Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Haha, snad se mají bát sousedi a ne zrovna my. Víte vůbec kde je korejský polostrov?

1 0
možnosti
PV

Jestli si dobře vzpomínám, tak za posledních cca 50 let KLDR žádnou válku nerozpoutala, zatímco USA... tak ten výčet by byl ohromný, ale oni jako světoví policajti to mají v popisu práce, to chápeme všichni, příspěvky pod článkem to dokládají. Mohl by mi autor pomoci nápovědou a prozradit, které že státy těžce zkoušení severokorejci za poslední léta napadli? Nebo další, v souvislosti s tímto konfliktem se hovoří o atomové pumě. Zase, otázka. Kdo ji použil ve válečném konfliktu? To je článek jako od adolescenta. který nemá přehled o dějinách posledních desetiletí a hraje ty své simulace na PC. Autore, ovšem nic ve zlém, je to váš pohled, respektuji ho, ale nesmíme se nechat masírovat tou známou rétorikou, kterou vytáhnou vždy před vpádem do další země, která je jim neposlušná.

5 2
možnosti
VN

Kdyby KLDR za posledních 50 let nějakou válku rozpoutala , už by tento stát pravděpodobně neexistoval. Toho si je dynastie vědoma a proto "pouze" vyhrožuje.

1 1
možnosti
Foto

Možná by stačilo bombardovat Severní Koreu hamburgery... A bylo by po válce i dynastii :-D

2 3
možnosti
Foto

:-) jistý efekt by to mohlo mít.

0 2
možnosti
MN

Jako ano ... z globalniho ekonomickeho hlediska se tyka vsechno vsech, takze i Korea nas. Ale to snad kazdej vi. Ale z vojenskeho me to pripada, ze si autor dela srandu. Doporucuji film "Tajemna zare nad Pacifikem", ktery se velice blizi realite setkani Raptora se zastaralymi MiGy. Tanky? ... v pripade konfliktu se da pocitat zivotnost tanku na vteriny, max. minuty. A pocet vojaku je opravdu to posledni ... jejich pocet by pouze konflikt prodlouzil v pripade, ze by doslo k "urban warfare", pri otevrenem boji by nehral zadnou roli. A urcite by konflikt podporil americkou (a tim i svetovou) ekonomiku, protoze by armada USA "prezbrojila".

0 2
možnosti
KN

K73a80r54e63l 80N33o26v22á25k

23. 4. 2013 14:41

Souhlas až na ekonomický omyl o kladném účinku války na ekonomiku.

To je  hluboký omyl, sice častý, ale omyl.

Pokud by to byla pravda, tak by USA prostě své zbraně nasypala do moře a podpořila americkou ekonomiku.

0 0
možnosti
ZK

Z67d66e13n87a 82K75o22č23í

17. 4. 2013 17:05

Výborně - a co tím chtěl vlastně básník říci ? 

Že se máme začít skládat na dárečky pro ILa a jeho věrné, nebo máme připravovat invazi, mobilizovat všech 20 tanků a 7 letadel a dát je k dispozici jižanům, nebo co ?  ;-D?

3 2
možnosti
Foto

tolik neni možné, ale vyčlenit bychom něco mohli.:-)

1 2
možnosti
JH

J29a79n 72H12l33e20d34í16k

17. 4. 2013 15:58

1)) napětí u Koreje stojí denně stovky milionů dolarů, i my část uhradíme, tedy zchudneme

2))Čong asi plánuje klon Blitzkrieg-u, likvidace a obsazení jihu, ochromení US základen

3)) než se svatí pacifisté rozkolébají, bude kauza vyřízena, budou tam US znovu válčit?-ne

4)) 5 milionů tvorů ve zbrani-- hrůza, Čingis Chán na pochodu- hrůza, euroatlantičtí 

     náfukové zpohodlněli==zlenivěli, ztloustli, zdegenerovali. Ještě tak válčit u počítače !!

1 2
možnosti
Foto

Autor sice otevírá problém. Mimo zjevného faktu , že se nás dnes týká všechno a všude mi uniká co tím chtěl říci.

Týká se nás to stejně (nebo možná méně) než okradení investorů na Kypru, problémů v Itálii, Portugalsku, Španělsku a Slovinsku ...

Co začít řešit evropský vlastní dvorek ?

2 2
možnosti
Foto

ted třeba na blogu řešíme každý den x krát.

1 2
možnosti

Jenom bych doplnil tu zmínku o letectvu. SK má možná 600-1000 letadel, avšak z toho stíhaček je něco přes 100 a to jsou ještě ze sovětské éry. Těch našich 14 gripenů patří do současné technologické špičky, takže s trochou nadsázky lze říct, že i těch pár našich gripenů by jim bylo schopno rozprášit stíhací letectvo. To už nemluvím o tom, jak dopadnou pokud na ně Američani pošlou Raptory. Vždyť při nedávném cvičení NATO jeden Raptor sestřelil přes 100 letadel, aniž by tyto letadla byly schopné analyzovat odkud útok přišel. U toho cvičení se však jednalo o stíhačky nové generace, pokud uvážíme, že Raptor bude bojovat proti MIGu 21, tak moc šancí KLDR nedávám. Jediné co KLDR hraje do karet je to, že Soul je blízko hranic a mají masivní armádu, i když hrozně vyzbrojenou

2 1
možnosti
Foto

jistě to chápu, nic méně... o pozemního vojka je to trošku jinak....především o množství, které je i ři dnešní technologické válce moc...i když...Irák říká něco jiného.

1 1
možnosti
JD

armáda KLDR je obr ne na hliněných, ale popundeklových nohou. Celá ta komedie směřuje toliko dovnitř, realné nebezpečí rozpoutání většího konfliktu je nulové

5 2
možnosti
Foto

Nevím...jen přemýšlím nahlas... pokud je tam takový hladomor a taková bída, pak to nebude tak strašné ani s případnou jadernou hrozbou tohoto spíše feudálního státu ... anebo tam takový mediálně vytvářený hladomor a bída není ... což by zase nebyla dobrá vizitka pro embargo :)

3 2
možnosti
Foto

Někde jsem četl, že hladem netrpí jen civil, ale už i armáda. A teď si vezměte takového politicky promasírovaného generála, kterému už jen rupnou nervy. A on ví, že za hranicemi je rýže dost. Jak uvedeno, jsou nepředvídatelní.

2 0
možnosti
  • Počet článků 553
  • Celková karma 34,69
  • Průměrná čtenost 3749x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik