Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tora85

8. 7. 2011 19:44
stridavka

vsem matkam pred rozchodem si doporucuji prostudovat cochemsky model z nemecka a aktivne se zabyvat a podporovat porozvodovou stridavou peci o dite. nestehovat se a nevytrhavat deti z domova, nebrat si je jako rkojmi ci kus nabytku.pak rozhodne ubyde pripadu, kdy otec strati zajem o dite, protoze ho od nej matka neodstavi.  otce to prinuti byt otci a zeny budou mit vic casu na praci.(argument ze muzi toto nezvladnou patri do minuleho rezimu. dnes je rada spatnych otcu, ale i velke procento spatnych matek. spolecnost jdče jinym smerem.cely zapadni svet uplatnuje stridavku a vyrazne ubylo rozvodu, naopak tak kde k nim doslo, se vyrazne zvysila kvalita pece o deti)

0 0
možnosti
H

Hug0

21. 5. 2011 19:58
hmm..

v nasem meste je pro zeny s detmi azylovy dum

jejich deti maji hned pred domem piskoviste, skluzavku, trampolinu, prolezacku ... a neni to verejnosti pristupne. takto se maji deti zen ktere nemaji penize. na nasem sidlisti, kde ziji stovky deti, neni piskoviste, prolezacka, skluzavka .. atd.

uz mam dost toho jak se cpou penize do neschopnych lidi. ja se svoji rodinou se tak tak uzivim a nikdo mi nepomuze a moje deti si o skluzavce nebo nejakem vyziti pred domem muzopu nechat jenom zdat.

pokud zena chce rodit deti, at se o ne postara. pokud chce jen nezodpovedne soulozit, at se necha sterilizovat.

0 0
možnosti
K

Kappl

18. 5. 2011 20:41
ACH JO

ACH JO-JAK TO TAK SLEDUJU,TAK JSEM ASI PEKNA KRAVA,ZE SEM PO SESTILETEM VZTAHU CHTELA DITE S PRITELEM,KTERY HO TAKY CHTEL...VSECHNO JSME PROBRALI,DOMLUVILI SE A TESILI SE....NAJEDNOU SEM TADY U PC SAMA A ON JE NEKDE U NEJAKE JINE,PROTOZE PROSTE TEHOTNE BYVA SPATNE...A VLASTNE ZA VSECHNO TEDY MUZU JA...VYBER PARTNERA SPATNY....JAK MUZETE VEDET ZE SE DRUHY ZACHOVA-MYSLITE SI ZE HO ZNATE A NAJEDNOU JE TO NEKDO UPLNE JINEJ...A CO TED...ZA CHVILI RODIM....A CO,TAK BUDU SAMA-PRECI TO DITE ZA NIC NEMUZE...A SNAD TEN MUJ SUPER PRITEL NEBUDE DELAT JESTE NEJAKE JINE POTIZE....

0 0
možnosti
V

Viki007

18. 5. 2011 21:17
Re: ACH JO

Milá Kappl, tak nevím, ale za našich dob bývalo zvykem se nejdřív zcela samozřejmě vzít (ani komunisté se neodvážili zrušit tohle křesťanské tmářství) a teprve pak povít dítě. Teda, pravda, někdy se to dítě počalo ještě před svatbou, ofšem pak automaticky byly zahájeny kroky k tomu, aby se svatba stihla nejen před narozením dítka, ale ještě předtím, než to na holce bylo vůbec poznat. Koukám, že dnes panují jakési jiné mravy, ale to si potom můžete stěžovat jen sami sobě (anebo feministkám, které vám nacpaly do hlavy ta svý chytrosti). On ten blbý papír, kterým moderní dívky tak pohrdají, asi nějaký ten význam měl.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

18. 5. 2011 20:24
Haha

Otec dítěte se jí vysměje a já, který si s ní ani neštrejchl bycvh na to dítě měl platit? Proboha proč?

Vždyť si může - najít nějakého jiného sponzora, má pravděpodobně rodiče, prarodiče a sourozence. Kdo jiný by se o samoživitelku měl postarat než její rodina? Proč by její problémy měl řešit někdo jiný?

0 0
možnosti
HF

Klotilda

18. 5. 2011 20:01
Děti singlů

Jsou jistě matky které otec jejich dětí bídně opustil a o rodinu se přestal starat.Mnohem závažnější je ale problém dětí žen kterým žádný z otců jejich dětí není dost dobrýTakových těch stárnoucích puberťaček,nemyslících na zítřek.Zamilovaných,těhotných,znechucených,soudících se a pak opět zamilovaných ,těhotných ,znechucených.....Zatímco ty opuštěné shánějí přivýdělky,moderní singl-matka se porozhlíží po dalším skvělém chlapovi,s kamarádkami řeší svůj či jejich nový objev,a kydá špínu na posledního ex. 

