Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

"Proto volí politiky jako je Viktor Orbán v Maďarsku, Jaroslav Kaczynski v Polsku, Robert Fico na Slovensku anebo Miloš Zeman u nás, ačkoli nad každým z těchto pánů by si správný liberální Evropan rád odplivl."

Akým právom, určujete kto je správny liberál, a kto je ten zlý?

Pľuvať na opozičných (politikov s iným názorom), môže len buran z bývalého CCCP.

0 0
možnosti
JL

Při úvahách o vysídlení Němců ze Sudet se rádo zapomíná na to, že Němci Čechy chtěli fakticky na tomto území zlikvidovat nebo poněmčit. Byla to plánovaná genocida, na kterou Československo po válce odpovědělo tak, jak odpovědělo. Směšovat to s etnickou čistkou nebo kulturní xenofobií, je zcela mylné. Němci nebyli na našem území cizí a byli to křesťané a často mluvili i česky. Obava z muslimů deroucích se tempem milion lidí za rok do Evropy, nota bene z válečných zón, not bene se s nimi nesou skupiny teroristů, je něco úplně jiného. Odsun byl vlastně odveta a současně prevence. Obava z muslimů je jen prevence.

4 0
možnosti
JN

J76i43ř43í 24N79o19s52e22k

4. 2. 2016 22:54

Pane kolego, převážně souhlas, ale věřím, že nejenom já zastávám názor, že prezidentův výrok "Tahle země je naše" nemyslel pouze etnické Čechy (Co to je? Jsme přece voříšci.), které ovšem nemůžete dělit podle českých a německých příjmení (nejde jen o potomky Němců, ale německé a rakouské panstvo a úředníci zapsali do knih a do matrik Rybáře logicky jako Fishera), ale myslel tím i všechny Slováky, Ukrajince, Vietnamce, Bělorusy, Rusy, Němce atd., kteří zde léta žijí, pracují a nesnaží se původní obyvatele ovládnout, vysávat, pokořit. Tohle je země všech lidí, kteří ji respektují. Komu dnes vadí černovlasý šikmooký žáček (který kolikrát vyhraje školní olympiádu v češtině)? Ukrajinští rodiče dělají s dětmi úkoly v češtině a neberou to úkorně, stejně jako jim nikdo nezakazuje mluvit doma ukrajinsky a v neděli navštívit pravoslavný kostel.

My tu zkrátka nechceme netolerantní, agresivní a povýšené nájezdníky, pro které nejsme lidské bytosti.

A ještě - jsem rád, že žijete v České republice. Takové lidi vítáme.

6 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 716x
Vzděláním historik, profesí novinář (RFE/RL). Pocházím z Běloruska, v Čechách jsem téměř 14 let. Publikoval jsem v českých médiích, občas komentuji politické a společenské události v Rusku a Bělorusku pro Český rozhlas. Doma se dávno cítím více v Praze než v Minsku. Jako historik se zabývám dějinami někdejšího Rakouska-Uherska. Jsem autorem první vydané v Rusku velké monografie o habsburské říši.

Seznam rubrik