Diskuse

Přeslazeno

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

kruza_

24. 8. 2009 9:52
K té

poznámce o USA. Přímo v USA jsem nebyl, ale stávil jsem nějaký čas v Kanadě. Musím říct, že po ochutnání kanadských cukrovinek jsem pochopil, proč po mě kamarád u kterého jsem bydlel (Čech - emigrant) chtěl  přivést české sušenky - tatranky atd. Všechny sladkosti prodávané tam, které jsem měl možnost ochutnat byly neuvěřitelně přeslazené.

PS. Poslední dobou jsem zjistil, že sladkosti (myšleno tyčinky atd.) se dají celkem dobře substituovat konzumací sušeného ovoce, které obsahuje pouze hroznový cukr. Jinak z čokolád obecně mohu doporučit hořké, černé čokolády s vyšším obsahem kakaa. Pro mě ideálně tak 70-80% kakaa.

0 0
možnosti
W

wrangler

24. 8. 2009 7:01
Rada

Prostě to nekupuj a máš po problému.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RB

rudolfo brauning

23. 8. 2009 23:16
Nejsem priznivcem "konspiraci"

ale cpani sacharidu do VSEHO je umyslnej podvod globalniho charakteru. Cukry zabijej vic lidi nez nikotin a ostatni drogy dohromady. Historie tohle rozsoudi. (bohuzel prilis pozde)

Pravdivej clanek.

0 0
možnosti
D

dasa0302

23. 8. 2009 22:42
Morbidně přeslazená?

Vy jste po ní odumřel?

0 0
možnosti
MM

Milmic

23. 8. 2009 19:14
Souhlas všema deseti.

Taky zírám na ty počty cukru v receptech. Tu 200g, tu pro jistotu 300g..... Dávám všude jednu lžíci a hotovo. Tůůůdle.

A všichni jsou spokojení, jak je buchta dobrá a nepřeslazená. R^

Naprosto s Vámi souhlasím, společnosti je jaksi přeslazená.

0 0
možnosti
D

další_skladník

23. 8. 2009 17:41
Jo, spousta výrobků je fakt zbytečně přeslazená,

tak si je prostě nedávám, případně si je po negativní zkušenosti napříště nedám.

A autor ať se vedle nich napříště vyvaruje i přechodníků, nebo ať si napřed zjistí, jak se správně tvoří. Bude-li je umět, obohatí to jeho styl, takto ho to spíše shazuje. ("Myslíc si" je tvar pro ženský a střední rod jednotného čísla, "mysle si" by byl tvar maskulina sg., "myslíce si" tvar pro všechny tři rody v množném čísle.) Lze se jim bez problémů stylisticky hodnotně vyhnout. Tedy dobře míněná rada: přechodníky nepoužívat, nebo používat správné tvary. Přeji vše dobré ve sféře zmrzliny i české mluvnice:-)

0 0
možnosti
JK

jhk2

23. 8. 2009 16:58
a napadlo vas

ze treba zrovna vy vnimate ten cukr tak intenzivne ze to co vetsine lidi prijde "normalne" sladke je pro vas preslazene :) ?

0 0
možnosti
MT

.MichaL

23. 8. 2009 18:43
Re: a napadlo vas

Ja myslim ze na tom vazne neco bude... Vsimnul jsem si, ze v posledni dobe jsou (zejmena kvalitni!) cukrarske vyrobky opravdu hodne sladke. Dobre, ale hodne sladke. A registruju to jak u hotovych vyrobku (zmrzliny...) tak i u veci klohnanych podle kucharskych casopisu, ktere jsou ted "in" (Apetit). Kdyz se drzite receptu, byva to dobre, ale jak cumel... Mam dojem, ze je to proste moda, proc by nemohly mode podlehat i chute. Az prejde moda preslazenosti a prijde moda treba sypat do kazdeho jidla ganju, tak lidi zase zhubnou a buuou mnohem veselejsi;o)

0 0
možnosti
RK

Radek0075

23. 8. 2009 16:29
Já teda nevim.

Ale podle mě neni důležitý kolik je v čem cukru, ale kolik toho sníme. Jestliže si dám zmrzlinu 3x do měsíce, klidně v ní může bejt 3x víc cukru, než když někdo si kupuje každej den tu míň sladkou a sežere toho lavor. A tak je to se vším.

0 0
možnosti
LU

pidla

23. 8. 2009 14:47
Svoboda,

je i o tom, že se sám rozhodnete, co vám chutná. Mám cukrárnu, zmrzlina česko-belgické provenience není přeslazená. České tyčinky- Kaštany, Milena, Kofila, Banánky v čokoládě aj. jsou chuťově vyváženy. Naopak dovezené Snickers, Mars, Twix apod. jsou na tom značně hůř- to k vaší poznámce o USA. Pokud vám vadí přeslazené limonády, dle odborníků jsou nejhorší minerálky s příchutí, pijte vodu, čaj, džus si řeďte. Věřte, že každý má jiné  chuťové buˇnky a Češi mají výrobky chuťově vyvážené a hlavně zákusky od drobných českých výrobců jsou velmi žádané.:-)

0 0
možnosti
MP

Vrah

23. 8. 2009 15:24
Re: Svoboda,

No vida – a já proč, ač vypiju téměč cokoli, špatně snáším minerálky s příchutí.

0 0
možnosti
L

lesicatko

23. 8. 2009 13:58
Autor píše nezmysly

Hlavne čo sa týka tej fruktózy - nemá 10 X vyššiu sladivosť pri rovnakej energetickej hodnote ale cca 1,3 -1,7 navyše, jej mechanizmus odbúrania podnietil rad štúdii, ktoré dávali určitú koreláciu medzi spotrebou HFCS a obezitou amerických občanov a hoci sa podarilo tieto štúdie vyvrátiť, fruktóza ako sladidlo nie je bez rizík

http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose

.

K ostatnému sa nevyjadrujem, je to dojmológia.

0 0
možnosti
RS

starej pardal

23. 8. 2009 21:45
Re: Autor píše nezmysly

tak tak... navic je tretina evropanu na fruktozu alergicka (aniz to vi). proste se z ni damy a panove pekne poser.ou

0 0
možnosti