Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jurečko, Ty ses narodil na jiné planetě? Ohlédni se a řekni kolik přehrad se postavilo od plyšáku a kolik před ním. Zkus např. postavit pit..ej jez na Labi. V tu ránu vyskočí ze všech možných krabiček zelení čertíci a ukamenují Tě argumenty typu: Žije tam vzácný brouk Pryskyřník červeným šátkem kolem krku a stavbou jezu by přišel o životní prostředí atd. atd. atd. Navíc v tomto národě je taková vlastnost, že i když občan uzná, že je opradu zapotřebí něco postavit, tak ať se mně to proboha nedotýká a postaví se to na druhém konci republiky. Takže jsem na Tebe zvědavej.

0 0
možnosti
Foto

J81i42ř92í 24K30i31n46d76l

20. 11. 2014 12:01

Jo a ještě něco. Pokud jedete do Německa, tak soukromníci mají udělaný vjezd na své pole a tam mají postavenou boudu, ve kterém si můžete koupit vše co on vypěstuje a vyrobí od marmelád, přes med. Nebo jedete přes vesnici, před domkem jsou vystavené vypěstované produkty u toho cena a pokladnička. Vyberete si a peníze dáte do kasičky a jedete dál.  U nás to nejde, jezdi jsem k jednomu soukromníkovi, pro brambory a jablka, ale málokdy dodržel smluvenou dobu a nejvíc mně dojmul, když mně řekl, že dnes mně nic neprodá, protože je hokej. Přitom pořád nadával na poměry.

0 0
možnosti
MH

Příteli, kasičky a bedýnky před staveními jsou u nás v některých krajích stále ještě vidět. Pravda, před dvaceti třiceti lety jich pamatuju víc.

0 0
možnosti
Foto

J21i35ř17í 48K41i98n50d10l

20. 11. 2014 11:54

Hm to je zajímavé, nedávno byl pořad  televizio tom, jak v Egyptě v poušti pěstují brambory a ty dovážejí do Evropy a nepotřebují k tomu přehradu.  Egypt je největším vývozcem bramor. :-)

0 0
možnosti
JJ

U nás už malou přehradu postavili. Teda neříkají tomu přehrada, ale poldr. Zabrali kus pole a má to regulovat přítok vody, když jsou přívalové deště a z dálnice vše proteče naším potokem. Sice je to pořád z kopce, ale ve vesnici je pod vozovkou a když toho teče hodně, někdy teče i po vozovce. Když zavřou stavidlo, je z toho malá přehrada. Jenže kdo by stál o vodu z dálnice...

0 0
možnosti
KB

K87a97r32e54l 30B71o45k

20. 11. 2014 10:20

Myslím, že pokud něco regulovat, tak v prvé řadě Váš mozek.

0 0
možnosti
JC

Přehrady ale nezbytně potřebujeme. Potřebujeme u nás zadržet co nejvíce vody pro případ klimatických změn vedoucích k suššímu podnebí.

2 0
možnosti
Foto

Souhlas, to už se ví dvacet let. Minimálně. Kolik přehrad se postavilo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 323
  • Celková karma 17,89
  • Průměrná čtenost 1152x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).