Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já měl zato, že skleněnou pokličku vynalezl Jára Cimrman když učil chudé venezuelské bezzemky předpovídat pohyb cen akcií na caracaské burze z konfigurace kuřecích drůbků. :-)R^

1 0
možnosti
LJ

V době kamenné ještě hrnce neměli. Maso se dělalo na rozpáleném kamenu nebo se maso zabalilo do listu a dalo do žhavého popela. Tam možná byl muž žádoucí, aby přivalil ten balvan na ohniště.

0 0
možnosti
MP

On je žádoucí i dnes, ale musí si to vzít komplet na povel a starost.

0 0
možnosti
Foto

K tomuto milému povídání učiním jeden dotaz, který by mohl být jako kvalifikován jako "mimo téma", ale žádám, aby nebyl.

Pane Šindlauer, před pár týdny jsem napsal blog, ve kterém jsem se zabýval lidmi, za normalizace vyhozenými z KSČ, se kterými jsem se, jak mladý absolvent setkal.

A ani nyní si nemyslím, že jsem se nějak mýlil. Ano, ti lidé ve velké většině byli na standardních, podřízených pozicích, ale jinak jsem na jejich postavení neshledával nic zvláštního.

A Vy jste napsal něco o "dání na budku". Mohl bych to se zkopírovat, ale je to zbytečné.

Nezdá se Vám ta reakce trochu nepřiměřená?

Tady je link na můj blog:

Kolika lidem znemožnil Husákův režim, pod vedením StB, vykonávat jejich profesi?

http://jirihermanek.blog.idnes.cz/c/459470/kolika-lidem-znemoznil-husakuv-rezim-pod-vedenim-stb-vykonavat-jejich-profesi.html

0 2
možnosti

Nikoli pane Hermánku, mně se moje reakce nepřiměřená nezdá.

Váš text (cituji) "Já si osobně myslím, že lidí, kteří nemohli vykonávat povolání, kterému se vyučili nebo spíše vystudovali, bylo bohatě pod 1%. Spíše tak 0,1% tedy asi jedno promile práceschopného obyvatelstva." (konec citace) považuji za sprostotu a výsměch poctivým lidem, kterých znám, věřte, nemálo. 

A vztaženo na moji rodinu: můj otec nesměl od roku 1969 vyučovat svou aprobaci a nesměl učit v České Lípě, moje matka nesměla po roce 1969 učit vůbec nikde (a po dvou infarktech odešla do invalidního důchodu), moje sestra nesměla na okrese ČL vyučovat nikde a já na okrese ČL nesměl studovat. Mohl bych jmenovat další příbuzné, ale bylo to poněkud jednotvárné.

Čili moje reakce dle mého názoru byla zcela adekvátní Vašemu podnětu. A vězte, že já jsem člověk nadmíru trpělivý a hned tak něco mně nenadzvedne. Zdravím, ZdŠ

3 0
možnosti
MP

To nadzvedávání pokliček naprosto nesnáším. Jen někdo zavazí u sporáku.

1 0
možnosti
Foto

Naopak. Já když vařím, tak to totálně nesnáším.

0 0
možnosti
  • Počet článků 546
  • Celková karma 18,88
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik