Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

"Ministr Heger velmi rád oponuje, že částka vybraná od kuřáků náklady na léčbu jejich nemocí vzniklých z kouření pokrýt nedokáže." Kde jste to četl??? Tady: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/132901-podle-hegera-stat-na-kuracich-vydelava-nesmysl-tvrdi-lekari/  ??

Typický blogger! Na co bych si zjišťoval fakta, když mi stačí dojmologie...

1 0
možnosti
BN

Podle některých antikuřáků se tyhle škodliviny dají ospravedlnit tím, že jsou nějakým způsobem "užitečné", zatímco kouření tabáku oproti tomu prý užitečné není. Kouření je zkrátka taková zvláštní problematika vytržená z veškerého kontextu, takže sice dýcháme všelijaké dobroty ať už z výfukových plynů, spaloven, fabrik, chemiček, ba i komínů rodinných domků co se čím dál více vrací ke spalování dřeva a uhlí, to je všechno v pohodě. Ale trocha tabákového kouře, jakkoliv jde v celku všech těch ostatních dobrot o něco naprosto zanedbatelného, to je prostě neštěstí a všem to hrozně vadí a hrozně škodí. Kdepak, jak se v hospodách zakáže kouřit, to tam rázem bude čerstvý vzdoušek jako na horách... ;-D

5 6
možnosti
Foto

Zavedení nekuřáckých hospod je na zvyku , funguje to téměřvšude v Evropě. Ve Švýcarsku je systém zdravotnictví odlišný pokud je někdokuřák se platí větší zdravotní pojištění protože si dobrovolně ničí zdraví amožná by neškodilo vzít si z něj příklad pro Českou republiku .Celkový životnístyl a přístup k životnímu prostředí je hodně odlišný ale díky tomu jeŠvýcarsko někde jinde. Kuřáci nekouří v restauracích ale před restaurací ana návštěvnosti se to nijak neprojevilo.

5 1
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 15,15
  • Průměrná čtenost 1134x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).