Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Šiňanský, po zhlédnutí Vašeho insolvenčního návrhu a cca 110 žádostí, návrhů, zpětvzetí, výplodů Vaší bujné fantazie a žalob si dovoluji udělat několik poznámek. Pozn. Při čtení jsem se velmi bavil.

1. Již v první třídě jste učil číst, psát a počítat, ale učitel byl lajdák který Vás to nenaučil. Můžete mi sdělit, co nechápete na termínu: Splatit min. 30% za pět let a požádat o prominutí zbylé částky, nebo 100% za dřívější dobu a použít VŠECH dostupných prostředků k uspokojení věřitelů.

2. Z návrhu oddlužení jsem vyčetl, že jste své dluhy neplatil ani v minulosti. Poslední splátky cca 2 roky před podáním návrhu a ještě v minimální míře, nebo vůbec.

3. Porušil jste oddlužení tím, že jste si vzal DALŠÍ PŮJČKU od společnosti Ferratum. Toto provinění stačí k okamžitému ukončení insolvence. Nemusel jste podávat žaloby.

4. Co mě opravdu dostalo, bylo odůvodnění Vaší výpovědi z pracovního poměru(práce mi není příjemná, nebudu ji dělat) a neomluvené absence.

5. Nemá cenu zde vypisovat vše co skýtá Vaše insolvence, aktivní čtenář si sám dohledá(zavaří ADOBE), pobaví se a udělá si o Vás vlastní obraz. 5. Na závěr malá rada: Přestaňte být v alkoholovém, nebo jakémkoliv rauši. Insolvence je poslední záchrana.

0 0
možnosti

I51r51e53n29a 41H69r13u89b53á

10. 2. 2013 19:03

Dlužník nebyl v úpadku, soudkyně však povolila oddlužení.... tak proč si dlužník žádal o oddlužení, když nebyl v úpadku?

1 0
možnosti

pri oddluzeni ma dluznik splatit MINIMALNE tricet procent ... nikde neni receno, ze nemuze splacet vic, pokud to jeho prostredky dovoluji.

0 0
možnosti

Upozornění, kterým fámám by neměl dlužník věřit a kterých kroků by se měl vyvarovat lze též najít v diskuzi ke stejně nesmyslnému blogu téhož autora z 09.02., v 8:00.

0 0
možnosti

Pane Šiňanský, přečtěte si někdy reakce na vaše nesmysly.  Pak budete vědět:  Z á k o n   o    o d d l u ž e n í   n  e  n  í    z á k o n e m   o  o k r a d e n í   v ě ř i t e l e !!!

Tento zákon ve svém § 414 říká: "Jestliže dlužník splní řádně a včas všechny povinnosti podle schváleného způsobu oddlužení, vydá insolvenční soud po slyšení dlužníka usnesení, jímž dlužníka osvobodí od placení pohledávek, zahrnutých do oddlužení, v rozsahu, v němž dosud nebyly uspokojeny. Učiní tak jen na návrh dlužníka."

  Jaké jsou povinnosti dlužníka?  Po dobu  p ě t i   l e t  (celých pěti let) splácet vše, co lze. Tedy na splácení   c e l é h o   dluhu použít všechny příjmy (mzdu, OSVČ, dědění, výhru ve sportce, dary) - s výjimkou minima. Tedy zaplatit maximum možného. Proto ta doba 5 let.

Kdy není oddlužení možné? 

1.  Pokud neuplynula doba pěti let a nebyl zaplacen celý dluh.  

2. Pokud sice uplynula doba 5 let, dlužník splácel, co mohl, ale nesplatil alespoň 30 % dluhu (přihlášených pohledávek při vyhlášení zahájení pětiletého procesu oddlužení).  3.  Pokud dlužník sice splatil více než 30 %, ale ke splácení nevyužil všech zákonem stanovených příjmů (tedy splatil méně, než mohl). Ještě jednou: oddlužení neznamená automatické okradení věřitelů o 70 % jejich pohledávek. Má jen pomoci dlužníkovi, aby nebyl uvězněn v dluhové pasti "na doživotí". Ale očekává od dlužníka, že chápe, že je dlužníkem a že ví, že je slušné splatit alespoň co nejvíce (když už nesplní závazek splatit vše i s příslušenstvím). Jakákoliv jiná představa je představa zloděje a tuneláře.     Je zajímavé, jak se na úřady (či cokoliv jiného) nejvíce rozčilují Neználkové, domnívajíce se, že znají vše.

2 0
možnosti

Dlužník požádal o prohlášení úpadku s povolením oddlužení s tím, že během 5 let je schopen splatit cca 41 % svých závazků.

https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=3f69a533-2ee7-4238-bb7c-c4161017899f

30% je zákonné minimum, které musí být zaručeno, aby mu vůbec oddlužení bylo povoleno.

0 0
možnosti
Foto

nějak to nechápu, je právem dlužníka dluh nesplatit???

0 0
možnosti
Foto

Já jsem s Vámi zajedno. Tak nějak tomu článku nevidím ani hlavu, ani aptu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 899x
Nad lží, nenávistí a korupcí, může zvítězit jen větší lež, nenávist a korupce.

Aby pravda a láska mohly zvítězit, musíte posvětit prostředky účelu.