Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Už aby voliči dali výpověď nejen těmto neschopným chlapcům, ale všem, kteří nás za 30 let přivedli tam, kde jsme.

1 1
možnosti
VR

Vám se asi stýská po tom, co tu bylo před těmi 31 lety, že?

1 0
možnosti
ZJ

Nikdo Vám nemůže dát tolik, kolik Vám socani slíbí.

2 0
možnosti
Foto

Sobotka s Chovancem dokonale ČSSD pohřbili.

0 0
možnosti
VB

Za vlády B. Sobotky jsme mohli mít šanci stát se "českým Rakouskem" apod., dobře věděl, oč jde: zkvalitnit předpisy ke střetu zájmů, ke státní správě, pěkně podle okolních vyspělých zemí, navíc uměl dobře hospodařit, bohužel si ho nevážil p. Zeman (neleštil u něho kliku), vadil i některým horším členům sociální demokracie, z jeho odchodu se budou čeští socdemáci ještě nějakou dobu vzpamatovávat. Musejí hledat obdobné typy. Na p. Sobotkovi jsem si vážila mj. toho, že si mezi poradce zval jedince, kteří měli znalosti, a bylo mu jedno, že nejde vždy o příznivce sociální demokracie - on se snažil rozhodovat v ekonomice podle optimálních zkušeností ve světě, nikoli ideologicky ve špatném slova smyslu. Jeho znalosti mu také umožňovaly propojovat ekonomiku a právo, věděl, že vše zásadní se má odvíjet od zákona, nikoli od člověka na určité pozici.

0 3
možnosti
PS

Skutky přesvědčují a za panem Sobotkou jich stojí pramálo. Nikdy ve firmě nepracoval, v normálním podniku by neuspěl a náš šéf by ho označil za "majdu". Neodsuzuji, jen konstatuji názor. Pokud se mýlím, rád názor na pana Sobotku opravím. Když paní Jílková provozovala Kotel na NOVĚ, dostal mne soused k mikrofonu a já se pana Sobotky optal, proč zkrachovalky světově proslulé značky - ČKD, Poldi, Tatra (dnes jede!), Zetor, Metra aj. On odpověděl: Dali jsme je neprůhledným vlastníkům. Odpověď hodná žáčka základní školy.

2 0
možnosti
PB

Ač s mnoha věcmi ve vašem blogu souhlasím, s některými bych polemizoval a Bohuše Omezovače Sobotku nemůžu vystát, tak vám musím opravit jednu věc, a to je onen zákon na omezení lichvy. Lichva jako taková byla u nás trestná vždycky, takže zákonem omezit nejde. Výše úroků a poplatků z půjčky dost dobře zastropovat nejde, protože každý poskytovatel má jiné náklady a tímto by se někteří zvýhodnili a jiní zlikvidovali. Vláda však přijala Zákon o spotřebních úvěrech 2016, který dost drasticky reguluje poskytování půjček, takže tam splněno je.

Sociální bydlení je už z charakteristiky jeho definování švindlproces a ohromný prostor pro tunely a korupci. To stejné by nastalo i po zavedení sociálního podnikání, pokud v něm bude stále figurovat "sociálně znevýhodněný" žadatel.

2 0
možnosti
Foto

Pan Burian má bohužel ve zvyku ve svých příspěvcích "mít pokaždé svým osobitým rejpavým stylem hodně navrch". Jeho příspěvek proto vypadá tak, že zákon na omezení lichvy je snad hodně nereálným nápadem mým - a nikoliv, že pochází z dílny ČSSD. 8-o!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).