Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mia211

22. 4. 2011 8:03
reakce

Ahoj, Tery (dovoluji si důvěrně, navštěvovaly jsme stejnou základní školu).

Jsem z branže - studijní referentka (ne studentka bohužel). Zarazil mě tvůj poznatek o  školném. Pokud vím, studenti platí za studium pouze v případě, že studují v nadstandardní době studia, což znamená vyčerpání standardní doby dané studijním programem zvětšené o jeden rok. Co se týče Erasmu, doba strávená v cizině se počítá do standardní doby studia - jakoby odstudované v [>-]. Tím pádem jsi musela přesáhnout tuto hranici, což s věkem nesouvisí. Po šestadvaceti si studenti platí pouze zdravotní pojištění (sociální pokud sami chtějí). Anebo ještě jedno vysvětlení - že jsi na soukromé škole, kde bys ale nejspíš platila školné pravidelně.

Hodně štěstí na cestách a při brigádách.

Magda (ta z Áčka;-))

0 0
možnosti
TB

Šírová

22. 4. 2011 21:40
Re: reakce

Ahoj Magdi, máš pravdu. Přetáhla jsem o rok (moc práce v práci :) O to bedlivěji jsem pátrala po informacích, jak to se mnou bude po Erasmu. Celé se to vymyká normálu v tom, že naše škola si připravila pro erasmáky tu vyjímku, že "doba strávená na Erasmu se nezapočítává do doby studia". To znamená, že jakmile ti dojde papír, že máš platit, praxe je taková, že si dáš odvolání - vysvětlíš svůj Erasmácký případ a vedení ti školné odpovídajícího počtu měsíců odpustí. Je to ale nedořešené, jak jsem psala v článku, že když studuješ, tak jsou jakousi měrnou jednotkou semestry. Ale když platíš, tak se počítá i s prázdninami a rozhodující jsou kalendářní měsíce. Prostě to spolu jaksi vůbec nekoreluje.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

19. 4. 2011 7:29
:)

R^

0 0
možnosti
MP

fine

19. 4. 2011 1:31
Uznání předmětů

Nemusite být požehnaným jedincem. Stačí studovat na kvalitní české škole typu VUT, ČVUT apod. a jet na kompatibilní školu (což by mělo být pravidlem) a není problém. Pokud školy mají smlouvu o spolupráci, je uznání zkoušek reciproční a lze po dvou semestrech posledního ročníku studia získat plnohodnotný diplom zahraniční školy i té naší, samozřejmě po složení závěrečných zkoušek a obhajobě diplomky na obou školách. Na financování druhého semestru se podílí vysílající škola, na zahraniční je dobré získat nějaké stipendium, třeba sociální.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

18. 4. 2011 16:40
Po 26. roce platíte školu?

Co to je za školu, kde po 26. roce platíte školné? Vždyť ze zákona máte právo o rok studium bezplatně prodloužit nad standardní dobu a až pak něco platit. 8-o Věk by v tom neměl hrát vůbec žádnou roli! Toto se mi nějak nezdá, to bych osobně zkonzultovala s někým, kdo se v této problematice vyzná, protože mám dojem, že Vaše škola má nějaký předpis, který odporuje českým zákonům... :-/

0 0
možnosti