Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To byste koukal, jak dokážou být ženské krutá rasa...;-D

3 1
možnosti
VL

Nojo, autor článku toho o ženách moc neví;-D;-D;-D

3 0
možnosti
EJ

Přestat dabovat anglicky mluvící filmy? Pamatuje se i nás, kteří mají krůček do důchodu a angličtina byla jazyk zapovězený? Já sice chodím do  kurzu 55+ pro úplné začátečníky, ale hlava už to nechce brát. ;-(

0 0
možnosti

Přestat dabovat a dávat volitelné titulky.

Lidé v pohraničí za komoušů, jen sledováním německé televize, dostali do hlavy němčinu tak, že sice nepromluvili, ale jakž takž rozumněli.

2 0
možnosti
DK

Co je to za blbost s tim,ze zenske nejsou zkorumpovane jako chlapi? No...nakonec opravdu nejsou, ale to je tim, ze jich je na ridicich pozicich podstatne mene...To je to same, jak kdyz nejaky pseudohumanista zacne vykladat, jak bili reditele, poslanci, ministri a top management toho rozkrade mnohem vice nez stoji vsechny davky Romu i s  kradezema dohromady...

3 1
možnosti

Nic proti, ale pokud byste se snažil US kulturu naroubovat do Švédska, pohořel byste . Kdybyste se snažil švédskou kulturu namontovat do US, pohořel byste. Přesto jsou oba státy prosperující a ekonomicky silné (US se dostala do problémů díky válkám, ne mizerné ekonomice). Proč mohou být země kulturně jiné silné? Protože mají ekonomický systém který vyhovuje jejich kultuře. Nikdo se nasnažil vzít bič a kulturu změnit. Prostě si vyvinuli systém který jim vyhovuje. To samé je to v Čechách. Není potřeba měnit kulturu, není potřeba trapně blábolit o zlodějských Češích. Je jen potřeba zavést ekonomický systém který je kompaktibilní s českou kulturou.

Kultura samozřejmě dělá hodně. Němci mají ve svém systému a kultuře disciplínu a provázanost školství s podniky, proto nelze očekávat že Čechy budou v brzké době tak produktivní jako Německo. Ale s vhodným ekonomickým systém by nebylo potřeba se plácat v těhle ehm, výkalech.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli má smysl komentovat diskuzi dvou intelektuálů nad japonským kari, nicméně, když už si dal pan Sinclair tu práci a rozhovor zveřejnil na svém blogu, dovolím si ze své strany připomínku. Týká se vysokých škol. Pan Sinclair by zrušil polovinu vysokých škol, aby "se zvedla kvalita". Kvalita ale s množstvím čehokoliv nijak nesouvisí. Pro zajímavost - Velká Británie nemá jen ony tři vysoké elitní školy. V první stovce nejlepších světových universit (QS WUR) jich má hned čtrnáct. Cambridge, UCL, ICL a Oxford se umístily společně s americkými universitami v první desítce těch nejlepších. Anglický systém školství je velmi dobře propracovaný včetně kontrolních mechanismů, proto patří britské vysoké školy k nejlepším na světě (společně s americkými). Netuším teď, jakým množstvím univerzit Spojené království disponuje. Britů je přes 60 miliónů, takže vysokých škol bude o mnoho víc než u nás. Vyplývá tedy z toho, že tajemství vysoké úrovně britského vzdělávacího systému je spíš zapříčiněno efektivními kontrolními mechanismy, tradicí a určitě i morálkou britských pedagogů. Moderní stát vzdělané lidi potřebuje a jejich katastrofální nedostatek v Česku se projevuje například i v politice, což má pak vliv na řízení státu. Pánové - když už jste u toho elitářství ohledně vzdělání - v Česku je 50% dospělé populace bez maturitního vzdělání. Co myslíte - jak to ovlivňuje například české volby?

1 0
možnosti
JJ

Mate pravdu, stat potrebuje vzdelane lidi, ale to neznamena, ze kazdy vysokoskolak je vzdelany. A u nas ma stale bohuzel slovo elita pejorativni vyznam. Vyrabime vysokoskolaky, ale elitu, která velice uzce souvisi s kulturou si nepestujeme. Bohuzel. Ale chce to jeste cas. Jeste tak dve generace a lidi zacnou vnimat i jine hodnoty nez dum s bazenem a mercedes pred nim. A az tu zase bude mit i remeslo zlate dno, tech 50 procent generace bez maturity ovlivni volby zcela jiste jinym zpusobem nez dnes. Verim tomu. Cesi obecne nejsou hloupy narod a trocha nouze je zase nauci pracovat a starat se hlavne o sebe a svuj prospech.

0 0
možnosti
RJ

Babiš by na VŠE řízené Klausem nedostal ani 4.

0 2
možnosti
OF

Pěkný článek.  Až na toho Babiše. Karma;-DR^

1 2
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1044x
Jsem byvaly sr. inzenyr ktery pracoval na orbitalni stanici ve Washigtonu a Houstonu. Muj sef byl druhy astronaut z Apollo 13, Fred Haise. Pred tim jsem pracoval jako Projektovy manazer na mega projektech v USA a strednim vychode. Pozdeji jsem byl vysokoskolsky pedagog na trech Australskych universitach a VSE.

Seznam rubrik