Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Na tom, že si člověk doma něco udělá sám, není nic špatného. Vývoj dokonce tímto směrem směřuje (decentralizace - komunity - DIY - open source - 3D tiskárny...) R^

0 0
možnosti

nektere prace si udelam sam, na pracnejsi a odbornejsi si pozvu remeslnika.

Bohuzel obcas bych si to sam udelal lip, nez ten remeslnik, takze ted uz beru jen osobni doporuceni.

2 0
možnosti
VL

Přesně - třeba instalatér si vzal 500 Kč jen za to že přijel. Plus práce a cena baterie. Tak po dvou letech už jen cena baterie. A zpětně si člověk řekne, proč jsem si to nevyměnil sám hned napoprvé. Připevnit dvě tlakové hadičky aby netekly a bateri k lince - na to stačí průměrný kutil s minimem nářadí.

Ale samozřejmě - znát svoje hranice - obzvláště v "elektrice"!

1 0
možnosti
PK

Poněvadž jako chudý bydlím v paneláku, tak jsem si před léty relativně levně koupil v Hornbachu příklepovku Einhell Bavaria. Pro profíka, který s tím dělá denně to asi není pravé ořechové ale pro "kutila" ideální. Já mám Hornbach rád a třeba kupování spojovacího materiálu na váhu je "božské". Když si vzpomenu na tehdejší bídu jaká byla u Rotta či Anděla, tak německé hobbymarkety jsou jedna z nejlepších vizitek jejich kapitalismu.

1 0
možnosti
BM

Nic proti německému Hornbachu, ale český Rousek je ve spojovacím materiálu lepší.

0 0
možnosti
Foto

K91a94r14e53l 92C27a47c62h

10. 12. 2013 11:05

Jsem jedním z mnoha domácích kutilů. V hobbymarketech však nakupuji jen v nezbytně nutných případech. Mají totiž nehorázně vysoké marže. Radši nakupuji ve speciálkách, kde navíc bývá odborně zdatnější personál, který dokáže dobře poradit a pak též na internetu, kde dostanu obvykle lepší cenu. Je pravda, že dnes je opravdu snadné si něco sám zhotovit, když člověk má jasnou představu, co chce. Sednu, nakreslím, udělám rozpis materiálu. Sednu k počítači a vyhledám, kde mi dají na požadovaný materiál nejleší cenu a objednám. Během pár dní mám materiál doma a můžu dělat. Úžasné. Když si vzpomenu na tu bídu před r. 89, je to nesrovnatelné. Původně jsem chemik, ale když mohl chemik dělat ministra financí, proč bych si já v důchodu nemohl sám sobě udělat projektanta, zedníka, tesaře, elektrikáře, pokrývače, klempíře, či zámečníka. Taky je to druh zábavy.  Kdo to neumí, nebo nechce dělat, ať si zjedná řemeslníky.

3 0
možnosti
BM

Špatný ministr financí nikdy pořádným chemikem nebyl na rozdíl od Angely Merkelové. A zjednat není sjednat.

0 0
možnosti
ZB

Dobré vybavení ještě z nikoho dobrého řemeslníka neudělalo.Zrovna dnes čekám už od rána na instalatéra, slíbil, že možná přijde, ale má moc práce...

1 0
možnosti
JP

No nemohu souhlasit. I dnes je velký problém najít šikovného řemeslníka, který odvede kvalitní práci. Těch fušerů, co maj sice na řemeslné podnikání štempl však odvádí nekvalitní práci, je však  dost. Ale stejné problémy jsou v těch obchodech typu "Bau" a spol. Tam je sice všeho dost, avšak kvalita je u mnoha nabízených výrobků přímo úděsná. Na mě to dělá dojem, jako by tyto obchoďáky byl v majetku Vietnamců

2 0
možnosti
PN

P83e41t56r 71N38ě18m70e27c

10. 12. 2013 10:21

Na vesnici co malem meste remeslnika sezenes lehce. Nevim jak ve velkem meste.

0 0
možnosti
RP

Jen aby to nebylo naopak. Člověk si koupí v hobbymarketu materiál a nářadí, chvíli se snaží, pak ty nepoužitelné šmejdy vyhodí a zavolá si řemeslníka :-)

1 0
možnosti
VL

Nekupovat to nejlevnější, ale spíš naopak. Obvykle je na výběr od NoName po Makitu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 15,15
  • Průměrná čtenost 1134x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).