznikl nějaký konflikt, hulvátsky se chová Čech i Ukrajinec. Kouzelné slovíčko "prosím" nezná nikdo.

Řekl bych, že cizinci jsou při nákupu náročnější, víc se vyptávají. Ale zase to není pravidlem. Rozhodně bych si netroufl po 14letých zkušenostech jednoznačně tvrdit, že naši jsou kulturnější, vychovanější.

Žádný Rus či Ukrajinec mi ještě nepřivedl do obchodu psa, což Čech klidně. A ještě je drzý.  VŽDY. Slušný pejskař by se psem do obchodu nevešel a když přimhouřím oko, aspoň by měl psa na vodítku a pes náhubek. Takže zbývají ti nevychovanci a od těch se drzost musí očekávat.

5 1
možnosti
JP

Když se k nám přijede (nejen) Dán ožrat jako Dán, je všechno v nejlepším pořádku. Poničené zařízení hotelů si prý tito civilizovaní lidé předplatí. Alkoholová turistika jenom kvete. Myslíte si, že desetitisíce lidí ze Západu, co se k nám přijíždějí ožrat, jsou, na rozdíl od Rusů, hodni obdvu? Rád bych uvítal také názor těch, kdo ubytovávají Rusy, zda-li také po sobě zanechávají takovou spoušť.

4 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 985x
jsem Filip Škopek