- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jestli pak jste si přečetl návod? zejména tyto pasáže:"• Zařízení není určeno pro používání osobami
(včetně dětí) s omezenými fyzickými,
smyslovými nebo duševními schopnostmi
nebo nedostatkem zkušeností a znalostí,
pokud tyto osoby nejsou pod dohledem
nebo nejsou řádně poučeny ohledně použití
zařízení ze strany osoby zodpovědné za jejich
bezpečnost." "• Také buďte opatrní, protože těleso konvice z nerezové oceli je během provozu velmi
horké. Dotýkejte se pouze rukojeti konvice"
Dobrý večer, pobavil jste mě. Víte, co je to Darwinova cena?
Už jsem pochopil kvůli komu jsou na mikrovlnných troubách upozornění, že se v nich nemají sušit domácí zvířata
Puchýř, co ukazujete, vypadá jako spálenina od vystříknutého oleje. V kuchyni je to prostě nebezpečné, nedá se nic dělat.
Sekundový kontakt s tělesem o takové teplotě (91 st.Celsia) nemůže způsobit následky jaké jste prezentoval ve svém příspěvku, já jsem se už někilokrát neúmyslně dotkl nádoby nerez konvice (zn.ETA) ve které už voda vřela,(takže i nádoba musela mít teplotu 100 stupňů Celsia) a nikdy jsem se ani nepopálil natož aby mi naskočil nějaký puchýř ? !
Chvíli jsem přemýšlel jestli to autor myslí vážně... No zjevně ano.
Takže nejdříve odpovím na vaši otázku - chyba je skutečně ve vás.
Každý ví, že při vaření, smažení a jiné práci v kuchyni musí dodržovat zásady bezpečnosti, týkající se mimo jiné manipulace s předměty ve kterých jsou horké tekutiny (co voda, ale olej je pěkné svinstvo, také je dobré nezapomínat na páru a pod.). Proto má každá nádoba ucho/a, se kterými lze s nádobou s opatrností manipulovat. Nebo bývají v kuchyni izolační rukavice. Lze využít i utěrku.
Teď se vracím k vám. Opravdu nevím čemu se divíte, když kovová konvice je naprosto stejný případ jako hrnec na sporáku a k těm se ani žádné návody nedávají. Prostě okolo každé nádoby s horkou vodou je nutné se pohybovat opatrně, nehrozí jen popálení o stěnu, ale i horší možnost zvrhnutí nádoby. Ještě možná doporučím příště okamžitě strčit popálené místo pod studenou vodu a držet ji tam dokud to bolí.
Jo ještě doplním, že další kuchyňské nebezpečí je práce s ostrými nástroji a práce se syrovým masem. Jen aby jste tu příště nepsal, že jste málem vykrvácel, protože jste řízl o nůž uložený v šuplíku, kam jste šáhl poslepu, protože vy ho máte na jiné straně, než váš bratr.
Marne jsem na internetu tu nebezpecnou konvici TEFAL KI-150 hledal. Chtel jsem si totiz precist navod k upotrebeni. Protoze pochybuji, ze by tam v dnesni dobe upozorneni jako: Pozor, konvice muze byt horka, nebezpeci popaleni.
Bohuzel jsem tento vyrobek nikde nenasel. Jedine TEFAL KI-150D, ktera zu je ale z plastu.
A jeste poznamka, u vsech vyrobku ktere jsem v poslednich 20-ti letech koupil bylo v navodu napsano, pri dalsim prodeji tohoto vyrobku dodejte prosim tento navod k nemu. Nebo tak nejak podobne.
milý pane nevím proč jsem nabyl dojmu že nejste pro život v moderní společnosti vhodný
prošel jsem si vaše blogy, a ejhle, profesionální stěžovač