Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PCZK

Pic Club za kopějku

7. 6. 2012 11:06
Šíšo, dávám dva body

R^R^

0 0
možnosti
H

Halfunx

7. 6. 2012 10:03
Zcela správně

Celý problém je zaklet ve volebním systému prosazeném a do ústavy zapracovaném v době opoziční smlouvy, za všeobecného pokvikávaní korytářů ve sněmovně a bezmocného bečení ovcí na ulici. NELZE v současné době ve volbách odstranit z vlády nikoho. Odcházejí jen díky aférám, které se z čista jasna objeví, pokud začnou klesat výrazně někomu preference, nebo někdo šáhne někomu na lízátko.

Jediná možnost je zbavit se tohoto systému, modifikace ve smyslu níže uvedených příspěvků jsou nepřehledné a složité což nahrává obcházení a rozdílným právním názorům, však to známe.

Proto jsem pro přímou demokracii, kde buď zástupci nejsou vůbec, nebo je lze ihned odvolat.

0 0
možnosti

jasisy

6. 6. 2012 17:13
V pořádku

nějak tak to chápu také,ale může to takto fungovat u nás a naší politické kultuře?

0 0
možnosti
PV

Pytlík

6. 6. 2012 11:20
Jako všichni...

Díváte se na věc černobíle, jsa ovlivněn (spravedlivým) rozhořčením nad nemorálností současné politické garnitury. Uvědomte si ale několik věcí: 1) poslanec zastupuje určitou skupinu lidí, proto na něho přece jenom nemůže být pohlíženo jako na běžnou osobu. 2) Nelze ho odstavit z dění na základě pouhého, soudem nedokázaného podezření - může být zneužito v politickém boji. 3) Je však nepřípustné, aby občany zastupoval člověk, který se dopustil kriminálního činu - musí existovat mechanismus, který umožňuje v odůvodněných případech takového člověka postihnout. Navrhuji proto:

a) úplná a doživotní imunita za projevy v parlamentu, samozřejmě s některými výjimkami - třeba výzvy k násilí a podobně.

b) žádná imunita za přestupky a činy, které nevyžadují uvěznění

c) Dočasná imunita ve smyslu odsunu trestu po dobu trvání mandátu (nikoliv prominutí), přičemž sněmovna může vydat poslance před uplynutím mandátu.

d) Při přistižení při činu zacházet s poslancem stejně, jako nyní s Rathem

0 0
možnosti
H

hanbu

6. 6. 2012 13:25
Re: Jako všichni...

Dobry den, souhlasim, ........ jen se chci zeptat, ......... kdyz nepusti mandat, tak bude placen za flakani se v base?

Bezny zamestnanec, kdyby hazel ACKO (neprisel do prace), tak nejenze nedostane zaplaceno, ale bude vyhozen za hrube poruseni pracovni smlouvy a navic mozna stvan k soudu za poskozeni jmena zamestnavatele.

Jak to bude v pripade holomka Ratha? Budeme mu vsichni platit na lepsi celu a lepsi vyhlidky az ji opusti?

My vsichni (obcane statu- stat) jsme jeho zamestnavatelem a nemame pravo mu dat hodinovyho padaka bez zlatyho odstupnyho??? Co to mame za zakony, ktery nekomu ACKO pekne sectou a nekomu pekne zaplatej??? Znamena to, ze neni zamestnanec jako zamestnanec??? Ja tuhle vsivarnu ale nechci platit!

1 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 37,53
  • Průměrná čtenost 3740x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik