Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdož ví co bude za 30 let a nějací bezdomovci jsou církvím putna...

30 let mají církve pomocí politické korupce vystaráno.

Nečas si koupil za svůj hříšný život odpustek.

Problém je, že jej za něj zaplatí daňoví poplatníci, tedy hlavně ateisté.

2 4
možnosti
LR

S tím Nečasem a odpustkem jste to přesně trefil! Moc přiléhavé a - pravdivé!

1 1
možnosti
JS

Další bombastický demagog a populistický plkal. Zkuste nahnat karmu na něčem, čemu rozumíte.

Okomentuji začátek článku - pročpak to církev nedělala, když teď bude? Ona také netvrdí, že hned postaví 100 nemocnic. Ona jen řekla, že v nemovistostech, které se ji vrátí se dají zřídit hospicy/ starobní domy/ nemocnice. A že peníze, které od státu má dostat, si vezme všechny a použije je raději na tyto opravdu sociálně solidární projekty, namísto aby je mohl rozfofrovat Sobotka.

Btw to, že se na restitucích napakuje spousta zlodějů, hrajících si na velké věřící a pracujících v administrativě církví a řádů, to je u nás jisté. Co mě upřímně rozesmívá jsou lidé jako vy, kterým nevadí, že ČNB nás všechny okradla o velkou část úspor a o mnoho penez z budoucích platů, o lidech, kteří si koupili tříleté státní dluhopisy ani nemluvě. Ti možná ještě tuhle blbost pánů Singera a spol zadotují daleko více. Nevadí vám ani politici, kteří z NAŠICH peněz dělají jednu levárnu za druhou. Vadí vám, že by se mělo církvím vracet z VAŠEHO - ačkoliv to co se má církvím vrátit vaše nikdy nebylo, není a nebude.

 Zkrátka je třeba si vybrat nepřítele, tak vy i další pisálci skáčete po tom, kterého vám předhodila politická hovádka, a jiného ani nehledáte.

3 0
možnosti
MB

Pane Šindelář,

lžete!, čili jste lhář - vykřičník

MB

1 0
možnosti
ZK

Z75d29e57n15a 30K25o14č57í

28. 11. 2013 15:06

Je mi celkem jedno co tvrdí církev i co tvrdíte vy.

Že jim ten majetek patřil a stát je ukradl, je zřejmé každému soudnému člověku.

Co bylo ukradeno, mělo by býti i vráceno - a co s tím bude dělat pak oprávněný majitel, je jeho věc. !!!!

6 1
možnosti
LR

Vy, paní Kočí, tak urputně a s vervou bojujete za ty miliardy pro církve, copak copak, nějaký zájem?;-)

0 4
možnosti
SN

:-)  Pane Šindeláři! S Vaším článkem byste se měl spíš obrátit na parlament a na ty co dali volné ruce exekutorské mafii! Poohlédněte se do vedlejších států, tam to tak nefunguje! Tam je ještě jakési sociální cítění, které je vštěpeno do zákonů! Čili...pláčete na špatném hrobě. Ještě dovětek: Operace ČNB ke zdražení eura proti koruně, připravila občany naší republiky o 75 mlrd. Protestujte, řvěte, tam Vás jistě vyslyší !  RvRvRvRv!!

4 0
možnosti
LR

Tady je také zajímavý názor jedné staré paní, která s hrůzou utekla z církevního sociálního zařízení:

Ale když získala možnost, jít do „normálního“ domova seniorů, ani na chvíli neváhala. Svůj postoj vysvětluje tím, že nesnáší církev už od malička:“Hlavně proto, že jsem musela povinně chodit do kostela a na náboženství. Kostel pro mne vždy znamenal zimu a strach. Všude ty strašidelné obrázky Krista, samé utrpení a taky to divné kázání, abychom si odříkali a trpěli. Náš farář si ale neodříkal, byl tlustý, jako většina církevních papalášů.“

Paní Marii nejvíce vadí, že církev káže vodu a pije víno:„Církev lidem pořád něco zakazuje a sama si žije nad poměry a jde jí o majetek. Mého synovce, který chodil do kláštera na hodiny němčiny, nakonec přesvědčili, aby se stal knězem a první čeho se musel zřeknout, byl dům po rodičích. Naštěstí za pár let dostal rozum a utekl jim. Když vidím v televizi všechny ty vyfintěné kněze a kardinály, říkám si, kolik dětí mají na svědomí? Zakazují svým členům, aby se oženili a oni pak uspokojují své přirozené potřeby na nezletilých. Nemají vůbec právo nikoho moralizovat,“ rozčiluje se paní Marie.

3 6
možnosti
LR

Dále je to tajké zajímavé:

Marie ale neodsuzuje církevní charitu šmahem. Nepopírá, že některé sestry pečují o  nemocné a staré lidi dobře: “Ale víc ve mně přetrvává pocit, že nejraději vidí, když lidé trpí a umírají. Vím, že mé dny jsou sečteny, nikdo mi to však nemusí pořád připomínat. Proč se mám každý den dívat na Krista na kříži? Proč církev nemá jediný symbol, plný radosti ze života?  Přeji si žít do poslední chvíle naplno. V neděli jsem se chtěla dívat spíše na pěkný český televizní seriál, jenže přišel kněz a kázal bludy. Tak to ne! Nechci skončit ve spárech církve,  to raději rovnou do hrobu!," přiznává.

1 6
možnosti
Foto

pokud se někomu vrací něco, co mu bylo zcizeno, nevím, proč by tam měly být nějaké podmínky, co s vráceným majetkem udělá.

Ať to církev třeba propije (což si nemyslím), je to jejich problém.

p.s. jsem nevěřící.

6 0
možnosti
JC

Ne zcizeno, ale odcizeno.

Zcizení je převod vlastnictví podle práva (prodej, dar, směna...)

Odcizení je protiprávní převod držby (krádež, loupež, zpronevěra...).

0 0
možnosti
TL

Já mám pro vás otázku. Jestli jsou tedy ti ateisti lepší, tak proč se víc nestarají oni? Třeba nějaký ateistický hospic, Nebo sociální zařízení?  Když těch ateistů je tady tolik, tak to tady nefunguje pro to, že je tady ještě 5 % křesťasnů? A že až ti tady nebudou, bude všem lépe? A majetek že se rozdá chudým? No to by ti ateisté museli mít křesťanskou morálku.

11 0
možnosti
JD

nejvíc si nakradla mafie, a konkrétně bossové té italské byli (jsou) velmi zbožní lidé....tak prosím opatrně s křes%tanskou morálkou

1 0
možnosti
JC

Po Drábkových reformách, kdy byla většina dávkové sociální agendy převedena na úřady práce a ty pak zkoncentrovány do jednoho pražského zůstaly církevní organisace praktickými jedinými, kdo systémově a stabilně pracuje s lidmi na okraji.

Školy má církev také - mateřské, základní i střední. Ale sociální zařízení jednoznačně převažují. A je jich velice mnoho, řádově stovky.

5 0
možnosti
JL

Nechci Vám do toho moc kecat, ale každý den jezdím ze zaměstnání z hlavního nádraží v Praze. Zhruba kolem šesté hodiny navečer tam pravidelně vídám velmi, ale opravdu velmi dlouhou frontu bezdomovců, kteří tady dostávají nějakou polévku nebo guláš a teplý čaj. Zkuste hádat, kdo jim to dává?

8 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 16,31
  • Průměrná čtenost 1137x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).