Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Aretta

10. 2. 2012 21:47
ale jo...

hezký momenty...:-)R^

0 0
možnosti
PM

assam

10. 2. 2012 16:11
Jen čirou náhodou...

nejmenuje se Váš bratr David? petr.assam

0 0
možnosti
TB

Šírová

10. 2. 2012 22:16
Re: Jen čirou náhodou...

Nejmenuje.

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

10. 2. 2012 14:38
Jako by

autorka volala o pomoc, ale nikomu se nechce ji zachraňovat. Vzdechy typu chovejte se jak my chceme a bude vám lépe, už na nikoho neplatí :-/

1 0
možnosti
E

Egerie

10. 2. 2012 14:51
Re: Jako by

jste si jist, že jste článek pochopil? ;-) Autorka rozhodně nevolá po SVÉ záchraně, píše o klucích, kterým chybí táta, viz též nadpis "mužům chybí mužské vzory" :-).

Dá se říct, že volá po "MUŽSKÉ ;-D solidaritě" (a odpovědnosti).

1 0
možnosti
VS

Astaroth

10. 2. 2012 12:39
zajimava je ta cast s matkami

Narky nad muzi ponechme stranou, faktem ale je, ze osamocene matky, snazici se hrat otcovskou roli logicky v techto rolich koliduji. Podle teorie chlapec napred ma otce jako bezmeznou autoritu, v puberte s nim zapasi a jakmile jej prekona, muze se s nim srovnat a stat se muzem. Je to slozitejsi, ale v jedne vete zhruba tak. Matka stoji stranou tohoto a proto je ctena. Ruzne vyvojove primitivnejsi narody jako Rusove nebo Srbove dodnes jsou ochotni kvuli urazce matky vrazdit. Neni to kvuli umele vynucene ucte, ale kvuli zastaralym patriarchalne-machistickym hodnotam, ktere vyznavaji. V takovych kulturach je mozne, ze mladik nenavidi otce a leckdy se s nim nesmiri do smrti, ale miluje matku. Ve vetsine pripadu se ale se starcem nakonec z podstaty muzske povahy smiri.

V kulturach, kde je mnoho svobodnych matek tento jev mizi a rozepre, ktere mezi mladikem a otcem jsou evolucne dane, se objevuji mezi mladikem a matkou a jsou z principu neresitelne.

0 0
možnosti
E

Egerie

10. 2. 2012 14:42
Re: zajimava je ta cast s matkami

R^R^R^  (oidipské drámo ;-)...)

0 0
možnosti
P

parnassius

10. 2. 2012 12:15
Ještěže mně je to úplně jedno

2 0
možnosti
DM

Aretta

10. 2. 2012 21:50
Re: Ještěže mně je to úplně jedno

Ale to od Vás není vůbec, ale vůbec pěkné!

0 0
možnosti
JD

maudite

10. 2. 2012 3:58
Co si pamatuju

tak okolo mne to byl samy muzsky pavzor a to dost casto primo odstrasujici. Pak nekdy v pate tride jsme psali slohovku "muj vzor" a ja jsem pojednal o W.von Braunovi. Byl rok 1969. Ze vznikle polizanice jsem usoudil, ze cesta pres vzory nevede. Zacal jsem si tedy davat dohromady, jaky nechci byt. Asi mi to v zivote dela podle pratel  problemy - pres ruzne individualisticke teorie uspechu. Ale ma to velke vyhody, clovek tak ma sirsi zaber  moznosti a volby.

  A kdyz nad tim premyslim, znam mnoho lidi, kterych si vazim, ale ani o jednom nemuzu rici ze  to muze byt muj vzor.

0 0
možnosti
S

stedrik

10. 2. 2012 0:17
moc keců okolo

na co nějaký vzory. Stačí dámský přirození.

0 0
možnosti
JN

Yesname

10. 2. 2012 0:18
Re: moc keců okolo

Některý piktogramy fakt nemají konkurenci.

0 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

9. 2. 2012 22:58
Správně, děvenko,

chlapa dělá rozhodnutí a čin! A právě proto mnozí raději rychle zvednou kotvy ještě zavčas, aby se z nich nestali stejně uskřípnuté bábovky, jako byli jejich otcové :-P! Hoši se holt z předchozích dob, kdy muži dělali ženám pomyšlení, aby byli nakonec po zásluze potrestáni, poučili. Poděkujte svým maminkám!

3 0
možnosti
JN

Yesname

9. 2. 2012 23:07
Re: Správně, děvenko,

Člověče, neděste ji, je to ještě mladá holka. Nemusíte jí vykecat úplně všecko.

1 0
možnosti
TH

Gmurr

9. 2. 2012 22:46
a vida

"Jeden ze zakladatelů Ligy otevřených mužů (LOM), psychoterapeut Michal Vybíral, k tomu uvádí, že určitým řešením je zaprvé matčino převzetí části otcovství a maskulinity. Máma nemusí být vysloveně a za všech okolností jen ženská. I ona může kopnout do balonu nebo přibít hřebík na zeď, i ona může zvýšit hlas a být tím, kdo teď jednoznačně velí. Zadruhé potom může matčin přínos spočívat ve zprostředkování kontaktu s jinými muži, kteří se mohou stát pro dítě mužským vzorem - dědeček, strýc, trenér nějakého sportovního oddílu, vedoucí zájmového kroužku atd. "

Citat z vlanku rodina.cz

Mimochodem kam pisou a cte asi 99% zen. :-/

1 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

9. 2. 2012 23:06
Re: a vida

Chmurko, i kdyby žena uměla případně i rozebrat motor od auta a dát to nedej bože dohromady, nikdy mu nemůže dát základy správného mužského uvažování a jednání. Ostatně, koho by si asi tak takový synáček vybral za choť? Mezi těmi nalakovanými a nagelovanými barbínami? Která z nich asi tak umí vzít kladívko do ruky? Kolik z nich umí zastavit doma hlavní přívod vody? Teda pokud vůbec tuší, že něco takového existuje. Hele, čteš špatné knihy.

3 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

9. 2. 2012 22:18
Milé dámy, zklízíte, co jste zasely

Začly jste s emancipací, feminismem... ale zároveň byste chtěly mít výhody dam. Takhle to nefunguje - buď jedno nebo druhé, nelze mít jen výhody z obého. Touto výchovou jste indoktrinovali mladé - kluci feminizují, z holek se stávají mužatku. Sejdeme se napůl cesty...

Říkáte, ať muži neodchází od rodin. Myslíte, že rodiny rozbíjí jen oni? Na jednu stranu - za kým by odcházeli, kdyby všechny ženy byly věrné, rodinné a čestné? A nebo - proč by setrvávali ve svazku, kde se milá a roztomilá žena, se kterou začínali, změní na frigidní despotickou fůrii?

4 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

9. 2. 2012 22:30
Re: Milé dámy, zklízíte, co jste zasely

No teda, Péťo, jen počkej, až sem dorazí žencký od Péti Cihláře, ty Ti to vytmavěj. A což teprve taková Papaya či isabell, to aby ses fakt odstěhoval. A až se vrátí z exilu taková silvinka pink :-) ... no, nechtěl bych být v Tvý kůži ;-D;-D

0 0
možnosti