Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Tuubeen

26. 8. 2011 9:58
Snižování počtu nových nákaz HIV

Uganda je obecně považována za "výkladní skříň boje s HIV" - zahájení pohlavního života se přesunulo za posledních 20 let u dívek z průměrných 16 na 19 let a u chlapců ze 17 na 19. Přes tu křesťanskou výchovu, kterou zmiňujete, má čtvrtina Uganďanek a většina Uganďanů předmanželské sexuální zkušenosti. (První svatba, tvrdí statistiky, se tam slavívá kolem 18. roku života nevěsty a 23 roku života ženicha.) Pozoruhodné ovšem je, že muži, kteří zahájili sexuální život dříve, bývají méně často HIV pozitivní než muži, kteří začali až po dvacítce.

Od 80. let stoupal počet nakažených HIV až do roku 1991, kdy byl výskyt HIV na vrcholu, s odhadovanou 15%ní promořeností obyvatelstva. Vzhledem k tomu, že v oblasti se vyskytuje hlavně nakažlivější a nebezpečnější HIV-I, relativně rychle vymíraly celé domy a vesnice a lidé měli důsledky AIDS před očima. Vláda zahájila ohromnou kampaň, kromě zmíněné televize a rozhlasu byli školeni vesničtí učitelé, populární herci a zpěváci jezdili na turné, HIV se

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

26. 8. 2011 10:06
Pokračování:

věnovali kazatelé v kostelích. Byly vynaloženy ohromné prostředky na boj se stigmatizací nemocných a jejich rodin - vzhledem k tomu, že retrovirální léky nejsou dostupné (takže nakažení umírají) a nových případů tak rychle nepřibývá, je dnes počet HIV pozitivních v Ugandě odhadován na cca 7% obyvatel. Zhruba polovina nově nakažených ale získá HIV v monogamním heterosexuálním vztahu.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

26. 8. 2011 8:37
Trošku to zjednodušujete

V článku máte zmíněné "tradiční řešení" - tj. brzký sňatek a děti. Pokud jim dodáte latex, čeho tím dosáhnete (kromě většího odbytu pro daného výrobce)? To je podobné, jako tvrdit, že zavedení airbagů odstraní nehody.

0 0
možnosti
B

Bezi

26. 8. 2011 8:31
otázkou je, zda se mu oči nerozzářily proto, že očekával

s tím kondomem i nabídku sexu ;-)

0 0
možnosti
OU

26. 8. 2011 8:27
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti