Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Ruda Pivrnec

20. 2. 2012 17:55
Hmmm...

Obávám se, autore, že nemáte pravdu. Zákon (velmi zjednodušeně) poměrně jednoznačně říká, že oddlužení se povoluje tehdy, když během pěti let dlužník je schopen splatit NEJMÉNĚ 30% svých dluhů, nikoliv JEN 30%. Takže naprosto podle zákona vám zůstává jen nezabavitelné minimum a zbytek jde věřitelům po dobu pěti let či do doby, než je dluh umořen. A po tu dobu holt vy musíte sakra přemýšlet, zda si můžete dovolit nové kalhoty, nebo raději šetřit na boty. Je to tvrdé, ale správné. Dluhy jste si udělal vy, proč by na ně měl doplácet věřitel, že?

0 0
možnosti
AV

Ruda Pivrnec

20. 2. 2012 18:21
Re: Hmmm...

Tady bych trošku viděl i vinu těch různých společností, které pomoc při oddlužení nabízejí. Stačí se podívat na jejich reklamy - velmi často tam vidíte, že vás zbaví velké části dluhů, nebo proč platit tolik, když můžete na splátkách ušetřit až 70%, atd.

Možná občas dlužník, který je pod tlakem a vystresovaný z exekuce, podlehne klamavé reklamě. Holt autor si vybral značně neseriozní agenturu, když ho na toto neupozornila.

0 0
možnosti
JN

crupier

20. 2. 2012 17:49
Vy jste trošku nepochopil, o co jde

Když už ty paragrafy citujete, tak si je napřed pořádně přečtěte. Osobní bankrot není o tom, že se s požehnáním soudu zbavíte 70% vašich dluhů. Funguje to tak, že po dobu 5 let vám zůstane jen zjednodušeně řečeno životní minimum (přesný výpočet této částky je v občanském soudním řádu, ale to teď nerozebírejme) a cokoliv vyděláte nad tuto částku, jde na splácení dluhů. Těch 30% je minimální částka, kterou musíte mít šanci splatit vzhledem k vašim příjmům a k výšce dluhů, aby vám soud vůbec oddlužení mohl povolit. Čili když vyděláte (po odečtení té nezabavitelné částky) za 5 let víc než 30% svých dluhů, tak vaši věřitelé dostanou víc. Pokud ale máte relativně vysoký příjem, takže byste zaplatil víc než 50% svých dluhů, máte možnost požádat soud, aby vám tu zabavovanou částku snížil, takže vám z výplaty zůstane více, ale je tolik, abyste splatil minimálně těch 50% svých dluhů. Takže soud postupoval naprosto správně.

0 0
možnosti
AV

Ruda Pivrnec

20. 2. 2012 17:57
Re: Vy jste trošku nepochopil, o co jde

Jejda, byl jste rychlejší...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 899x
Nad lží, nenávistí a korupcí, může zvítězit jen větší lež, nenávist a korupce.

Aby pravda a láska mohly zvítězit, musíte posvětit prostředky účelu.