Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na vše lze nazírat různě. Třeba i zírat. Jednou z  ,,českých"vlastností je i schopnost sarkazmu i dělat si ,,srandu" ze sebe samých.(viz. Hašek, nikoli ten soc.dem.). Tím netvrdím, že autor článku, ač sám původem ,,inostraněc" to alesponˇ do jisté míry nepostřehl. Zrovna tak by ovšem mohli ,,jiní" kritizovat např. Asterixe s Obelixem. Lze si vybrat. Cokoli. Nakonec i jako ,,théma". Zdravím;-)

2 0
možnosti
BM

Otázka husitství byla dlouhá léta vykládána jednoistraně. Začalo to již národním obrozením abychom měli také své "hrdiny". Vrcholem pak bylo ono neblahé Nejedlého pojetí dějin, které z nich dokonce udělalo první komunisty. Dnes již to nemáme zapotřebí, tak by se to mělo brát objektivně. Faktem zůstává, že tehdejší evropské velmoci, kterou Země Koruny české byla za Karla  IV. se  "díky" husitství na sto let stala izolovaná země.

6 0
možnosti
MR

M92i75l20a30n 34R45a36d65e89k

11. 11. 2013 18:40

ono to neni tak jednostrane, prece jenom Hus a husite dali prvni kroky pro zmirneni presprilisneho vlivu zdegenerovane a velmi zkorumpovane cirkve. A nebyt jich nebyl by ani Luther. Ze se pak i protestanti dali na spatnou cestu nebyla uz jejich vina. Akorat se doposavad NIKOMU nepodarilo dat tyto dejiny na spravnou miru. A komuniste to taky nebyli. Takze mnoho lidi ma na Husa spadeno diky bolsevikovi ktery potapkal nase dejiny, je na cas s tim udelat poradek.

2 1
možnosti
Foto

J64i66ř39í 88K65i33n14d69l

11. 11. 2013 15:15

Hus hájil Boží pravdu a ne pravdu jako takovou. Hlásal "Pravda boží zvítězí".  Kam tam jeho pravda vedla. K tomu, že ze země bohaté a v Evropě uznávané se stala rozvojová země. TO, že oslavujeme husitví Žizku je dost zvrácené, neboť to byli fanatici stejní jak dnes někteří muslimové. Takže dělat z toho srandu není nic proti ničemu.

4 1
možnosti

Jakákoliv kritika či odpor proti stávající a mocné vládnoucí třídě vede k rozvratu současného pořádku. Proto chvalme a neprotestujme. Všechno je nejlepší ;-D

3 0
možnosti
AS

A26d77a17m 51S52t11a64v98a

11. 11. 2013 13:57

"do zcela nevkusného cynismu" :Takové je úsilí  naší umělecké avantgardy zaštítěné Karlem Schwarzenbergem, vedené odborníkem na hajzly Davidem Černým a spol.  A platí to EU. Oni jsou prý  náramně slušní - a ostatní označují za sprosťáky a prasata. Slušnými ovšem nazývají oni sebe sama a podplacená a stejně sprostě smýšlející media  to omílají v jejich duchu.

5 1
možnosti
JL

A co Kalousek? Ten je snad vosk?

3 0
možnosti

A bil Huza opavdu bojofníkem za prdavu ?

2 1
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 716x
Vzděláním historik, profesí novinář (RFE/RL). Pocházím z Běloruska, v Čechách jsem téměř 14 let. Publikoval jsem v českých médiích, občas komentuji politické a společenské události v Rusku a Bělorusku pro Český rozhlas. Doma se dávno cítím více v Praze než v Minsku. Jako historik se zabývám dějinami někdejšího Rakouska-Uherska. Jsem autorem první vydané v Rusku velké monografie o habsburské říši.

Seznam rubrik