0 0
možnosti
PS

Bernard1

18. 5. 2011 17:54
Především je dobré si odpovědět

PROČ je samoživitelkou.

A také některé chtějí být samoživitelkou samy, nebo si dokonce pletou dítě se psem nebo hračkou.

Dítě je zodpovědnoust obou rodičů a tato zodpovědnost začíná dobou chození, kdy si lidé partnera vybírají, zjišťují, jestli spolu jsou schopni mít rodinu. Pokud je jim jedno, jak se k sobě navzájem chovají, jakou mají k sobe úctu, hazardují se sexem ... častokrát to špatně dopadá. A je to jen jejich odpovědnost a naše případná solidárnost není naší povinností.

0 0
možnosti
JV

JayVandermark

19. 5. 2011 12:37
Re: Především je dobré si odpovědět

R^

0 0
možnosti
VS

Astaroth

18. 5. 2011 16:21
znam jich jen malo

Vzhledem ke svemu veku a socialnimu prostredi moc samozivitelek neznam, ale nekolik spoluzacek tak prece skoncilo a vesmes maji spolecne to, ze jim nikdo nebyl dobry a vedly spolu reci "prece bych nebyla s tim nemoznym buranem, vzdyt on ani nevi, ze letos se uz (doplnte libovolny kus satniku) nenosi, no predstav si, ze jejich rodina je uplne chuda a neshoppuje, atd." a nakonec nasly nekoho kdo mel vkus i shoppoval no a dnes jsou samozivitelkami :-)R^

0 0
možnosti
V

Viki007

18. 5. 2011 20:38
Re: znam jich jen malo

Hele, bledolíne, ale singlici Katku znáš, né? Tak šup, šup, napsala éňo ňéňo článek, něco spešl pro Tebe, to Ti bezpečně zvedne tlak :-P.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

18. 5. 2011 15:27
Dítě má po rozvodu připadnout do péče toho,

kdo je uživí.

Když je matka neuživí, nemá je ve své péči mít.

0 0
možnosti
JV

JayVandermark

18. 5. 2011 16:06
Re: Dítě má po rozvodu připadnout do péče toho,

R^

0 0
možnosti

daisy323

18. 5. 2011 13:19
Na výběr je vždycky

Zcela obecně lze říci - samoživitel muž je na tom výrazně lépe, protože z podstaty svého mužství má vyšší plat a tak se i po uskrovnění dá žít. I já jsem měla 2 zaměstnání, ale chtěla jsem chlapečkovi dopřát dovolenou, tak jsem se musela přičinit (bez babiček atd). Navíc opomíjíte situaci, kdy si tatínek pořídí mrštně novou roďku a původní děti ho přestávají zajímat. Otců samoživitelů je velmi málo a ze své zkušenosti vím, jak je k nim okolí vlídné a vstřícné. Baby se můžou přetrhnout, aby s něčím pomohly...opačně? Ani ve snu. A myslím, že´autor článku to myslel trochu jinak.... pomáhá se líným a vyčůraným menšinám, a to velmi významně, tak proč ne matkám (otcům),kteří na rozdílod výše jmenovaných vychovávají budoucí přispěvatele na naše důchodu a jiné sociální taškařice? Tady je to trochu střelba do vlstních ukřivděných řad.:-/

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

18. 5. 2011 14:25
Re: Na výběr je vždycky

Článek jsem pochopil stejně jako Vy. A také myslím, že taková investice je podstatně přínosnější, než sponzorování jisté menšiny. Ostatně, život není jednoduchý a do podobných potíží se může dostat člověk bez vlastního přičinění.

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

18. 5. 2011 12:47
Vidím, že tady diskutují odborníci na danou problematiku.

Koukám, že všichni mají podrobné statistiky o tom, kolik z žen jsou samoživitelky dobrovolně, kolik jich podvádí a téměř okrádá stát, kolik odešlo od rodiny, kolik jich zneužilo své partnery... Tak já bych s dovolením takovéto dojmy nechal stranou - na dítě totiž musí být vždycky dva a oba za ně nesou stejný díl odpovědnosti. A chlap, který se o dítě nestará si zaslouží pořádně přes dr*ku a je úplně jedno, proč se s partnerkou rozešel.   

0 0
možnosti
L

Lou.

18. 5. 2011 12:55
Re: Vidím, že tady diskutují odborníci na danou problematiku.

tak to s dovolenim opravdu jedno neni.Stejne jako na dite, i na rozchod a jeho duvody musi byt dva. Nebo snad chcete rict, ze jak se jednou narodi dite, chlap si musi nechat libit uplne vsechno , zena velka matka bohyne tim ziskava neomezena prava a svobodu na jeakekoli chovani (a muz at drzi hubu, krok a hlavne plati , jinak at dostane pres drzku ?)

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 37,70
  • Průměrná čtenost 3740x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik