Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Pane Šindlauere, napsal jste to humorně, s nadsázkou, tažke karma R^

Malá poznámka, teď jen ze školního prostředí:

Trest pro nezbedného žáka "napiš 100x....", (ale třeba i "jen" 10x) je naprosto hloupý, ba dokonce zrůdný. Je s podivem, že i v dnešní době jej spousta (spíše mladých) učitelů stále používá. Nejen že nemá žádný výchovný efekt, ale poukazuje na evidentní bezcitnost a mstu učitele vůči slabšímu žákovi, takže se dá bez jakéhokoli přehánění považovat za týrání dětí. 8-o

Jsem přesvědčen, že učitel, je-li osobností s přirozenou autoritou by se k podobnému "výchovnému" trestu nikdy nesnížil.

0 0
možnosti

Samozřejmě, ne všichni mí učitelé se k těmto trestům uchylovali a jistě o tom lze vést diskuzi, zda a kdy to má opodstatnění. Za mých školních let šlo o trest celkem běžný a nepřišlo mi, že by tím u mne učitelova autorita tehdy i s odstupem doby nějak utrpěla, a u mých živitelů (učitelů) stejně tak.

0 0
možnosti
LJ

Je tomu již téměř 70 let. V hodině zpěvu jsme se učili novou píseň a já jsem měl nějaké pochybnosti o pravdivosti textu písně. Dostal jsem za trest ho opsan jen 20x. Zde je ten text, který si dodnes pamatuji:

Po vlasti kam oko jen se dívá, v denní práci nebo v boji zlém, národ píseň radostnou si zpívá o příteli velkém otci svém. Stalin naše bojová je sláva, Stalin národ vedl mu vždy přál. S písní svou jež vítězství mu dává, národ náš za Stalinem jde dál.

Jak vidíte, má to smysl.

0 0
možnosti

To byl trest vpravdě nelidský, tohle psát ...

0 0
možnosti

fšem přispěvatelům diskuse: děkuji Vám za příspěvky a omlouvám se za moji nečinnost, byl jsem celý den na cestách a tudíž bez internetu. Během večera se pokusím alespoň na něco reagovat.

2 0
možnosti
Foto

Poznámka v třídní knize, 24. listopadu 2019

Šindlauer se po vyučování dostaví na parkoviště sboru s kbelíkem a stokrát vydrhne škodovku páně učitelova navlhčeným tchořem.

3 0
možnosti

teď jen, co se rozpadne dřív: učitelova limuzína, navlhčený tchoř, nebo uličník Šindlauer?

2 0
možnosti
Foto

Jééé, to je paráda. Ten váš návrh si zasluhuje dotáhnout v legislativním procesu a dovoluji si uctivě a úslužně navrhnou drobné doplňky, např. :

1/ Každý prohřešivší se zákonodárce a ústavní činitel by musel těch sto řádků napsat osobně a vlastnoručně.

2/ Psaní by muselo probíhat pod dozorem náhodně vybraných osob z voličského seznamu a pobíralo by to vážnost jako např. účast v porotě.

3/ Každá očistná psací kůra by musel okamžitě následovat prohřešek

4/ Kůra dle předchozího bodu může být přerušena pouze a jedině k vykonání biologické potřeby v časovém limitu.

5/ Po dobu výkonu této očisty bude hříšníkovi odebrána imunita a zpět přiznána pouze po převzetí textu a souhlasu dozorující osoby.

A to by byla sakra smůla, aby tyto osoby nebyly permanentně ve výkonu trestu, čímž by nemohli vymýšlet a schvalovat dosavadní legislativní nesmysly.

Na předložené návrhy bych si, ve vší úctě, ponechal copyright v zájmu pobírat autorské honoráře.:-)

0 0
možnosti

Milerád Vám autorská práva i honoráře na Vaše návrhy přenechávám. Já si papaláši nenechám kazit život, abych za ně a na ně cokoli vymýšlel.

0 0
možnosti

To je zase krásné počteníčko!

Protože jsem trest opsat něco stokrát neabsolvovala, o to s větším nadšením s ním souhlasím tak, jak jsi to "předepsal" politikům.

Hezký nedělní večer, Zdeňku!

(jsem měla stěhovací den...z chalupy domů. Proto přečteno se zpožděním).

0 0
možnosti

Děkuji, i Tobě hezký večer, respektive celý příští týden.

Poslechni Marie, ty jsi byla podezřele vzorná žákyně, jestliže jsi stokrát nepsala!

0 0
možnosti
Foto

;-DR^

Něco stokrát napsat byla oblíbená domácí lahůdka našeho matykáře. Jak jinak ty zabedněnce (včetně mě) donutit naučit se např. Pythagorovu větu? :-)

0 0
možnosti
JK

V době plotterů a programů simulujících psaní rukou takové tresty postrádají smysl.

0 0
možnosti

a už to nějaký uličník zkusil?

0 0
možnosti
  • Počet článků 546
  • Celková karma 18,88
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik