Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

kraken

22. 4. 2009 23:31
v logicke rovine nelze s clankem nesouhlasit,

ale je tam rovina zneuziti. To riziko je ohromne a hlavne ted, kdyz v USA (i EU) plizive nastupuje totalita (naopak je otazka, jestli ta totalita nehleda zaminky k muceni). Uz ted maji hodne volny vyklad pojmu terorista - je to treba pocitacovy hacker nebo pirat. Takze (prezenu) najdou u vas 2 stazene a vypalene hry a par filmu, jste terorista, pujdete na muceni. A krasne je to videt v tom clanku (uz jsem ho nasel):

http://zpravy.idnes.cz/kdo-vsechno-je-v-usa-terorista-staci-byt-proti-vlade-soudi-americke-vnitro-1tc-/zahranicni.asp?c=A090419_185157_zahranicni_adb

Takze z tohoto kontextu - rozhodne proti. Oni stejne nekde v kobkach muci dle potreby, ale at se alespon boji odhaleni, at to neprehani...

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 4. 2009 21:10
Když mučí "demokrati"

(popř. kradou, vraždí), je to zřejmě v pořádku. Boj za svobodu a lidská práva vyžaduje oběti...

0 0
možnosti
Y

Yoachim

22. 4. 2009 20:58
Jen do nich.

Škoda, že nežije starý Grebeníček, ten byl údajně v mučení nepřátel státu odborník. Mohl by dělat na Guantanámu američanům instruktora.

0 0
možnosti
V

vilemtell

22. 4. 2009 20:07
tak nevim

Tak ja nevim, premyslite nekdo o tom, ze byste se do hledacku takovychto "vysetrovatelu" cirou nahodou dostali vy? ze by vam vase vymluvy bastili, zatimco by bomba vesele tikala?

 Jestli vsechny ty zpravy o ucinnosti muceni nejsou jen hezkou pohadku, ktera ma tyto praktiky ospravedlnit a pomovi integrovat do zakonu...:-P

0 0
možnosti
R

rojack

22. 4. 2009 20:51
Re: tak nevim

Vypadáte snad jako abú Zahráví, pohybujete se po pákistánských horách a nosíte u sebe kalašnikov? Jestli nic z toho není pravda, tak vás na 99,99% mučit nebudou. Klídek.

0 0
možnosti
V

vKrieg

22. 4. 2009 20:03
S názorem souhlasím

Nejsem žádný zastáce mučení, ale pokud bych si měl vybrat mezi životy nevinných lidí či mučení fanatického terroristy, vybírám mučení. Ale bohužel pacifisti a humanisti budou pořád řvát.

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 4. 2009 21:13
Re: S názorem souhlasím

...jak pravil už Josif Vissarionovič

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 4. 2009 19:52
A mě je to jedno !

Co kdo z nás o těch hajzlících vlastně ví ?

Já teda nic. Jestli to fakt byli hajzlíci, kteří kuli pikle a stříleli neviné, tak proč mít soucit ? Na hrubý pytel hrubá záplata. Proč tady poučovat američany jak zacházejí se svými vězni? Snad bych jen prosil, aby na oplátku oni nepoučovali naše doktory jak  máme my zacházet s našimi těžce duševně postiženými pacienty a jak máme dodržovat lidská práva....... a já nevím co ještě.

0 0
možnosti
R

rojack

22. 4. 2009 19:42
obama

kličkuje a neví kudy kam. Potřeboval by splnit aspoň něco z toho, co nasliboval bez hlubší znalosti věci a s vidinou voličských hlasů amerických snílků, umělců, intelektuálů a černých. Udělat svět lepším, bez těch hnusných válek. Teď poznává, že to není jednoduché.

Co když ti agenti dělali záslužnou činnost pro vlast a mučením odhalili nějaké chystané teroristické atentáty nebo odhalili další články sítě teroristů? A zachránili tím spoustu životů. Ví to někdo? Dozví se někdo někdy pravdu? 

A teď je obama vydá davu. Bude potom ještě nějaký agent bojovat za vlast? Nevyse.e se na to raději?

Vcelku s vaším blogem souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1528x
Student mezinárodnich vztahů potřebující místo kam by mohl ukládat ohromné množství společenské a politické kritiky, názorů, komentářů