Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

iluminat

8. 12. 2011 20:47
a vychodni chamtivost take

diky te je to vsude sama cina, diky te chamtivosti se zeme stava kapitalisticka, pres to ze  oficialne je tam socialismus, ale nechava se uplacet, inu prachy a prachy, jako vsude, oni akorat jsou ve stadiu jako Evropa v 19. stoleti,kde take pracovat v tovarne byl hnus, a ted, diky yuanu to vyjde levne,lidem  plati malo, pravda, ale ve srovnani co meli za socialismu a co ma vetsina cinanu tam kde jeste prumysl neni, tech par penez je pro ne vyhra v loterii. A ze by se radi uskrovnovali? ani napad !! Jen jim to jeste nejde jako u nas.

a take - diky outsourcing, nase chyba, jim to jde rychleji.

1 0
možnosti
TV

tomtop

8. 12. 2011 12:05
nechápu

výzva uskromněte se vs. nákup čínské bundy. Proč vyzýváte ostatní k uskromnění, když si sama kupujete čínu ?

1 0
možnosti
TB

Šírová

8. 12. 2011 12:17
Re: nechápu

Uskromnit se, přece neznamená, chodit v zimě nahatý, že ne? Uskromnit se, znamená, nemít těch bund víc, než skutečně potřebujete. Nebo ne? :-)

0 0
možnosti
VD

vonstenberg

8. 12. 2011 11:53
Nesmysl

Autor příspěvku se očividně vůbec nezamýšlí nad všemi souvislostmi a pouze modně moralizuje o namyšlenosti evropanů. Ano, máte pravdu, čínská ekonomika je vzorem, pro mnohé ekonomy a zejména našeho prezidenta je to ideál. Nulové výdaje na výzkum(proč něco zkoumat, když to můžeme okopírovat), nulové výdaje na zabezpečení(proč chránit zaměstnance, když jich je jak much), minimální náklady na zaměstnance(dané ne skromností,ale režimem, který Vám prostě jinou možnost nedá) a dalo by se pokračovat ještě dlouho. Proto doporučuji autorovi, než opět napíše článek, aby se zamyslil, případně aby opustil svou evropskou nabubřelost a alespoň se jel podívat do té jeho ideální země rýží a otroky oplývaje....

0 0
možnosti
TB

Šírová

8. 12. 2011 12:14
Re:

Ale pane nebuďte tak kyselý. Vždyť tady nikdo nevynáší do nebes ani Evropu, ani Asii. Nikdo tady ani nešlape po ničem co by se Evropy či Asie týkalo. Nereagujte tak impulzivně a raději se pojďte se mnou zamyslet: Na světě existují extrémy.  Zatím jsme do žádného nespadli a tak máme možnost dobře sledovat, co se děje jinde a jsme také naštěstí stále ještě v pozici, kdy se můžeme z extrémů učit. Mezi oběma póly extrémů, které jsou destruktivní, je někde totiž  střed, který představuje dokonalou rovnováhu. A bylo by moc pěkné, kdybychom jí dosáhly.

Moralizování nebylo mým cílem. Ale jestli vás v mém textu něco popudilo, tak tam (se vší úctou) pravděpodobně bude něco, na čem můžete sám pracovat. Hodně štěstí.

0 0
možnosti