Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJB

To je bomba

14. 4. 2011 18:07
Přeložit a poslat do EU

víc takových krásných článků...bez hněvu, ale realistických. Bylo by úžasné je rozšířit ve světě, aby konečně svět pochopil, o co vlastně v ČR je.

Mnoho cizinců to chápe - těch co mají zkušenosti - ale stále jich není dost.  

0 0
možnosti
OS

OSLO

14. 4. 2011 16:14
Je zajímavé,

že s integrací Cikánů si lámeme hlavu jen my, je to evidentně nijak neznepokojuje!

0 0
možnosti
AA

Jack Russell

14. 4. 2011 16:09
Zastánci a propagátoři kočovného způsobu života.

Přemýšleli jste na technickou a finanční stránkou věci? Myslím, že se shodneme, že koňským povozem se dnes kočovat nedá. Zbývá obytný přívěs nebo domov na kolech. Ten není zadarmo. Jeho provoz něco stojí - PHM, servis, pojištění, dálniční známky, PB plyn, voda, elektřina, kam s odpadky a fekáliemi? Kde by parkovali? Vy byste si je pustili na svůj pozemek? Jak by byla řešena školní docházka, lékařská péče, z čeho by žili? Kde by na to Cikáni brali peníze? Že bychom jim to zase paltili a oni jen kočovali, protože to tak dělali po staletí? Oni se přizpůsobit nechtějí (nedokáží), tak jim opět ustoupíme? Neexistuje jeden jedinný zákon, předpis a vyhláška, který by speciálně jim cokoliv zakazoval nebo jim v něčem bránil. Tak ať se přizpůsobí, já jsem za svůj život zažil různé "pokusy" o jejich integraci, vždy to ztroskotalo na jejich nevůli a neschopnosti.

0 0
možnosti

lost

14. 4. 2011 9:27
pořád nechápu, prož se násilně usazený kočovník ..

..má násilně přizpůsobovat . Je to jako vyhnat lovce a křováky ze stepi, a pak jim nadávat , že místo aby se ,,optimalizovali pro pracovní trh,, , tak chlastaj v lágru .:-)

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

14. 4. 2011 9:26
Ono...

...statisticky se zlocinnost Romu nijak potvrdit neda, byt je od oci bijici (coz vam spousta pseudohumanistu je schopna poprit, protoze vi,ze zadna oficialni statistika neni, i kdyz zrejme sami vi, ze nemaji pravdu, jsou schopni se za to bit). Ze je problem v Romech samotnych a ne majoritni spolecnosti je zrejme z nekolika argumentu: 1. v lokalitach, kde maji Romove problem s mistnim obyvatelstvem, jine mensiny problem s mistnimi nemaji. Takze je zrejme,ze se nejedna o rasismus. 2. naopak vsude, kde se Romove vyskytuji ve vetsim poctu, objevuji se problemy. At se jedna o nektera mesta v Dansku, Severnim Irsku, Madarsku, Slovensku, Francii, Italii ci CR. Krome Madarska, Slovenska a CR vsak v ostatnich jmenovanych zemich nejsou problemy celorepublikove ciste z toho duvodu, ze vyskyt Romu tam neni celorepublikovy. Jinymi slovy se da rict, ze Romove maji problemy vsude tam, kde vkroci. Neexistuje zeme, kde by zili klidu a miru. Existuji pouze

0 0
možnosti
F

Faustino

14. 4. 2011 9:14
0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 37,70
  • Průměrná čtenost 3740x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik