Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DJ

orca1

14. 4. 2008 14:03
opakování

Sice jsem to viděl ale rád bych ještě jednou . Bude se to opakovat , na netu není k vidění záznam.

0 0
možnosti
JO

Okos

15. 4. 2008 11:23
Re: opakování

Taky bych uvítal, kdyby to nějaký vlastník záznamu někam upnul.

0 0
možnosti
C

chodovar

14. 4. 2008 13:33
Oteplování

Také mě televize udělala radost, dost jsem se divil, že byl uveřejněn také názor jiných vědců.

Radost mě ale zkazila ta zbytečná předmluva před filmem a hlavně ten dodatek.....

Jako by si lidé nesměli udělat svůj názor. Masáž sdělovacími prostředky opět nezklamala.

0 0
možnosti
AH

alex hart

14. 4. 2008 12:27
GO a skutečné a blízké problémy

Když už jsme u toho, co vše se neuvádí  při všech těch chytrých řečech o GO, tak musím říci, že je toho opravdu hodně:

- tak předně: k celkové teplotní bilanci na povrchu Země zcela zjevně přispívá i teplo vycházející z vnitra Země. Jenže o dynamice těchto jevů se exaktně ví zatím celkem prd, takže je o tom ticho po pěšině. Dále jde samozřejmě o všechny možné (a často o protichůdné nebo samoregulující) faktory jako, dynamika sluneční aktivity a slunečního záření, všechny atmosférické jevy, geologické procesy formující mořské dno i povrch Země, mořské proudy, celkový vliv rostlinného krytu Země, a v neposlední řadě rozmnožení jednotlivých živočišných druhů (včetně člověka) a jejich zpětný vliv na vše výše popsané a to na zemi a i v moři. 

A já osobně jsem přesvědčen, že o tom všem víme ještě velmi málo, abychom se jako idioti měli hádat o detailech, když je i přesto všechno naprosto zřejmé, že člověk má na své prostředí negativní vliv, a že je potřeba jej omezovat ...

0 0
možnosti
AH

alex hart

14. 4. 2008 12:27
GO a skutečné a blízké problémy - 2 -

... a hledat rozumné cesty, jak toho dosáhnout. 

A kácení děštných pralesů, vození si zadků v osobních autech, šílená akcelerace spotřeby všech surovin a fosilních paliv a suroviun zvláště jistě v tomto nejsou cestou vpřed.  Jde o totiž také o to, že až se ty všechny zdroje začnou tenčit, povede to nepochybně k dalším a dalším válečným konfliktům. To zde ale asi nikomu nevadí. A je to přitom daleko zřejmější a jednodušší k pochopení, než všechny ty složité souvislosti kolem GO.  Takže já osobně celý ten humbuk kolem GO vidím jako velmi dobřew zvolenou kouřovou clonu, kolem skutečných problémů kolem těžby a spotřeby surovin a fosilních paliv.

A tak místo toho, abychom hledali cesty, co s tím, vedeme přiblblé diskuse o GO, ačkoliv zde na blogu (ani jinde v médiích) asi nikdo z nás k tomu nemá potřebnou odbornou erudici.

Mnoho štěstí v kecání o ničem, když daleko závažnější problémy klepou na dveře, pane Fialo a mnozí další...

0 0
možnosti
K

kattyka

14. 4. 2008 11:46
pan préza

no hlavně, aby se nám globálně neoteplil náš milovaný pan prezident Vašík Klausů[>-]

0 0
možnosti
K

K-D

14. 4. 2008 11:53
Re: pan préza

..říká svůj názor. Pokud necpe svoji knížku do školních knihoven (jako Bursík Al Gora) je to jeho věc. Souhlasit nebo nesouhlasit je osobní přístup každého z nás, stejně jako veřejně říkat svoje názory.

Třeba - jsou lépe zpracované knihy. 

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

14. 4. 2008 10:36
skvele

ze to odvysilali, tomu se snad ani nechce verit, ze Ceska televize opravdu dala trochu prostoru protinazoru

0 0
možnosti
-

-fh-

14. 4. 2008 10:07
Ty 2 díly nebyly na 100% o tom samém

V prvním filmu hlavní tah byl více-méně jít proti hlouposti,že lidská činnost a její zvyšování podílu CO2 má vliv na oteplování dle OSN a lobistů na ekologii.Ale už zas neprobírali další aspekty jako přízemní ozon,znečištění ovzduší atd.

0 0
možnosti
O

oxík

14. 4. 2008 10:06
čisté svědomí

;-€(Y)Jasně, takže vůbec nic se neděje, to že děsivým tempem ubývají ledovce je náhoda, že nejteplejších deset roků všech dob bylo v posledních asi dvaceti letech je taky normální, hlavně že má dušička pokoj, co.

0 0
možnosti
K

kopso

14. 4. 2008 10:09
Re: čisté svědomí

K tajícím ledovcům asi tolik. Prostě tají a tály od nepaměti a zase dorůstají. Byly tam časové satelitní mapy NASA a tento jev je naprosto přirozený. (Dle ředitele nějakého ústavu na Aljašce.)

0 0
možnosti
S

Sampis

14. 4. 2008 10:03
No,

vzheldem k prezentaci Václava Klause jak na mezinárodních akcích, tak jeho vydávání knih nesvědčí o tom, že by  "popíračům GO" nebylo popřáno sluchu a někdo se tvářil, že neexistují. Ale to jen tak na okraj.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

14. 4. 2008 10:19
Re: No,

Proč mluvíte o popíračích GO? To je právě ten omyl. Problém nění ve změnách teploty. Problém je v tom, jestli proti tomu máme něco dělat a jestli vůbec máme alespoň malinkou tuchu o tom, čím je tento jev způsoben.

0 0
možnosti
G

grayfly

14. 4. 2008 9:57
souvislosti

CT2 to dle meho skromneho nazoru udelala skvele. Nejdriv pustili dokument o nesmyslnosti vlivu CO2 na GO, coz bylo doplneno vyhledatelnymi grafy. A hned vzapeti jiny porad, kde nejaky cesky "vedec" tvrdil, ze za GO muzem my lide a nase produkce CO2, aniz by to podlozil cimkoliv jinym, nez svymi slovy. Tomu rikam dialog :) At si kazdy udela obrazek sam, jak to vlastne vsechno je... Doporucil bych zhlednout jeste dokument "Penize jako dluh". Pak jsou souvislosti s hysterii kolem GO a granty a pracovnimy misty jeste markantnejsi... Jen tak na okraj, byt tim pavedcem, paodbornikem nebo co to bylo (nestihl jsem titulek), radsi bych se propadl do...treba do skleniku :D ale jak se rika, nic neni cernobile... to se tyka bagatelizace prumysloveho znecisteni... a mimochodem, nikde nebylo zmineno, ze podstatnym "sklenikovym" plynem je metan. A ten produkuji v obrovske mire napr. kravy v jizni americe...

0 0
možnosti
K

kopso

14. 4. 2008 9:53
Konečně!

Konečně se někdo odvážil postavit se těm  kteří si hledali nového nepřítele po skončení studené války.Logicky vysvětleno,dokázáno na výzkumech vedených po řadu let. A nebyli to žádní outsideři. Nedá se popsat vše ale určitě stojí za zmínku samotný vznik teorie o globálním oteplování(které jistě existuje) po skončení globálního ochlazování v roce 1975 a v době kdy Margaret Thatcherová zavírala doly ve Velké Británii a potřebovala odůvodnit proč je zavírá. Investovala do podpory argumentu že fosilní paliva zapříčiní globální oteplení aby měla dostatek argumentů proti odporu který vyvolalo hromadné zavírání dolů. Není možné v této diskusi hovořit o všem co v pořadu bylo ,každopádně CO2 tvoří jen 0,5 procenta plynů v atmosféře. 95 procent tvoří pára. CO2 vzniká jako důsledek oteplování nikoliv opačně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 954x
obyčejný člověk

Seznam rubrik