Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Nezažil jsem celou éru československého sociálismu; nicméně stále ještě mohu říkat, že jsem v tom sociálismu prožil většinu svého života.

A porovnám-li situaci tehdy a teď, tak s odhlédnutím od důsledků vědeckého a technologického pokroku dospívám k závěru, že tehdy bylo hůře, ale pomalu se to zlepšovalo, zatímco dnes je lépe, ale pomalu se to zhoršuje. (A nemyslím tím své zdraví a fysické schopnosti.)

0 0
možnosti
AK

Bylo prostě jinak.

Ten systém byl zásadně špatný, ale měl řadu dobrých stránek.

Současný systém je zásadně dobrý, bohužel má řadu špatných stránek.

3 0
možnosti
PP

P25a67v51e84l 41P84e77c51h

3. 1. 2013 21:21

R^Tondo, tohle se vám povedlo.

:-)

0 0
možnosti
PS

Nejlepší jsou ty, co nadávaj, jak se za komančů měli líp...pěkně z pohodlí svýho domečku nebo bytečku (ne u rodičů jak bylo dřív zvykem), s plnou lednicí, u telky, která je stála půl platu (ne platů 10), vydovolenkovaný z Egypta a Chorvatska. A že se dřívější malá korupce (že mi prodavač neco nechá pod pultem, že mi OSBD přidělí prima byt, že mě zbydou hežčí obkladačky, že nebudu čekat na auto 5 let (nebo 15 na Tráboše) atd.) povýšila na velekorupci, tak zato si vážení, za to si můžem tak docela sami, protože větši lidí tady je to putna a "o politiku se radši nezajímá"!!

0 1
možnosti
PS

Kdyby se větší část lidí začla zajímat, co se děje aspoň v jejich obci, důsledně kontrolovali co se v místě jejich bydliště opravdu děje a nedali lokálním papalášům vůbec prostor se přisát na státní cecík, tak pak už je jen krůček ke krajům a takto "vychovaní" politici by se časem dostali i výše. Samozřejmě je pohodlnější prdět na volby a u večerních zpráv smutně koukat co kdo zas ukrad....

0 0
možnosti
JR

J71a90n 32R25i22c55h48t67e76r

17. 12. 2012 14:47

Komunistický experiment se jistě nepovedl.

Ale demokracii se konkrétně u nás taky moc nedaří:-/

3 0
možnosti
JP

J55a65n 91P34i95r61k66l

15. 12. 2012 8:57

Kdo tvrdí že u nás byl socialismus tak o tom nic neví. Tady byl státní kapitalismus, který musel odvádět desátky do SSSR a podporovat ostatní zaostalé státy lido-demo. To že museli všichni pracovat, i když často se vyrábělo jen pro varábění, by mnoha dnešním nemakačenkům jen prospělo. Neměli by tolik času na plození dalších nezaměstnaných=často lenochů, kteří si jen chodí (někteří i autem jezdí) pro dávky. A je to bez odledu na "opálení" jejich tváří. Propaganda? Tu teď ovládli ti co se napakovali a z tiskovin,rádií a televizí nenápadně masírují ty co tomu nerozumí. Kalous propagoval půjčky a ti obyčejní se zadlužili, peníze utratili a pmohli k další výrobě. A teď v době krize (neříkal s Topolem že se nás nedotkne?) křičí, že jsme všechno prožrali. Ale nejvíce toho prožrali privatizační zloději a politické strany. Ať si každá strana platí své politiky a agitaci a nevyžírá státní rozpočet a uvidíme kolik jich zbyde. A nestrašte komunizmem. I kdyby měli celou vládu, tak v tomto zadluženém státě nic nezmohou. Leda že by těm co národní podniky rozkradli je zase sebrali. A toho se tito dle klause "schopní" bojí. A že máme svobodu? Dříve se naparovali soudruzi "ale zase jen ti rovnější" a dnes každý kdo získal peníze. Viz Janoušek, Dalík, a třebas i malý Kocourek. A že můžeme na občanku po evropě a s pasem do světa? Tak zase jen ti co na to mají. Obyčejní pracující na to nemají. Tak si tady pokecáme a nic na tom se nezmění, pokud se nenajde nějaká opravdu slušná politická strana a neúplatný politik. Je tady vůbec někdo takový?!!!!!!

