Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, zkuste od r. 1620 po Bílé hoře studovat naše dějiny....nebo zkuste třeba za II. Světové války se jen podívat na vývoj a postoj Holandska k Hitlerovi...přeji pohodové dny;-)[>-]EU

0 0
možnosti
PS

P93e94t88r 51S40k17á61c80e17l

23. 8. 2013 10:10

V tom ohledu doporučuji "Falzifikátoři a falzifikace českých dějin" od dr.Staňka z Brna - http://www.agapebrno.czR^

0 0
možnosti
Foto

Ze Srpna 68 mi bylo tehdy smutno nadvakrát. Za prvé obecně. To když jsem uvažoval nad osudem republiky. Pak také osobně. Musel jsem si přiznat, že jsem posera, který se bojí vrhnout se přes hranice do neznáma a raději zůstane tam, kde to zná, i když tuší, že to za moc stát nebude. Celou dobu vlády KSČ jsem byl přesvědčený, že nám invaze VS překazila start do zaslíbených zítřků. Když však vidím co nastalo po Listopadu, tak už si tak jistý nejsem.

0 0
možnosti
Foto

Zaslíbených zítřků? Tak nejvýše "mírný pokrok v mezích zákona (socialistického)"

0 0
možnosti
VV

Dík za článek. Karma.

3 0
možnosti
MK

Protože se to nehodí. Mnozí by se dnes nejraději Rusům omluvili, že byli odtud vykopnuti. Jsme ve zlomové době, kdy se rozhodne kam půjdeme. Zatímco nacistické zločiny jsou pořád připomínány, tak o komunistických se mlčí. Zatímco nacisté jsou zakázání, komunisté jsou v Evropském parlamentu.

12 0
možnosti
Foto

ten konec dobrý...R^

3 0
možnosti
Foto

Internacionální pomoc nikdo nebgatelizuje. Lidé prostě píšou své názory a ty jsou různé. Například můj názor se změnil v této věci již několikrát R^

0 4
možnosti
Foto

tak píší a ostatní buď nesouhlasí nebo souhlasí...válčit kvůli tomu nebudeme.:-)

3 0
možnosti
Foto

Trochu oleje do ohně: zkuste dnes debatovat o tom, že Hitler vlastně udělal správnou věc, že z jeho hlediska bylo logické, že obsadil ČSR, atd. (Vynechávám rasovou otázku, ostatně, ona ta třídní si s tím také nezadá.)

To není logika a pokud, tak z hlediska ujetého myšlení, které nemá s většinovým náhledem co dělat. Je zcela proti zdravému rozumu potlačovat druhé, tudíž to nemůže empiricky být ani logické ani správné, pokud považejeme za logiku a správnost většinový standardní náhled, kde zlodějna a násilí není standardem ve vzájemných vztazích.

9 0
možnosti
Foto

myslím, že s tím Hitlerem jste se trefil, jako zářný příklad, co se pochopit nedá.

6 0
možnosti
Foto

I já jsme se k té věci vyjádřil a setrvávám na stanovisku, že dráždit hada bosou nohou je chyba. A pokud je ten had jedovatý, tak smrtelná chyba. Ta agrese byla v SSSR zakódována od jeho samého vzniku a jen čekala na příležitost.

Jistěže to bylo "zabití dvou much jednou ranou". Jednak zardoušení reformního procesu, který jakkoli považuji za nereálný, tak přesto mohl způsobit, že by moc vyklouzla KSČ z rukou a za druhé umístění vojsk do nástupního prostoru.

Kdo by tak skvělé příležitosti odolal? Sovětští generálové zcela určitě ne. Ale to neznamená, jak říká pan Kroupa, že bychom tu agresi schvalovali. Jen se ptáme, jak člověk narozený v Moskvě, se sovětskými školami, mohl být tak naivní.

Protože v takovýchto situacích pouze jeden člověk je "leader". Což Dubček zcela určitě nebyl.

A otázka, proč vojska neodešla, je jasně zodpověditelná. No prostě proto, že cena za tu invazi už byla zaplacena (mezinárodní skandál) a teď zbývalo jen hodovat na sladkých plodech té invaze.

2 1
možnosti

nezapomeňme ovšem na to, že Dubčekův otec žil několik let v USA, a i když se tam stal údajně komunistou, tak přesto mohl synovi nějaké zkušenosti z USA zprostředkovat

0 0
možnosti
PP

P66e52t93r 47P11i43l69n40ý

22. 8. 2013 15:50

Pánové Šišo a Kroupo, myslím, že se nemusíte v diskusi přít.

Jednou věcí je to, CO a JAK to Brežněv, či SSSR udělal - o tom snad víme své, četně toho, co následovalo... (I já o tom vím své, bylo mi tehdy 29 let)

Druhou věcí je pak otázka PROČ to udělal, i proč právě takhle... A ptát se na příčinu agrese přeci neznamená její schvalování. Jen snahu o objektivní pochopení příčin a následků. Když popisujeme jiné historické události, války, vraždění, revoluce a já nevím, co všechno jiné, je otázka po jejich příčině také relevantní.

1 0
možnosti
Foto

nemyslím že se s panem Kroupou přeme na úrovní...já jsem pro a já ne nebo že bych ho dokonce podezříval, že vítal rudoarmějce:-) on se pídí po příčinách, pro mě to je emotivní věc, zde je asi jádro "problému". A to objektivní pochopení...ničemu pro příště nezabránilo.

1 0
možnosti
LK

Nemyslím si, že srpen někdo bagatelizuje, píše se o něm dost a dost, vznikají i dokumenty a nepříliš podařené filmy, bohužel ale pro mnohé je to dnes ošklivý odrazový můstek k vyjadřování národnostní nesnášenlivosti, něco jako že pod rouškou výročí okupace si pořádně od plic zanadávám na Rusáky, východní mongoloidy, rusa obecného, východní křupany, mužiky.... přitom zbortím pár posledních pomníků rudoarmějců, vyleju další kýble nenávisti na všechno a všechny z východní Evropy, pak půjdu v klidu do práce s úsměvem, že je vše v pořádku, to se mnou lomcuje oprávněný hněv a je 21.8. přeci.

0 0
možnosti
Foto

Karma jako hrom. Ja jsem byla tehdy v podobnem veku Jako Vy a rok 1968 byl pro me nejstastnejsi rok, ktery jsem prozila  v CSSR. Tu atmosferu tehdy nepochopi nikdo, kdo to sam neprozil. Tu hruzu 21. srpna taky ne.

1 0
možnosti
  • Počet článků 553
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 3750x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik