Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak to ti soudruzi tehdy dělali, když se chodilo do duchodu v 60 nejpozději a to myslím chlapy, ženský chodili i v 54 , pokud měli 3 děti .Práce byla ze zákona povinnost, to se teď nemusí stačí, když se prokážete zdroj příjmů, příživníci neexistují, ale je jich víc jak za socíku . Jsou neziskovky, které jsou opravdu užitečné a starají se o potřebné a pak jsou to kasičky , které akorát čerpou. Jen je trošku problém se v tom vyznat a tak většina je vidí jako škůdce. Ano jak napsal pán, ti co s e vrátí z nápravných zařízení - třeba fetáci , je to jen kolotoč, který se stále opakuje a zbytečně zaměstnává mraky lidí, které je stále honí - recidivilisti jsou nenapravitelní a mělo by se přistoupit k razantní změně trestního zákoníku. nevidím důvod proč by každý kriminálník měl ročně stát daňového poplatníka 500 000 kč ať si an sebe vydělá nebo bude dostávat chleba a vodu a tvrdej kavalalec a žádnou televizi, tělocvičny.... ono by je to přešlo. Článku rozumím a vidím tam spousty správných postřehů.

1 0
možnosti
JK

Prominout povinných 35 let je na místě. Někdo nemůže je odpracovat ze zdr. důvodů. Je krátkozraké si myslet, že na tom budou vydělávat hlavně flákači, kteří 30 let nepracovali.

0 2
možnosti
LD

Kolik tady máme státních podniků kam mohou neprizpusobivi chodit do práce? Myšlenka dobrá, ale hodně jsme toho zprivatizovali do soukromého vlastnictví.

2 0
možnosti
Foto

Když si Lea Dolejšová a jiní do vyhledávače zadají heslo "státní podniky České republiky" - možná budou všichni překvapeni, kolik těch podniků vlastně je a kde všude by mohli nepřizpůsobiví na svou obživu a bydlení makat. !!

0 0
možnosti
Foto

Text je chaotickou sbírkou různých témat od Šumavy k Tatrám. Kdo je tím sytým, jsem se nedočetl.

Soustředím se na důchodovu reformu: Peníze na starobn důchody nelze získat nějakým zázračným byrokratickým krokem. reforma spočítá v tom, že se budoucí břemeno rozumně přenese na plátc tak, aby neklesla efektivita jejich rozmnožování a práce.

3 3
možnosti
Foto

Pokud se občas začtu do článků pana Neugebauera, také v nich často ledacos dokonale nepochopím "co nám vlastně tento pan autor chtěl sdělit" a přesto na rozdíl od něj toto zjištění nevytrubuji. Ne úplně vše do "mrtě" je nutné a žádoucí čtenářům předkládat na stříbrném podnose, ale ponechat jim prostor na vlastní úvahu - tedy pokud jsou toho vůbec schopni. A kdo je tím sytým?? No přece naši bohatí podnikatelé, přesněji řečeno "zbohatlíci"...;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).