Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Je zajímavé, že v době masivní provatizace a loupení naší země se stále objevovali ,zejména v masmédiích názory, že stát neumí řídit,je potřeba zahraniční kapitál na rozjezd moderního průmyslu ,zahraniční vlastníci sem přivedou  světový pokrok a světové technologie a td.23 let trvalo, než se nám postupně otvírají oči,co jsme dovolili, aby se z této země stalo.Máme nejspořivější politiky(pro sebe)pomalu největší korupci ,o zlodějinách ,drogách HIV ,prostituci a já nevím o čem ještě ,ani nejde hovořit.Hlavně, že se zase staráme o to, aby do stejného srabu šli další země,ted na př. fandíme Ukrajině,kdo bude na řadě příště?

6 0
možnosti
PK

Však on to taky stát řídit neumněl... ale hlavně potřeboval někde sehnat stovky miliard marek a dollarů aby tehdejší průmysl byl schopen technologicky upgradovat na světovou úroveň... kupříkladu ocel kterou vyráběli československé železárny byla kvalitativně na úrovni roku 1950, mimo RVHP už nikdo takové směsi desítky let nepoužíval.

A taky potřeboval nějakým způsobem vyházet lidi z práce... protože když člověka živíte na sociálním systému platíte mu jen přežití... když ho živíte formou Hladové zdi, tak mu musíte platit jak přežití tak zbytečnou organizaci ve ztrátové práci...7

K tomu ovšem bohužel neměl odvahu ani Klaus a místo taby lidi vyházely státní fabriky rovnou to nechal na těch kdo privatizovali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 326
  • Celková karma 17,05
  • Průměrná čtenost 1133x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).