Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

shocker79

1. 6. 2009 14:19
Cyril

A to ještě média dostatečně nevytáhla na světlo kauzu, kdy se předseda Křesťanské strany, který se kasá kdovíjakým bratrstvím, soudí s Domovem svaté Rodiny a Nadací Jedličkova ústavu o dům na Praze 6. Pan předseda bude asi lidumil a křesťan jak zákon káže...Rv 

0 0
možnosti
P

PetrDaněk

2. 6. 2009 12:44
Re: Cyril

Pardon, vy asi budete mít teologické vzdělání, že? Líbí se mi, jací jsou češi experti na křesťanskou morálku, když se to týká druhých. Proč se k sobě tedy nechováme křesťansky?

p.s. - upozornění: myslím tím podle evangelia (kdyby někdo chtěl vytahovat 1.inkvizice, 2.odpustky, 3.křižácké výpravy a jiné věci, kterým rozumí tak 0,1% kritizujích :-)

0 0
možnosti
H

HonzaS

1. 6. 2009 14:07
Souhlas

Souhlasim a je to i vtipne napsane. KDU je strana pripominajici spise sektu, staci se podivat na jejich diskuze na jejich strankach, same bratre sestro a pritom by si v tech poznamkach nejradeji vypichli oci.

Pro mne je to totalne slizka strana, ktera je pro slusneho cloveka zcela nevolitelna. To uz i komunisti jsou mensi zlo a to z prosteho duvodu, nejsou tak ulisni, jak KDU a clovek jasne vi, co o nich muze cekat. U KDU muzu cekat jen to, ze se pripoji ke kazdemu a komukoliv, kde jim neco potece a budou u lizu.

0 0
možnosti
H

Hufner

1. 6. 2009 12:10
Zavést většinový...

....volební systém a lidovci budou, soudruzi, kde??? Lidovci budou v pudeli...;-D;-D;-D

0 0
možnosti
E

Eadem_Semper2

1. 6. 2009 12:44
Re: Zavést většinový...

a komunisti ve vládě, mouloRv

0 0
možnosti
P

PetrDaněk

1. 6. 2009 11:34
Krize

Ano KDU je určitě delší dobu v krizi, což otevřeně deklarovali všichni kandidáti na sjezdu. Ale tak mě napadá, SZ není v krizi? nebo ODS? a co ČSSD o jejíž demokratičnosti může být v současné době dost pochyb.

Mimochodem víte vůbec, že KDU jako jediná parlamentní strana jednotně podržela vládu v době jejího předsednictví a zachovala se tak státotvorně?

0 0
možnosti
P

pupp

1. 6. 2009 13:35
Re: Krize

mimochodem, víte vůbec, že lidovci jsou ve vládě nepřetržitě od 2. světové války? a teď jim hrozí, že se do parlamentu nedostanou, tak ještě aby se nechovali státotvorně a nedrželi vládu, protože při předčasných volbách můžou dopadnout dost bídně.

s těmi krizemi máte bohužel pravdu, ale třeba se nám aspoň trochu vyčistí vrcholná politická scéna (už nám mizí Kalousek, Tlustý, "zelení rebelové", tak ještě Langer, Rath, pár dalších by se určitě taky našlo, a zbavíme se těch největších čuňat).

0 0
možnosti
P

PetrDaněk

1. 6. 2009 11:27
Dost nesrozumitelné

Dobrý den, Váš článek je podle mého názoru dost zmatený. Svět, ani lidová strana nejsou černobílí, resp.modrooranžoví. Právě proto jsou potřeba středové strany v naší mladé demokracii, a tou je mimo čerstvé parlamentní strany SZ také KDU. Bez těchto dvou stran v minulé koalici by určitě ODS nebyla středopravá, jak píšete. To Vás asi ještě na fakultě neučili. Jinak být někdy více napravo nebo nalevo nerozhoduje KDU, ale voliči a je normální u středové strany, že může svůj program uplatňovat na obou stranách politického spektra. Jedno však je jisté, s KDU si můžete být jistý, že nepřivede KSČM zpět k moci (viz okamžitě odvolaný Kalousek ...), přesvěčte se o tom u krajských koalic.

Jinak Cyril Svoboda mi není moc sympatický a je to spíše nouzové řešení s čekáním na nové lidovecké politiky, jako třeba David Macek.

Na závěr, jestli volíte radši B, než lepší mravní a ekonomickou úroveň ČR, tak mi je Vás opravdu líto.

0 0
možnosti
JA

José Antonio

1. 6. 2009 11:33
Re: Dost nesrozumitelné

Nevím, jak "mladá demokracie", ale tahle země jako taková nepotřebuje vůbec žádné politické strany. Ty ji s tím svým neustálým prosazováním vlastních partikulárních zájmů akorát rvou na kusy jako smečka vlků ovci. To jen tak na okraj.

0 0
možnosti
R

rojack

31. 5. 2009 22:55
Lidovci správně pochopili,

že pokud si chtějí v dalších čtyřech letech opět trošku líznout z korýtka, musejí risknout menší odklon doleva.

0 0
možnosti
JN

xRocky

31. 5. 2009 20:03
co je

tak špatného na společném zdanění - speciálně v dobách daňové progrese ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1528x
Student mezinárodnich vztahů potřebující místo kam by mohl ukládat ohromné množství společenské a politické kritiky, názorů, komentářů