Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ale, ale pane Petre Šindeláři. Proc tak dlouhy clanek pro "unik" statnich penez. (penez danovych poplatniku). Kazda koalice od roku 89, mela moznost a plne ji vyuziva i dnes, si delat s penezma danovych poplatniku co se jim zlibi. Zadna moc ve state ceskem to muze zastavit.

Verte pane Petre Šindeláři, idioti vzdy utraci na zbytecnosti. Proto penize danovych poplatniku mizi neznamo casto.

0 0
možnosti
ZZ

Saldo zahraničního obchodu se propadlo tak, že se o tom raději už vůbec ani nepíše - 130 mld Kč. Absolutní výše státního dluhu dosáhla na konci září 2022 hodnoty 2 890,4 mld. Kč, v relativním vyjádření 43,8 % HDP. Oproti konci roku 2021 se jedná o nárůst o 424,6 mld. a další výhled je víc než neradostný !!! S inflací se uměle čaruje, aby se nemuselo vykázat skutečných 20 %. Nomura dokonce mluví, že očekává měnovou krizi v ČR.

To je jen krátké shrnutí výsledku vládnutí této koalice Národní fronty.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Cenu okurek nesmí ovlivňovat stát svými regulacemi a daněmi, ale volný trh. Problém je v tom, že lidé chtějí socialismus a tedy stále více daní = okrádání produktivně činných lidí a firem.

Méně státu = regulací a méně daní což vyřeší oba problémy bude dost okurek za tržní cenu a nebudete mít starost, kam mizí peníze daňových poplatníků, protože půjde o zanedbatelnou sumu.

1 0
možnosti
ZZ

Já jsem to nepočítal, ale Foldyna někde pronesl že v neziskových organizacích v ČR, se protočí 57 miliard Kč. Z větší části jde o peníze, které neziskovám posílají přímo jednotlivá ministerstva. Kromě toho jsou dalším významným příjmem dotační tituly, které tato ministerstva vypsala, přímo na tělo, těmto vybraným neziskovkám.

:-/

3 3
možnosti
PK

Je to asi 58 miliard a stát z toho hradí asi 19 miliard. To mě nepřijde jako větší část. Z toho jde většina na sport a sociální služby, potom vzdělávání, ochranu památek, rekreaci, vědu, zdravotnictví. Všechno se dá docela dobře dohledat.

2 0
možnosti
HH

Nejvíce peněz mizí známo kam: na důchody a na dotace do Agrofertu...zbytek jsou drobné...

4 5
možnosti
Foto

Doplnil bych ještě školství.

Sociální a školní výdaje tvoří dohromady přes polovinu státního rozpočtu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).