- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
poznámce o USA. Přímo v USA jsem nebyl, ale stávil jsem nějaký čas v Kanadě. Musím říct, že po ochutnání kanadských cukrovinek jsem pochopil, proč po mě kamarád u kterého jsem bydlel (Čech - emigrant) chtěl přivést české sušenky - tatranky atd. Všechny sladkosti prodávané tam, které jsem měl možnost ochutnat byly neuvěřitelně přeslazené.
PS. Poslední dobou jsem zjistil, že sladkosti (myšleno tyčinky atd.) se dají celkem dobře substituovat konzumací sušeného ovoce, které obsahuje pouze hroznový cukr. Jinak z čokolád obecně mohu doporučit hořké, černé čokolády s vyšším obsahem kakaa. Pro mě ideálně tak 70-80% kakaa.
ale cpani sacharidu do VSEHO je umyslnej podvod globalniho charakteru. Cukry zabijej vic lidi nez nikotin a ostatni drogy dohromady. Historie tohle rozsoudi. (bohuzel prilis pozde)
Pravdivej clanek.
Taky zírám na ty počty cukru v receptech. Tu 200g, tu pro jistotu 300g..... Dávám všude jednu lžíci a hotovo. Tůůůdle.
A všichni jsou spokojení, jak je buchta dobrá a nepřeslazená.
Naprosto s Vámi souhlasím, společnosti je jaksi přeslazená.
tak si je prostě nedávám, případně si je po negativní zkušenosti napříště nedám.
A autor ať se vedle nich napříště vyvaruje i přechodníků, nebo ať si napřed zjistí, jak se správně tvoří. Bude-li je umět, obohatí to jeho styl, takto ho to spíše shazuje. ("Myslíc si" je tvar pro ženský a střední rod jednotného čísla, "mysle si" by byl tvar maskulina sg., "myslíce si" tvar pro všechny tři rody v množném čísle.) Lze se jim bez problémů stylisticky hodnotně vyhnout. Tedy dobře míněná rada: přechodníky nepoužívat, nebo používat správné tvary. Přeji vše dobré ve sféře zmrzliny i české mluvnice
ze treba zrovna vy vnimate ten cukr tak intenzivne ze to co vetsine lidi prijde "normalne" sladke je pro vas preslazene :) ?
Ja myslim ze na tom vazne neco bude... Vsimnul jsem si, ze v posledni dobe jsou (zejmena kvalitni!) cukrarske vyrobky opravdu hodne sladke. Dobre, ale hodne sladke. A registruju to jak u hotovych vyrobku (zmrzliny...) tak i u veci klohnanych podle kucharskych casopisu, ktere jsou ted "in" (Apetit). Kdyz se drzite receptu, byva to dobre, ale jak cumel... Mam dojem, ze je to proste moda, proc by nemohly mode podlehat i chute. Az prejde moda preslazenosti a prijde moda treba sypat do kazdeho jidla ganju, tak lidi zase zhubnou a buuou mnohem veselejsi;o)
Ale podle mě neni důležitý kolik je v čem cukru, ale kolik toho sníme. Jestliže si dám zmrzlinu 3x do měsíce, klidně v ní může bejt 3x víc cukru, než když někdo si kupuje každej den tu míň sladkou a sežere toho lavor. A tak je to se vším.
je i o tom, že se sám rozhodnete, co vám chutná. Mám cukrárnu, zmrzlina česko-belgické provenience není přeslazená. České tyčinky- Kaštany, Milena, Kofila, Banánky v čokoládě aj. jsou chuťově vyváženy. Naopak dovezené Snickers, Mars, Twix apod. jsou na tom značně hůř- to k vaší poznámce o USA. Pokud vám vadí přeslazené limonády, dle odborníků jsou nejhorší minerálky s příchutí, pijte vodu, čaj, džus si řeďte. Věřte, že každý má jiné chuťové buˇnky a Češi mají výrobky chuťově vyvážené a hlavně zákusky od drobných českých výrobců jsou velmi žádané.
No vida – a já proč, ač vypiju téměč cokoli, špatně snáším minerálky s příchutí.
Hlavne čo sa týka tej fruktózy - nemá 10 X vyššiu sladivosť pri rovnakej energetickej hodnote ale cca 1,3 -1,7 navyše, jej mechanizmus odbúrania podnietil rad štúdii, ktoré dávali určitú koreláciu medzi spotrebou HFCS a obezitou amerických občanov a hoci sa podarilo tieto štúdie vyvrátiť, fruktóza ako sladidlo nie je bez rizík
http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose
.
K ostatnému sa nevyjadrujem, je to dojmológia.
tak tak... navic je tretina evropanu na fruktozu alergicka (aniz to vi). proste se z ni damy a panove pekne poser.ou