16 8
možnosti
JN

Plácáte nesmysly.

7 7
možnosti
Foto

Lépe, nelépe, jak se to vezme. Což jinou otázku. Byli komunisté horší než dnešní mafiáni? Co je lepší? Když politici skáčou, jak Moskva píská nebo jak mafiáni pískají? Co je lepší? Když je práce zajištěna legislativně anebo být nezaměstnaný či se dennodenně třást, kdy budu na dlažbě?

21 10
možnosti
RH

Byli. a tobě doporučiji česnek. Je dobrej na paměť.

12 12
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 8
možnosti
PV

Obyčejný člověk se měl lépe tehdy, zlodějům přeje dnešní doba. Takže jak komu!

6 4
možnosti
RM

Ano, fronta na toaletní potřeby (z vyprávění svých rodičů ani prarodičů je neznám) jistě nebyla důstojná, je ale důstojné, že když se řekne, že mléko bude stát 9,90 Kč a že kuřecí prsa budou o 30% levnější a lidi stojí stovky metrů dlouhé fronty a třepou se aby se na ně dostalo? To je v současné době důstojné? To je ještě horší než kdyby něčeho bylo málo...jak se z lidí stali oběti konzumního života. Až tohle padne, tak se budou ty země vzpomanatovávat 10x déle než z komunismu.

Tímto neobhajuji komunismus jak byl nastaven u nás a všude různě. Protože to byla stejná pohádka jako je křesťanství, byly to jen ideje pro ovládnutí davu. Nic víc. Dnes se straší dlouhém a Řeckem, jiní zase vysokým DPH....jenže co s tím?

13 14
možnosti
Foto

moc zlodějů....málo sloupů;-)

8 3
možnosti
JP

Nechtěl jsem se míchat, do diskuze, ostatně to vidím podobně jak autor blogu, ale rozčílil mě příspěvek pana Lukáše Musila, který se zastává socialismu, že nikdy v historii neexpandoval. A to je lež. 1939-1940 – SSSR napadlo Finsko, 1950-1953 – Severní Korea s přispěním SSSR, ČLR napadla jižní část Koree, 1955 – 1975 – vietnamská válka – SSSR a ČLR pomohli komunistům v severním Vietnamu vybudovat v letech 1953-1955 velkou armádu, která chtěla obsadit celý Vietnam, v roce 1924 obsazení Mongolska Sovětským Svazem, v roce 1939 obsazení části Polska SSSR, v roce 1940 obsazení pobaltských států, v roce 1940 obsazení části Rumunska SSSR, po roce 1945 obsazení celé východní Evropy SSSR, obsazení Tibetu socialistickou Čínou, 1979 - 1989  SSSR napadl Afghánistán. A v tomto přehledu ještě nejsou zaznamenány konflikty v jihovýchodní Asii a v Africe. Netvrdím, že je kapitalismus ve výbojích lepší nebo horší, ale socialismus je zřízení, které je v podstatě expanzní a násilné.

22 7
možnosti
Foto

....přenesení ideologie do celého světa....jak měli bolševici v programu...je zrocvna tak expanzí.

12 4
možnosti
FE

Lépe bylo některým vekslákům, řezníkům a zelinářům. normálním lidem bylo hůře. Ale oni si to často nepamatují, nedokáží si vzpomenout na ty tisíce drobných problémů a na tehdejší nizoučkou životní úroveň

14 9
možnosti
PH

P42a78v20e12l 66H43o90r38á98k

13. 12. 2012 13:56

Problém je, že právě tito si společně s komunisty tento stát po roce 89 zprivatizovali.

8 2
možnosti
  • Počet článků 552
  • Celková karma 38,88
  • Průměrná čtenost 3756x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik