Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jak by měl "stát" vykoupit byty v soukromém vlastnictví? Pokud soukromníci nebudou chtít prodat?  Nebo jste rozumněl - pokud opravdu někdo tento nesmysl v rámci předvolebních blafů pronesl -  o p ě t   u k r á s t (vyvlastnit)??

   Jak jsou definovány sociální byty? Zatím jsem definici nečetl či neslyšel ani od socialistky Šabatové, ani od bytového a právního genia Křečka, tím spíše od povídavého Dienstbiera .  Tedy: kdo na ně má nárok?  Jak dlouho? Co po ukončení nároku (nebo jsou doživotně?)?  Kolik jich bude potřeba? Jak velké?  Kolik budou daňové polatníky (tedy ty, kteří si bydlení pořídí za své) stát při výstavbě a kolik v provozu?

0 0
možnosti
VH

Můžete uvést pramen nesmyslného čísla 620 tisíc prázdných bytů?

1 0
možnosti
PK

Tak když má premiér 33 rádců, tak by mohli alespoň něco obšlehnout  v cizině - třeba sociální bydlení v Rakousku, větší oživení družstevnictví . Alespoň návrhy a k tomu diskuse. Nebo kurzarbeity v Německu.  Neviditelná ruka trhu je strašně důležitá ale opravdu řadu věcí nevyřeší.

2 0
možnosti
MJ

M52i95r79a 10J77a25n61č11a

13. 3. 2014 11:38

M8te pravdu. Spoustu věcí nevyřeší, ale aspoň to není jako v se socialistickými řešeními problémů, kde za cenu mírného zlepšení jednoho problému, jiný problém prohloubíme a pro jistotu stvoříme ještě další problém, který předtím neexistoval. A jako bonus všechny tyhle tři problémy svedeme na trh.

1 1
možnosti
MJ

Sobotka tímto předvolebním heslem o fungujícím státu měl ovšem velmi usnadněnou situaci, díky předešlému předsedovi Nečasovi a jeho vládnoucí a řídící sekretářce Nagyové.Musím uznat, že toto Sobotkovo předvolební heslo mělo své opodstatnění.

0 0
možnosti
MP

Sobotka ani neví, co je nefunkční stát. =nefunguje policie, hasiči, zdravotnictví, armáda, elektrárna, vodárna, plynárna...

0 1
možnosti
Foto

Přece jste nemohl ani vteřinu věřit, že to mysleli vážně - Fungující stát bylo jen obyčejné předvolební heslo, které nebylo zasazeno do reálného rámce.

Jako všem - šlo jim jen o moc.

1 1
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 16,31
  • Průměrná čtenost 1137x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).