Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

stepulka

3. 11. 2009 9:52
Návrh na řešení

Víte, já bych navrhovala aby podobné nabídky půjček organizoval stát pomocí psychiatrických ordinací.

Ty by zřídily speciální pobočky pro půjčkychtivé, nabídly občanům pomocí letáků, banerů a jiné vlezlé reklamy peníze na cokoliv za ještě vyšší úroky a poplatky za služby, a když by dotyčný navštívil jejich pobočku a chtěl se s vážnou tváří opravdu upsat, rovnou by mu sebraly občanku a zbavily svéprávnosti.

0 0
možnosti

jasisy

3. 11. 2009 9:56
Re: Návrh na řešení

Zajímavé,ale znám dost lidí s dostatečným intelektem aby dovedli vyhodnotit rizika.Osobně mám ještě jednu podobnou zkušenost popsanou v článku Beck reisen, Holiday on Ice, nádobí za 40000 Kč a deštník za 500 Kč

0 0
možnosti

lost

3. 11. 2009 9:27
je lépe si půjčovat

barevné papírky s obrázky .... těsně před pádem civilizace = epikurejský přístup ../..nepůjčovat si před pádem civilizace = stoicizmus

;-D

0 0
možnosti
P

pěnice

3. 11. 2009 9:09
Je to zcela jednoduché,

dlouhou dobu jsemsi myslela,nevím proč,že většina lidí je rozumná a inteligentní. Ale kdepak,většina slyší na reklamní hesla jako vy zavoláte ,my přijedeme a na místě vám dáme peníze.Vsadila bych se ,že se spousta lidí ani nezeptá,kolikpak vlastně budou ty úroky.Stačí když mají v ru ce peníze.Moje sousedka si před pár lety koupila masážní křeslo  na takovém výletě za 35 000 kč,přičemž neměla dom žádné úspory a často si půjčovala.Prostě ji dealeři ukecali a jí asi spadla v ten moment na hlavu cihla.Chtěla ho vrátit,ale neuspěla .

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 11. 2009 9:15
Re: Je to zcela jednoduché,

Jo, na to bacha. Seděl jsem v jedné restauraci, když vedle měla nějaká takováhle firma pronajatý sál, kde masírovali zájezd důchodců nad levným obědem, aby si koupili nějaké pokrývky. Ze sálu vylezl chlapík a když mne viděl, zeptal se, zda se nechci připojit, že dostanu čočku s párkem. Řekl jsem, že milerád, a že tam hned na úvod všechny přítomné vyzvu, aby se nenechali okrádat. Zmizel a dal mi pokoj.

0 0
možnosti
P

philby

3. 11. 2009 8:52
to je síla.....

..... přemýšlím jestli je tahle "přirozená součást trhu" lichva, drzost, zlodějina, podfuk, nebo co. V životě by mě nenapadlo si od někoho takového půjčovat - a bez vašeho článku by mě v životě nenapadlo, že mají ty úroky až tak brutálně nemravné..... ;-) A hlavně nechápu, že je někdo schopen a ochoten si od nich půjčit! Díky.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

3. 11. 2009 9:22
Re: to je síla.....

Dokud bude dost hloupých, kteří se nechají nachytat, pak budou tyto půjčovny prosperovat.  Dost dobře nechápu lidi, kteří si mohou dovolit splácet šest tisíc, proč si nepůjčí v nějaké solidní bance.  50 tisíc půjčí každá a splátky budou okolo patnácti stovek.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

3. 11. 2009 8:48
Jak tady kdosi prohlásil

dluhy se přece neplatí, tak proč by si někdo měl lámat hlavu??? Splácení je předmětem budoucnosti, nikoliv minulosti a to mnozí nepochopí.

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 11. 2009 8:25
Bohužel, vyložil jste si to naprosto přesně

Také si nedovedu představit, na co bych si chtěl půjčit za takových podmínek. Ovšem skutečnost, že tyto firmy prosperují a fungují na trhu, že jich neubývá, ale spíš přibývá, svědčí o tom, že jsme se svými názory v menšině:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 554
  • Celková karma 38,14
  • Průměrná čtenost 3749x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik