Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je-li jaderná bomba v nákladním vlaku časovaná, pak k jejímu zneškodnění dojde v čase 0:03 nebo menším. Přestřižení drátu v čase 0:04 nebo větším je považování za hrubý prohřešek proti pravidlům filmové etikety. :-)

Pokud se hlavní hrdina náhodou domákne, který drátek přestřihnout, už v čase 0:28, pak se ukáže, že ve zbylých 28 vteřinách je ještě nutno zachránit zatoulané koťátko.

3 0
možnosti
RK

Ano ano, téma rudě odtikávající displeje a nutnost spasit svět ne dříve než ony tři vteřiny před explozí. A pokud to náhodou časově nevyjde, filmaři rádi přidají pár vteřin navíc. Viz Peacemaker, kde to nakonec zvládnou až 20 vteřin poté...

1 0
možnosti
RK

Mňo, připomíná mi to můj pokus o knihu Filmová klišé aneb Co vás čeká v kině nebo na videu. Kapitol hafo a vlaky tam jsou také. Pravda, americké filmy máte načtené, ale jak mi vysvětlíte počiny Runaway Train, The Cassandra Crossing nebo Emperor of the North Pole, kde nejsou ani bomby, ani mafiáni, ani drogoví dealeři (s výjimkou jednoho vycukaného narkomana)? Žádné mosty, žádný písek ani černošský prezident. A to jsem jenom bryskně zalovil v paměti a nedal si velkou práci s přemýšlením... ;-);-);-)

1 0
možnosti

Runaway Train je přeci jen trochu jinačí liga. Ačkoli i zde jsem nad tamními lokomotivami vídekrát přemýšlel (nelogické chování řídících obvodů, nefunkce zabezpečovače apod., žádný brzdicí účinek po rozpojení za jízdy ačkoli kompresor pro tlakovou brzdu musel být v činnosti, atd.); i když odlišnosti od těch našich lokomotiv moc neznám. To by spíše byla parketa pro pana Marka zde v diskuzi.

Ono ne všechno, co jsem v článku vzpomněl, musí pochopitelně být ve všech vlakových filmech.:-)

2 0
možnosti
ND

Mno, je-li vlak v českém filmu či seriálu z dřívějších dob, toceno v době současné, je kupé prázdné až na hlavní hrdiny, kteří v něm diskutují, ačkoliv v těch dobách jezdily vlaky narvané až po střechu.

0 0
možnosti

třeba pan režisér nebo scénárista nikdy v životě nejeli vlakem. Jsou tací mezi námi. :-)

1 0
možnosti

Téda, tys to, Zdeňku, tak pěkně všechno vypsal, že jsem se vlastně projela vlakem!:-))

A umerickým, heč!

No, pravda...kůrku by od těch amíků nevzal ani pes:-))))))))

Ale ať! Nemají točit blbiny, že jó?

0 0
možnosti

ale ať si točí co chtějí, když se tím uživí. I kdyby natočili cokoli, vždycky se najde nějaký šťoural. Ostatně, žádný zákon nezakazuje točit blbé filmy.

1 0
možnosti
LM

V Hollywoodu máte kariéru jistou. ;-D

1 0
možnosti

ledaže by tam závodním lékařem byl Doc. Chocholoušek ....

1 0
možnosti
VV

Dobrý den , dopíjím kávu chechtám se a moc děkuju .

4 0
možnosti

já měl kafe po ránu taky, tak ať nám dobrá nálada vydrží i nadále!

0 0
možnosti
Foto

Hezký.

Snad jen to houkání, na youtube je spousta videí nadšenců, a ty americké vlaky, to je teda věc. No a když je přejezd, tak houkají tak zdaleka a tak dlouho, že být to u nás, houkají nepřetržitě od začátku cesty až do konce.

No a když se ty dva americké vlaky potkají v průsmyku Tehachapi (mají tam smyčku jak v tunelu u Telgártu, ale otevřenou), je to pěkný: https://youtu.be/Y0TTsaqV2wM

2 0
možnosti

No, ony ty vlaky spíš vyzvánějí, než houkají. Ale ten randál by vzbudil i mrtvolu a bydlet poblíž přejezdu bych tedy nechtěl, a že mi vlaky jinak obvykle nevadí ...

0 0
možnosti
Foto

I81v54a82n 62M98a83r24e19k

9. 6. 2019 8:03

Jako fíru v penzi jste mě p Šindlauere hned po probuzení svým blogem velmi pobavil. Shlédl jsem už před časem nějaký film, ve kterém "teroristi" přepravovali ukradenou jadernou bombu přes Sibiř v. . . . "Orchestrionu" . . . .Jiným zážitkem byl film "Přejezd Kassandra" kde vlak v Polsku jel po trati kde byla stanice Horní Lideč. Zkrátka "akční filmy" s železniční tematikou mě vždy velmi pobaví. . . . jako grotesky.

Mějte se hezky a dík. R^

1 0
možnosti

Náhodou, díky "Přejezdu Kassandra" jsem aspoň objevil něco tak fasinujícího, jako je viadukt Garabit ve Francii.

0 0
možnosti
  • Počet článků 546
  • Celková karma 18,89
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik