Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GKB-

Glock každopádně bez -e

7. 10. 2009 12:19
Já bych se hned nebál exekutora z FÚ

On by začal jinde, obeslal by si všechny banky působící v ČR a předběžným opatřením by vám prostě zablokoval výdeje z účtů - příchozí platby by na účet šly, odchozí ne. Na konci měsíce byste koukal jako jelen, v bance by Vám jen řekli: "máte tu obstaven účet, zajděte si na Váš FÚ".

V jistém směru má FÚ větší pravomoci než Policie a státní zástupce dohromady. Pozor na to.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 10. 2009 10:15
Zdá se

že by se podle autora i přispěvatelů neměly malé částky nedoplatků vymáhat.  Jak velké by ta "malé" nedoplatky měly být?  Tušíte, z jakých částek se skládá převážná část daňových příjmů?

Že soudy nedořeší případy daňových podvodů (především proto, že nelze dokázat podvodné jednání) je jedna věc. Faktem ovšem je, že FÚ tyto platby vymáhaly - proto došlo k policejnímu šetření. Na těch velkých, jako na malých dlužnících.

Malý zloděj také většinou argumentuje, že jeho (chudáka) chytli, zatím co velcí lupiči unikají. Opravdu měli toho malého zloděje kvůli tomu nechat jít?  (Abychom si rozuměli: vůbec si nemyslím, že ten nedoplatek byl úmyslný. Jen chci říct, že je třeba řešit vše.)

0 0
možnosti
MA

Quintus73

7. 10. 2009 11:18
Re: Zdá se

Nezdá se mi, že by autor měl něco proti placení nedoplatku, podle mne popsal pouze zajímavý paradox. Navíc evidentně ve svém volném čase šel i vymáhanou částku zaplatit.

Ty texty posílané z FÚ dokážou lidi hezky vystrašit, je hned jasné, že stát by z malých poplatníčků peníze rval i na smerelné posteli. To jen těm co dluží ty větší částky ledacos odpustí, zvláště když mají ty správné známé, nebo udělají nějakou tu službičku, uspořádají svadbičku v hotýlku.....

Je to už dlouho co jsem jako malý skoukromníček podnikal a také jsem dostal výhružný doporučený dopis, tehdy ještě z modrým pruhem. Částka byla ohromující, málem jsem zlikvidoval státní rozpočet, chtěli po mne celých 1,5 Kč . Také jsem neváhal, zabehnul na posštu a požadobvanou částku ihned zaplatil. Chybí tu myšlenka? Snad. A nebo počty: kolik stojí doporučený dopis? Kolik čas pro napsání dopisu? Kolik jsem zaplatil za odeslání částky? Kolik stojí můj čas? A jak si pak mohu vážit práce úřednice, která tím tráví čas?

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

7. 10. 2009 8:38
já jsem jednou

dlužil na sociálním pojištění za zaměstnankyni tři koruny.Dozvěděl jsem se to až za několik let,kdy to dělalo bez mála 4000 kč.Když jsem jel na pojišťovnu za člověkem který byl na tom papíru podepsán,tak mě v recepci řekli,že se se mnou nebude bavit.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

7. 10. 2009 12:15
Re: já jsem jednou

Měl jste sjednádnu schůzku? 8-o8-o8-o Bylo to v úřední den? 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
OU

7. 10. 2009 8:33
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JC

Jarcho

7. 10. 2009 8:23
Nejlepší způsob jak předcházet daňových únikům

je snížit daně a zjednodušit jejich výpočet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 554
  • Celková karma 38,14
  • Průměrná čtenost 3749x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik