Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

agu

7. 5. 2009 14:23
jezisi vzdyt on vubec nevi co se tam delo a deje

to je neuveritelne. predne - taliban byl az do vpadu americkych vojsk vyzbrojovan a podporovan americany, protoze to byla jedina skupina, ktera dokazala udrzet v zemi stabilitu potrebnou k vybudovani ropovodu z kazachstanu. to co zacal delat taliban s vlastnim obyvatelstvem ale nemohli verejne podporovat. pote co se objevila konkurence v podobe argentinske spolecnosti, ktere naopak bylo jedno co dela taliban s vlastnim obyvatelstvem a amici pochopili, ze ten ropovod postavi argentinci, se zacly dit nam jiz zname veci. taliban prestal byt spojenec. dal neni co dodat. mimo toho, ze talibanci i warlordi byli podporovani americany PROSTREDNICTVIM tajne sluzby pakistanu - ISI, jednoduse proto, ze je to nejbliz a mluvi stejnym jazykem.

0 0
možnosti
VH-VAF

Velká hlava - vědec a filozof

7. 5. 2009 14:31
Re: jezisi vzdyt on vubec nevi co se tam delo a deje

JA, JA, to samé byl spojenec Sadám

;-D

0 0
možnosti
RK

burmajones

7. 5. 2009 13:56
Vše jde správným směrem

Veliký válečník Barack Obama se napil krve stovky civilních obětí a vytvořil další tisíce protiamerických bojovníků.

0 0
možnosti
JJ

jonatan66

7. 5. 2009 13:38
Tak mě napadá - pokračování

Naštěstí stínová vláda ČSSD nás všechny vytrvale ubezpečuje, že nám žádné bezprostřední nebezpečí nehrozí, na případnou obranu se není třeba připravovat a kdyby se přece jenom něco dělo, tak (pokuď  zjistí v průzkumech veřejného mínění že je národ pro)  začne urychleně vyvíjet obranné systémy :-/

A mimochodem: s teroristy se vyjednává jen když mají rukojmí

0 0
možnosti
JJ

jonatan66

7. 5. 2009 13:38
Tak mě napadá

O hrozbě toho, že jaderný arzenál Pákistánu může padnout do rukou "Talibanu" se nepíše jenom na iDnes ale ve vícero zdrojích. Ta hrozba je o to větší, že jaderné zbraně vlastní i sousedící  Indie a Čína. Navíc Taliban se netají tím že jeho cílem je, kromě jiného, zničit Izrael (mimochodem to je také majitel zbraní hromadného ničení) jehož spojenec jsou USA, jenž jsou členem vojenského spolku zvaného NATO, kteréhož členy jsou např Anglie a Francie (což jsou, jak jinak, také majitelé atomových zbraní). Normálně bych měl obavy, že náš svět je docela blízko jadernému konfliktu  o to nebezpečnějšímu, že islámští fanatici postrádají jakýkoli strach z odvetného úderu, neboť mučednická smrt je (z jejich pohledu) to o co tady jde.

0 0
možnosti
LV

Lumir_B

7. 5. 2009 13:22
Velice zjednodušené a naivní

a přesně na úrovni těch exrémistů z druhé strany...

0 0
možnosti

petr_sleder

7. 5. 2009 13:09
Takhle to dopadá,

když píše človíček, který si utváří svůj obraz světa podle článků na iDnes. :-) A mimochodem, s teroristy se vyjednávalo vždycky. To heslo v nadpisu článku je pro prosťáčky. 

0 0
možnosti
JN

palok59

7. 5. 2009 10:54
?

s teroristy se nevyjednává - snad jen s jedinou výjimkou, rukojmí nesmí být z okruhu mé rodiny či nejbližších známých.

0 0
možnosti
LL

foxíno

7. 5. 2009 11:36
Re: ?

No ale to je ten důvod, proč nevyjednávat !!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1528x
Student mezinárodnich vztahů potřebující místo kam by mohl ukládat ohromné množství společenské a politické kritiky, názorů, komentářů