Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ať stát dělá cokoliv, stojí to za prd. Nejlepší by bylo, kdyby nedělal nic. Nejhorší ovšem je, když si hraje na chůvu. Každý by se měl o sebe postarat.Nebo na chodník a nastavit klobouk. Ne však na úřad. Na to už dávno chybí peníze a řeší se to novými a novými úvěry.

1 0
možnosti
PK

ješte jednu osobní zkušenost ,bydlím v domku a sem tam mám nějaký železný odpad nebo nejaké obleční atd.Tak mám svého osobního :-)magneta /bezdomovce/ který se už roky zastavuje a myslím že mě ochranil před loupením jiných magnetů:-)Je v důchodovém věku a má odpracováno 35 let.Manželka mu nabídla že mu důchod vyřídí on však odmítl stím že by po něm něco chtěli/nevím kdo nevím co/tak žije bez důchodu a je spokojen v opuštené garáži.

1 0
možnosti
PK

Asi žiju někde jinde,obchody plné,hospody narvané,silnice nestačína počet aut,baráky opravené.Asi se mě ti chudí bojí a schovávají se.;-D

4 0
možnosti
MP

Před chvílí jsem přišel z obchodu Penny. Před třemi pokladnami fronta na deset minut!!! Tři miliony pod hranicí chudoby z deseti milionů znamená každý třetí člověk. Něco mi tu nehraje. Znám důchodce s důchodem 85OO a není na hranici chudoby, dokonce si pořizuje nejnovější televizi, pračku, ledničku a jiné věci, protože z toho mála umí hospodařit.

2 0
možnosti
RP

To je jednoduché. Dva ze tří si na ten plný vozík vydělali a třetí ho má z dávek ;-D

0 0
možnosti
Foto

J42i91ř49í 40K11i10n62d67l

17. 12. 2013 14:08

Co se týká bezdomovců, musí v prvé řadě chtít oni. U nás u domu máme dva bezdomovce. Jeden spí ve stanu a druhý na topném kanálu. V zimě byla za nimi nespočetněkrát Městská police s tím, ať zimu přečkají v ubytovně a oni odmítli. Moje známá dělala rozhlasovou reportáž z azylového domu. Zjistila, že je tam zaměstnána skupina osob z důvodu, aby těmto lidem vyřídila doklady a pomohla jim v zařazení do života. Podle jejich slov pomoc odmítla drtivá většina bezdomovců. Jenom hrstka s pomocí souhlasila. Pokud po vyspání je požádají o úklid domu, tak všichni raději utečou.

0 0
možnosti
ZB

Pokud se někdo nestará o své osobní doklady a nemá proto na nic nárok je to pouze jen jeho problém a nikoho jiného.Organizací nabízejících bezdomovcům pomoc je jistě dost, alespoň ve velkých městech, stačí jen chtít...

5 0
možnosti
VH

Jak si představujete sociální byty (kdo je investuje, kdo je bude provozovat, co bude oboje stát a kdo to zaplatí /stát to nebude, ten nemá ručičky, aby vydělával/)?

5 0
možnosti
JF

J90a54n 82F85r57o18l55í41k

17. 12. 2013 11:50

Už za první republiky měly obce pro své stálé obyvatele pastoušky, kde ti nejchudší dožívali. Dovedu si představit, že část bytového fondu nejnižší kategorie bude vyhrazena pro sociální bydlení s rozumnou výší nájmu. Tedy to co je samozřejmostí pro cikány i pro nás ostatní občany, kteří větší část života odváděli daně a soc. pojištění. Stejně jako si stát nevydělává na multikulti aktivity musí být tato péče o chudší vrstvy zaplacena z daní. Rozhodně smysluplnější účel než třeba pronájem Gripenů nebo podpora fotovoltaiky.

1 0
možnosti
MC

M48a67r17e51k 31C74o40z51l

17. 12. 2013 10:23

Nevím, jak jste přišel na ty údajné tři miliony lidí v chudobě. To je nesmysl, který není podložen žádnými čísly a ani nic takového nevidíme v ulicích. Pokud by byla třetina národa chudých, vypadalo by to v ČR úplně jiných. ČR je, co se týče procenta lidí žijících v chudobě, jedna z nevyspělejších zemí na světě.

Co se týče vašich čísel ohledně bezdomovců, tomu už věřím více. Nesouhlasím ale s tou poznámkou o osobních dokladech. Vyřízení dokladů je první věcí, kterou s bezdomovcem charita po přijetí udělá.

5 0
možnosti

No v tom je právě problém- socani všech barev se rozhodli, že každý, kdo má příjem (částku na hlavu) pod určitou hranicí, žije v chudobě. Bez ohledu na majetek, životní potřeby apod. Takže podle téhle nesmyslné statistiky žijí "v chudobě" třeba dva důchodci z malou penzí - bez ohledu na tom, že mají vlastní domek a celoživotní úspory, které využívají na to, aby "v chudobě" nežili... Nebo ridny, které žijí alternativním způsobem na venkově, většinu potravin si vypěstují sami - takže i malý příjem jim stačí na pěkný život. A to nemluvím o tom, jak se ty výkazy o různých příjmech ůkreativně dotvářejí", aby rodině vznikl nárok na nějakou sociální dávku

4 0
možnosti
VH

Můžete dát odkaz na zdroj, z kterého vychází vaše tvrzení, že se v chudobě (r e l a t i v n í   chudobě) nachází 30 % obyvatel.  On je to totiž dost velký (matematický) nesmysl vzhledem k tomu, jak je relativní chudoba definována. Kecat se namá!!!

6 0
možnosti
RS

To máme 9683,- měsíčně na osobu u čtyřčlenné domácnosti je to příjem 38 732,- a kdo to nemá je pod hranicí chudoby. Teď už věříte? :D

1 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 16,31
  • Průměrná čtenost 1137x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).